Turken blij dat Wilders opgedonderd is

Vandaag op Nu:

Turkije is opgelucht dat premier Mark Rutte deze week niet namens het kabinet Rutte I, maar Rutte II op bezoek komt. Afgelopen jaren werd zelfs even geaarzeld over de viering van de Turks-Nederlandse betrekkingen.

Dat blijkt uit gesprekken die NU.nl voerde met ingewijden (nu).

Dus de Turken hadden een beetje een ongemakkelijk gevoel bij het vieren van die Turks-Nederlandse betrekkingen. Grappig, Rutte had daar juist helemaal geen last van. Die vond Turken schofferen allemaal “volstrekt normaal”, en “prima”, en wenste nergens op te reageren. Mijn initiële reactie op dit bericht is dat als ik Turkije was, dat ik zou zeggen tegen Markio: tief jij maar op met je betrekkingen. Gelukkig voor ons zijn de Turken een stuk diplomatieker dan ik, en we moeten ook niet vergeten dat we de eerste echt grote barsten in Bruin I aan diezelfde Turken te danken hebben.

1 gedachte over “Turken blij dat Wilders opgedonderd is”

  1. Ondertussen heeft Turkije aan “Europa” (vooral Nederland, Oostenrijk en Dennemarken) glashelder gemaakt dat ze niet eindeloos zullen wachten voor de goedkeuring tot toetreding. Ze hebben ook een peildatum opgesteld – uit mijn hoofd zou dat 2018 moeten zijn.

    In het tegengeval gaan ze een Meldpunt over racisme in Europa opstellen.

Reacties zijn gesloten.