Zelfs het weer is racistisch. Of waarom de ene storm de andere tyfoon niet is

Om hier nou het weer van de schuld te geven? Maar verder rake observatie:

Het is moeilijk onbewogen te blijven bij de beelden van hurricane Sandy. Het is ook moeilijk om te ontsnappen aan die beelden. Alle nieuwssites en alle journaals berichten tot in de kleinste details over de schade die de storm aanricht. Maar waarom merkten we de storm pas op nadat hij al 67 slachtoffers gemaakt had in de onzichtbare Caraïben? En waarom kan je nergens een letter lezen over de even zware tyfoon Son-Tinh in Zuidoost-Azië (dewereldmorgen).

6 gedachten over “Zelfs het weer is racistisch. Of waarom de ene storm de andere tyfoon niet is”

 1. Goed geschreven, jvdh.

  Iedere storm met een gelijke impact zou gelijke aandacht moeten krijgen.

 2. Waarom krijgt een complete kristalnacht met 50.000 verbrande huizen in Birma geen aandacht , maar 1 verbrande kerk in Egypte wel .. “Nieuws “is in de handen van westerse kapitalisten , dode bruintjes is geen nieuws , tenzij het met een tsunami gaat en er ook westerse toeristen omkomen …

 3. De Media zijn corporate filters van de door elite gewenste politiek en hebben heden dage uiterst weinig met normale berichtgeving te maken.

  De MM zijn een soort macabere Walt Disney Productions geworden.

  Er zijn grote betogingen in Griekenland, Spanje, Tunesië, moordpartijen in Libië, Syrië enz die geen enkel plaats in de corporate media krijgen want ze passen niet bij de huidige officiële politiek.

 4. De Independent is zo ongeveer de enige uitzondering .. bericht over de Rohigna , over Bahrain ect ect

 5. Hoe vaak lees je dat (ingehuurde) Al-Caida leden de zogenoemde “oppositie”oftewel “verzetstrijders” in Libië en Syrië vormen die tegen de regeringen vechten?

  Hoe vaak lees je dat we de volgende lening aan Griekenland verplicht moeten geven?

  🙂

Reacties zijn gesloten.