Geen weg terug met JSF? Voor Canada wel!

Canada overweegt te kappen met het JSF-debacle:

Canadese media berichtten donderdagavond dat de Conservatieve regering van premier Stephen Harper zich in verlegenheid gebracht voelt door haar keuze voor de JSF. In het voorjaar verweet de toezichthouder op de uitgaven de regering al een veel te rooskleurig kostenplaatje over het toestel te hanteren. Nu dreigt een nieuw rapport van accountants van de firma KPMG de geschatte kosten van het hele project weer op te drijven (Z24).

4 gedachten over “Geen weg terug met JSF? Voor Canada wel!”

 1. JSF is een mythische toestel aan het worden. Het is een spreekwoordig gat waar geld onophoudelijk verdwijnt, terwijl de,kosten alsmaar stijgen.

  Voor het eerst in de geschiedenis werd recentelijk een exemplaar aan de luchtmacht basis Edwards geleverd voor preliminaire trainingen.
  Die schijnen ook niet goed te verlopen want de software van het opstel is nog niet klaar. Bij de oorspronkelijke 25 miljoen lijnen software moet men opmerkt moment 9 miljoen toevoegen en weer testen.
  Dit duurt minstens tot 2015.

  De helmen waarmee de toestel moet bestuurd worden zijn er ook niet klaar. Men gaat op het moment vervangende helmen van een concurrerende(!) bedrijf gebruiken.

  Inmiddels hebben de Chinezen hun evenbeeld laten testen en werken nu aan de volgende generatie toestellen.

  En wij maar steeds betalen en op de zorg bezuinigen.

 2. In amerika gaan al enige tijd stemmen op om dit project maar over te slaan en verder te gaan met een nieuw project ,waar men in stilte al mee bezig is ,omdat ze er daar ook al geen heil in zien .Men is er daar al vanuit gegaan dat het toestel mischien pas in 2020 vliegklaar zou zijn ,en dan al verouderd .Terwijl er in andere landen in die tijd vliegtuigen gebouwd zullen worden die dan wel al aan de dan geldende eisen voldoen .Met andere woorden dit toestel is wanneer het vliegklaar is is het al verouderd .

 3. @3 nee , eruit stappen .. en de straaljager devisie opheffen … Miljardenbezuiniging …

Reacties zijn gesloten.