‘Geen slinkse uitholling cordon sanitaire’

Ik las toevallig gisteren De Standaard, een Vlaamsche courant. En opvallend is hoe die Belgen hebben vastgehouden aan het Cordon Sanitaire. Wij Nederlanders hadden bijvoorbeeld geen cordon sanitaire tijdens WOII toen wij, gezamenlijk, honderdduizend Joden op de treinen naar Polen laadden, gewoon omdat het moest. Maar in België hebben ze dat dus wel. Zelfs EX-Vlaams Belangers vallen er (gedeeltelijk) nog onder, en zo niet dan verschijnt er een artikel in de krant waarom niet.

6 gedachten over “‘Geen slinkse uitholling cordon sanitaire’”

  1. Eind jaren ’90 is op Europees niveau, middels het handvest van politieke partijen voor een niet-racistische samenleving (http://www.art1.nl/artikel/1165-Europa), afgesproken om geen coalities aan te gaan met discriminatoire partijen. Dat is door 60 partijen ondertekend, waaronder alle Belgische (m.u.v. Vlaams Blok, uiteraard) en de 5 grootste van Nederland (w.o. dus VVD en CDA). Er speelde toen ook al het e.e.a. in Oostenrijk, waarop een commissie concludeerde dat de FPÖ misschien meer als xenofoob-populistisch diende te worden opgevat…. Anyway, die Nl. handtekening bleek dus ook weinig waard.

  2. @3 Was toch geen coalitie, Joke. De PVV gedoogde het VVD/CDA-kabinet. Wel met een gedoogakkoord, dat door VVD en CDA werd onderschreven (waar ze zich dus aan conformeerden).

  3. @6 Dit was eigenlijk nog kwalijker,het betekende voor Wilders wel de lusten en niet de lasten.Verder is het onvergeeflijk van zowel de VVD als het CDA dat ze in deze kromme constructie hebben plaats genomen.

Reacties zijn gesloten.