Duitse spionnenchef stapt op na vernietigen dossiers extreem-rechts

De Duitse geheime dienst heeft wat met extreem-rechts. Het begon met jarenlang ontkennen dat extreem-rechts misschien gevaarlijk was (net als wat de Nederlandse geheime dienst altijd zegt dus), vervolgens werd er bekend dat de Duitse geheime dienst toch wel erg ongezond close was met de plegers van de “Kebab-moorden” (= een serie racistische moorden gepleegd door neo-nazi’s). Nou en in 2010 werden de dossiers m.b.t. de organisatie “Bloed en Eer” plotseling op wonderbaarlijke wijze vernietigd en dit keer kwam in het nieuws dat ze opnieuw tientallen dossiers over een extreem-rechtse groep door de papierversnipperaar hebben gegooid. Met andere woorden: de top van de Duitse geheime dienst ziet niet graag dat er iets bekend wordt over extreem-rechts. Waarom zou dit zijn? Nou en er is er nu dan dus eentje voor opgestapt. Duitsland kan weer rustig slapen met hun super geheime dienst.

1 gedachte over “Duitse spionnenchef stapt op na vernietigen dossiers extreem-rechts”

  1. Het schandaal van de mogelijke vice-versa infiltratie van Extreem-Rechts door de Duitse BVD woedt al een poosje in Duitsland want daar is echte politieke oppositie en die durft stellingen te nemen die in Nederland bijvoorbeeld traditioneel niet genomen worden, zij het vanuit angst voor repressies of politieke correctheid.

    De vernietiging van de dossiers doet alleen vermoeden dat men probeert het eigen inbreng van de BVD”runners” te verdoezelen waar anders die dossiers zouden directe bewijzen mogelijk leveren voor het besmeuren van BVD ambtenaren.

    De situatie lijkt heel veel op het Nederlands geval Luis Seveke, maar in Nederland in plaats van dossiers vernietigen, wordt anders gewerkt.

    En de oppositie is altijd monddood.

Reacties zijn gesloten.