Timmermans (PvdA) staat voor paal met Bruin “pro-Israël” beleid

Vandaag speelt er dit:

De VVD-woordvoerder verkneukelt zich over de bochten waar minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans zich in moet wringen om dit beleid uit te voeren, zie de laatste zin:

De buitenlandspecialist van de VVD-fractie, Han ten Broeke, rekent er op dat het kabinet gewoon het oude Nederlandse geluid blijft uitdragen. “De erkenning van de Palestijnse staat moet het resultaat zijn van onderhandelingen met Israël en niet van een eenzijdige stap, zoals president Abbas nu wenst”, zegt hij. “De lijn van het tweede kabinet Rutte wordt niet anders. Het is consistent Nederlands beleid en minister Timmermans voert dat uit”
…..
Binnen die oude krijtlijnen zal ook de PvdA zich blijven bewegen en dat betekent volgens Ten Broeke dat hoogstens de toon van het kabinet een beetje kan veranderen, de inhoud niet. Hij geeft een doordenkertje mee: “Het verschil tussen oud-Tweede Kamerlid Frans Timmermans en minister Timmermans zal groter zijn dan het verschil tussen minister Rosenthal en minister Timmermans” (Trouw).

.
Heeft de VVD’er een punt? Ja want dit staat op de website van de PvdA over het Midden-Oosten:

Als Israël eenzijdig blijft weigeren aan de onderhandelingstafel te verschijnen en ondertussen doorgaat met het bouwen van illegale woningen en nederzettingen in bezet gebied, kan en mag de Palestijnse autoriteit daarvoor niet gestraft worden en dient de internationale gemeenschap de statusverhoging van de Palestijnse staat in de VN te ondersteunen (pvda/standpunten).

Maar ja, zo’n ministerschap staat zo leuk op je CV he, daar wil je wel een volstrekt gratuite bruine drol voor draaien.

2 gedachten over “Timmermans (PvdA) staat voor paal met Bruin “pro-Israël” beleid”

  1. Misschien kan Nederlands-Limburg aansluiten bij het Belgische. Dan kan Timmermans, samen met nog wat andere Limboos, zich aansluiten bij Vlaams Belang.
    Win/win situatie – Doen!

  2. de Party de Party heeft altyd gelyk en alles wat een pvda er doet is in het belang van de werkende mensch
    (helaas bedoelen de meeste partboboos met de werkende mensch alleen zichzelf

Reacties zijn gesloten.