ISIS en Al Nusra Front sluiten vrede

Wat velen al vreesden, is werkelijkheid geworden: Jabhat al-Nusra – het Syrische filiaal van Al Qai’da – en ISIS hebben besloten de handen ineen te slaan. Om redenen die niemand begrijpt, besloot Obama naast ISIS ook stellingen van het Al Nusra Front te bombarderen. Het afgelopen jaar bestreden JAL en ISIS elkaar in Syrië op leven en dood.

Formeel is er nog geen deal, maar de leiding van JAL overlegt momenteel met de leiding van ISIS over de te volgen strategie.  Eenheden van JAL in het noorden van Syrië zouden al op eigen initiatief de handen ineengeslagen hebben met eenheden van ISIS.

Volgens een zegsman van JAL zouden alleen al afgelopen vrijdag 73 leden van JAL zijn overgelopen naar ISIS.  JAL  ziet de bombardementen als een oorlogsverklaring aan de islam.  In een naargeestige echo van de woorden van Obama verklaarde een woordvoerder van JAL dat: “We are in a long war. This war will not end in months nor years, this war could last for decades.” .

ISIS heeft inmiddels een nieuwe, zoals altijd zeer professioneel gemaakte video de wereld ingestuurd, onder de titel The Flames of War – The Fighting has Just Begun, hier in zijn volle lengte te zien.

Bron: the Guardian

20 gedachten over “ISIS en Al Nusra Front sluiten vrede”

 1. Wien de goden willen verderven slaan ze met blindheid (verkeerde geloof officieel, maar waar blijft het).

 2. Hoe kom ik er nu toch bij om in deze ongelukkige tijden met opnieuw onvoorstelbare onmenselijkheid ook nog eens aan Hitler en Mussolini te denken? En dan de toch troostvolle gedachte te krijgen, dat beiden door dappere wereldmachten een wereldoorlog verloren en dat er onvoorstelbare bevrijding kwam!

 3. Ach, die vechten elkaar binnen een paar weken weer de tent uit. Net zoals er binnen IS ook vast nog wel een oorlog uitbreekt. Islam en vrede gaat nou eenmaal moeilijk samen. Straks kijkt de ene leider per ongeluk naar de ontblote enkel van de vrouw van de andere leider etc. Kwestie van tijd voordat ze elkaar onthoofden terwijl ze luid ”Allah Snackbar” schreeuwen. Komt wel mooi uit, nu zijn ze gecentreerd bij elkaar. Makkelijker te bombarderen. Hoop dat er veel ”’Nederlandse” terroristen tussen zitten. Die zien we nooit meer te-rug!

 4. Was te verwachten na de bombardementen natuurlijk.

  Over de IS propaganda kan ik kort zijn.

  A: Kutmuziek
  B: kunnen niet eens zingen
  C: Volslagen debiele teksten.

  Kom maar zou ik zeggen. Probeer het maar, die grote aanslag.

  Hoe groter jullie aanslag, hoe sneller er een atoombom op jullie ziellige staatje wordt geflikkerd.

  Dat is Allah in al zijn barmhartigheid. Mogen jullie meteen naar de hemel.

 5. @pala, Jan Jaap,

  Weliswaar ben ik niet van Krapuul, maar ik erger me ontzettend aan jullie opmerkingen.

  Hadden jullie Krapuulregel C gelezen?

  C – Iemand een fysiek ongemak (bijvoorbeeld: de dood) toewensen.
  Het schijnt niet strafbaar te zijn om iemands dood te wensen, maar op krapuul.nl is het niet toegestaan. Krapuul.nl is hier een uitgesproken tegenstander van.

 6. Zeg, Jan Jaap, hoe ziek IS ook mag zijn, wou jij nog dat jouw artikelen hier serieus genomen worden of zo? Welke maniak wil er nu met atoombommen gaan gooien?

 7. Regel C is zeker overtreden. Wij zijn tegen het oproepen tot moord van wie dan ook en zeker tegen het nuken van wie dan ook. Dus bij deze een waarschuwing en bij een volgende overtreding wordt de reactie gewist. Meerdere malen overtreden is exit Krapuul

 8. Dus iemand die mij dood wenst mag ik niet dood wensen? Ondanks dat ik de terroristen van IS niet persoonlijk ken roepen zij wel op om aanslagen te plegen jegens mij en mijn medelanders. En dan ben ik fout als ik zeg dat ik hun dood wens? Goh, apart…..

 9. @ Pala: Ben je dom of doe je alsof je dom bent. Als hier in de reactiedraad een IS extreemidioot tot moord oproept geldt dezelfde regel. Als je dat niet wil of kan begrijpen moet je maar elders om bloed en wraak gaan krijsen er zijn zat sites die dat heerlijk vinden. Wij niet.

 10. Niets aparts aan, hoor. Je bent hier namelijk op Krapuul te gast. De eigenaar en tevens de opsteller van de HUISREGELS! geeft jou, al dan niet tijdelijk, een platform om reacties te plaatsen onder artikelen op deze site.

  Iemand ‘dood wensen’ is van een geheel ander niveau. Je zit hier niet op geenstijl, waar dat als standaard vocabulaire wordt gezien. Je kent de site vast wel, voor extreemrechts schorem/ opgeschoten pubers en kantoorpikkies die eigenlijk aan het werk horen te zijn.

  Dat jij dat onderscheid als zelfbenoemde hoogopgeleide niet weet te maken, is eigenlijk best wel veelzeggend. Kan ook een gebrek aan opvoeding zijn, uiteraard.

  http://www.krapuul.nl/regels/

 11. Ben zeer bekend met geenstijl inderdaad. Kijk er elke dag op omdat zij over het algemeen politieke correctheid aan de kaak stellen.

 12. waarom verbaast me dat niet? hoogopgeleid, pfff, het mocht wat… zo te lezen begrijp je er geen snars van,

 13. Erg grappig te lezen dat iedereen weer over de zeik gaat vanwege mijn opmerking.

  Even het volgende Ina. In de Tweede Wereldoorlog werd een enorme propagandastrijd geleverd. Onder andere door de Allgemeine SS en NSDAP tegen wat heette het Joodse gevaar. (tegenwoordig het Islamitische gevaar). Enge ideeën dus.

  Dit leidde tot de meest walgelijke volkerenmoord op industriële schaal die de wereld tot dan toe had zien gebeuren. (Massamoordenuit de verre geschiedenis waren of vergeten of men had er niet de media om het allemaal vast te leggen buiten het schrift). Deze groep, de NSDAP alsmede de SS bedreigden vele anderen (net als IS) met de dood en voerden dit ook uit (net als IS).

  Nu hoor ik je niet zeggen dat de Tweede Wereldoorlog, waarin door militairen van de Geallieerde kant enorm veel Duitsers werden gedood en doodgewenst, fout bezig waren. Dat je al die SS’ers met de mantel der liefde had moeten moet bedekken, hun zelfbeschikkingsrecht had moeten respecteren, hun niet dood had moeten wensen en hun psychische hulp had moeten aanbieden om weer op het rechte pad te komen.

  Ergo, er wordt nogal met twee maten gemeten. De rectie(s) die ik lees geven dit feilloos aan. Sterker nog, waar het prima is dat scheldkannonades vanuit de Krapulisten naar anderen toe die bijvoorbeeld in de ogen van de wat meer nadenkende mensen hier misdadig bezig zijn, zoals Teeven, Asscher, Rutte, Klijnsma, Het Koningshuis en meerdere, in de ogen van verscheidene schrijvers alhier gewoon patjepeeërs, mag dit wel. Ook als rechtsmensen zoals Fredje keer op keer hun excuses aanbieden voor de idioterie die zij bijvoorbeeld op twitter hebben uitgekotst wordt er door menig Krapuliaan vastgehouden aan het verbaal schofferen van deze lieden.

  Natuurlijk, men mag niemand doodwensen op Krapuul. Echter, ik heb menig maal dit soort algemeenheden gelezen op dit blog.

  En ja, ik ga weer eens keihard tegen de algemene conventie in. Waarom ? Omdat er met twee maten gemeten wordt. Dat is vervelend want het haalt vrijwel de gehele doelstelling van kritisch links onderuit. Geen consensus hoeft niet erg te zijn, maar wanneer schrijvers van opiniestukken keer op keer verschillende meningen blijken te hebben over hetzelfde onderwerp kan dat verwarrend werken naar de boze buitenwereld toe.

  Het oproepen tot het vermoorden van iemand is iets anders dan een stuk oorlogspropaganda en het achterliggende sentiment feilloos weergeven.

  Als meerdere IS idioten, want dat vindt ik ze en dat blijf ik vinden, op de TV, in de kranten, in de andere media en op youtube oproept tot moordpartijen buiten Syrië en Iraq, tot het verspreiden van terreur en angst onder andere mensen die geen bal met deze hele strijd te maken hebben, gebombardeerd worden omdat de Overheden in die andere landen het meer dan zat zijn om bedreigd te worden, en willen voorkomen dat er daadwerkelijk iets gebeurt hier (wat overigens door bombardementen alleen maar eerder zal gebeuren maar dat terzijde) kan iedereen zijn of haar afschuw er over uitspreken. Echter, wanneer er dan door diegenen onder ons die niet onverdeeld eensgezind tegen deze bombardementen zijn,dit gewoon gezegd wordt mag dat niet ?

  En inderdaad. Wat ik schreef ging te ver. Met een goede reden. Want we moeten hier niet arrogant gaan denken dat wij de wijsheid in pacht hebben of beter zijn dan het grauw dat op twitter haar bagger spuit. Hier wordt ook met bagger gespoten, met een doel, en veel eloquenter natuurlijk dan we op de twitteriaanse wereld kunnen lezen.

  Echter, dat geeft je nog niet het recht om anderen de mond te snoeren of dat ook maar te willen doen. Indien regel C overtreden werd door mijn post, dan wis je die post met de opmerking “tegen de regels” of “Gewist in verband met de regels.” Je gaat hem niet laten staan. Iedere Moderator van Krapuul kan dit doen. Waarom jij niet ?

  Dan nog een kleine vraag aan je. Gewoon uit interesse. Mocht er ooit een situatie ontstaan dat er “terroristen” of andere kwaadwillenden in jouw straat rondrennen en of jou willen aanvallen. Wat doe je dan ? Ga je onder tafel zitten, in debat met ze of vecht je om te overleven ?

  Ik zal en zou voor het laatste kiezen. Waarom ? Omdat ik nu eenmaal een vechter ben. Liefst verbaal, maar als dat echt niet anders meer kan omdat er iemand met een wapen voor mij staat is het hij of ik. En die houding, zij het uitvergroot en helaas met walgelijke consequenties door wat zo eufemistisch “collateral damage” wordt genoemd is exact dezelfde houding als die we nu zien van Overheden die in Syrië en Noord Iraq proberen te voorkomen (op de verkeerde manier en met een geheime agenda) dat deze terreurgroepen hun invloed macht en haat uitbreiden tot in ons “veilige” gebiedje.

  Daar hoef je het niet mee eens te zijn. Daar mag en in bepaalde gevallem MOET je tegen ageren. Tot ze voor je deur staan of in je straat of in je huis zijn, je kind bedreigen of anderszins dusdanig dichtbij komen dat je wel van je ivoren toten af moet komen. Dan moet je handelen, voor het te laat is.

  Ik hoop dat je mijn standpunt nu iets beter begrijpt. Ééns hoef je het er zeer zeker niet mee te zijn, maar de Huisregels dienen in die zin gevolgd te worden dat je dan het stuk dat ik schreef dient te wissen, en dat is tot op heden niet gebeurd.

  Twee maten. Ik zeg het nogmaals.

  Wakker worden svp. Links dient een gemeenschappelijk doel te dienen en niet over de gehele linie ernstig verdeeld te blijven. We zien bij de SP waar dat toe leidde.

  Geen regeringsdeelname. En met het verraad van de PvdA aan de arbeider zitten we nu met één van de meest misdadige regimes ooit in ons land.

  Dus Ina, ik draag je zeker een warm hart toe, maar in dit geval vind ik dat je nogal overdrijft en te self-righteous bent.

  Dan mag jij mij een idioot, klootzak, opportunist, agent provocateur, loser, etterbak of wat dan ook vinden, je mag me zelfs doodwensen (In je eigen huis en niet hier vanwege regel C), maar ik zal jou nimmer de mond willen snoeren wat dat betreft.

  JJBD

 14. Goed, ik gebruik zelf geen scheldwoorden naar andere leden toe. Dat vind ik wel zo netjes, omdat dit ook in de huisregels staat. Wel apart dat men mij dan vooral omschrijft als domrechts etc. En mij benepen hersentjes vind hebben blabla. Niet dat dit mij ook maar wat uitmaakt. Ik heb een dikke huid en hou wel van een stevige discussie. Geenstijl is overigens veelal satirisch en daar horen ook satirische comments bij. Ik pretendeer overigens helemaal niet dat ik beter ben omdat ik hoog (wat is hoog?) opgeleid ben. Ik wilde daar in een eerder topic alleen maar even mee zeggen dat niet elke PVV stemmer een laagopgeleide xenofobische tokkie is. Overigens zijn de laagopgeleide veelal de arbeiders, de mensen waar ooit de PvdA voor was. Ondanks dat PvdA voor jullie alsnog te rechts is, is het wel de partij waar veruit de meeste (door jullie zo bejubelde) moslims op stemmen. Veel PvdA’ers zijn door de vele teleurstellingen overgestapt naar de PVV. Je zou je ook kunnen afvragen hoe dat komt? Zijn het echt allemaal domme racisten?

 15. In dat geval beschouw ik racist als een geuzennaam. Liever een racist dan een laffe linkse wegkijker.

 16. Bingo! Nu weten we het allemaal waar het over hebben: fascisme.

  ( Het is altijd een poosje wachten, doch als je de fascisten laat kletsen, spugen ze het een keertje toch uit)

Reacties zijn gesloten.