7 gedachten over “Ierse vrouw krijgt geen abortus, sterft, maar nu wel “debat””

 1. Ik vond het heel triest om te lezen. Een hele mooie vrouw, blij met haar 1e kindje en dat het op zo´n manier moet misgaan. Op internet las ik dat het telefoonnummer van het ziekenhuis al rond gaat, niet dat het veel zal helpen. Maar ik denk dat het voor velen, die leven onder de knoet van kerk wel zal opluchten.

 2. Tien jaar gewoond in Ierland. In die tijd zo rond 1990 werd er zelfs in de haven in Ierland een vrouw ge-arresteerd die naar engeland wilde gaan voor een abortus.
  Nog niet veel veranderd dus, had dit toch niet meer verwacht na alle katholieke schandalen.

 3. En dat terwijl ik in Dublin bij de Virgin Megastore (de naam…) condooms op de toonbank heb zien liggen, dat mocht dan inmiddels wel (1994).

 4. @3: Arnold;

  Ja, heeft ook lang geduurd voordat dat mocht open en bloot.

  Was eerst een medisch ding, onder de toonbank vandaan getoverd bij de apotheker.

  Mijn hart is nog steeds in dat land, mensen hebben daar wat afgezien door de eeuwen heen, en de gewone mensen nu weer. Allemaal bedonderd door de “Celtic Tiger”, het neoliberale wonderrecept, groot deel van het land naar de sodemieter.

 5. Natuurlijk heeft Krapuul een verslaggever in Ierland, internationaal als we zijn:

  ” Ja, Galway. Ik snap het eigenlijk ook niet, het kind zou sowieso niet levensvatbaar zijn, en dit was eigenlijk een spontane abortus die niet snel genoeg doorzette. Dit had nooit meer iets kunnen worden, het was 18 weken of zo, maar er waren nog harttonen, en daarom wilden ze het niet weghalen. Maar de mond van de baarmoeder was open, dus enorm gevaar voor infecties en verdere uitbreiding daarvan. Medisch gezien is dit totaal niet verantwoord, dus ik snap niet waar ze het over hebben. ( verslaggever is arts, LRD) . Ik weet niet of dit nou een medische fout is, of dat daar een fundamentalist over beslist heeft. Het was zelfs het academisch ziekenhuis. Straks was die vrouw al dood en waren er nog harttonen, maar het schijnt nog te zijn dat artsen die anti-abortuswet letterlijk nemen. bij Joe Duffy ( radio, LRD) was een vrouw die een zwangerschap had die totaal kansloos was.
  Artsen hebben dat tegen haar gezegd, en gezegd dat ze maar naar Engeland moest gaan voor een late abortus. In dat programma waren ook vrouwen met een op gang gekomen spontane abortus die bleef steken, zelfde situatie als in Galway, waar de artsen wel ingegrepen hadden.
  Dus het ligt eraan hoe letterlijk, en tegen hun beroepseed, artsen die wet nemen. Iedereen schijnt altijd het veranderen van de wet voor zich uit geschoven te hebben, omdat ze het niet aan durfden.
  Terwijl, denk ik, iedereen ervan uit ging dat in dit soort situaties gewoon ingegrepen werd. Ik dacht eigenlijk dat na de X-case dat referendum toch aangenomen was dat als het leven van de moeder in gevaar was, ook als dat psychisch was….
  Of was dan dat ze het recht had om naar het buitenland te gaan, dat ze dan niet strafbaar zou zijn?
  Op een foetus die het sowieso niet meer kan redden , die al geaborteerd aan het worden is, kun je daar dan nog van een opgewekte abortus spreken.
  Dan ben je toch gewoon gek?
  Nou spreekt de regering er natuurlijk schande van, en nou zeggen ze dat er wat aan gedaan moet worden. Zal wel, de hele wereld bemoeit zich er nu mee. De uitslag van het onderzoek naar Galway zou vanavond komen, heb het nog niet gehoord. Jezus, wat een gruwelijke manier om aan je einde te komen. moord zowat. Zie trouwens in de irish times dat alleen het rapport van de coroner vandaag zou komen, het officiele onderzoek zou nog maanden duren. Zie niet waarom.

  Tot zover.

Reacties zijn gesloten.