Verkrachting geen verkrachting in Californië als je ongetrouwd bent

In Californië heeft de vrijspraak in hoger beroep van een verkrachter woede gewekt bij vrouwenorganisaties.

Een bijna anderhalve eeuw oude wetsbepaling leidde ertoe dat een eerdere veroordeling werd vernietigd, omdat het slachtoffer van de verkrachting niet was getrouwd. (nu.nl)
En dit is dan in het land dat de hele wereld ‘hun’ beschaving wil brengen en opleggen. Alle andere culturen zijn achterlijk en achterhaald. Hadden even die balk in eigen oog niet gezien. Stelletje hypocrieten.

6 gedachten over “Verkrachting geen verkrachting in Californië als je ongetrouwd bent”

 1. Je kunt de Amerikanen veel verwijten, maar niet dat ze van deze tijd zijn.
  Hun recht op wapen bezit is gebaseerd op een veel oudere wet.

 2. Let op! Straks zou de conclusie getrokken kunnen worden dat Geert tegen de Amerikanen en hun gewoontes vecht. Oeps!

 3. Het is in Nederland nog niet zo lang geleden (1991) dat verkrachting binnen het huwelijk de gewoonste zaak van de wereld was.
  Een Joods-Christelijke traditie zeg maar….

 4. In Nederland is iemand vrijgesproken of lager gestraft onder soortgelijke omstandigheden een paar jaar terug. Inbreken in een huis en in bed kruipen bij een slaperige vrouw die een relatie heeft, loont hier ook. Toestemming wordt hier door mannelijke rechters ook wel eens problematisch geïnterpreteerd. Toestemming dient geïnformeerd te zijn. Als iemand je door slaperigheid of dronkenschap voor een ander aanziet, hoort dit nog altijd als verkrachting of misbruik te gelden.
  Wijzen naar die gekke Amerikanen is dus niet geheel gepast. In Californië gaan ze die wet nu zo snel mogelijk aanpassen. Zover ik heb kunnen nagaan is dit gat in Nederland nog altijd niet geheel door jurisprudentie of wetgeving gedicht.
  http://www.seksueelmisdrijf.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=95

 5. Mijn excuus over die opmerking over mannelijke rechters. De rechters in die zaak zaten gewoon aan de wet vast die helaas te weinig mogelijkheden bood. Er zijn toen aanbevelingen gedaan en daar is helaas niks mee gebeurd. De landelijke politiek heeft dit niet opgepakt.

Reacties zijn gesloten.