Vrouwen blijven tweederangsburgers voor Kerk van Engeland

Mannelijke homoseksuelen mogen voortaan ook officieel bisschop worden bij de Kerk van Engeland, er waren er al, maar die waren het ‘stiekem’. Zoals bij zoveel geloven of religies is dat de vrouw niet gegund. Zij is en blijft een tweederangsburger. Een bedreiging voor het mannelijk bastion dat zich zelf te hoog verheven voelt voor een aards bestaan.

Ik snap niets van die denkwijze en wil hem ook helemaal niet begrijpen, omdat het totale kul is. Waarom kunnen mensen niet gelijkwaardig behandeld worden? Vanwege een of ander boek dat geschreven is en als waarheid wordt aangenomen? We weten helemaal niets zeker. Alleen dat we allemaal dood gaan, dat is de enige zekerheid die we hebben. En daarna? Geen idee, dat zie ik dan wel weer.

1 gedachte over “Vrouwen blijven tweederangsburgers voor Kerk van Engeland”

 1. @Keira, vind ik het ook volledig onbegrijpelijk dat men steeds naar eigen gewoontes maar blijft zoeken naar manieren om te discrimineren. Nu dat homo’s toegelaten zouden worden gaan de kerkelijke mensen de vrouwen dwars zitten.
  Ongelofelijke achterlijkheid!

  Terwijl de Beste en Trouwe Discipel van Jezus heette Maria.
  Werd met enorm respect behandeld door zijn discipelen en 1e leerlinge genoemd.

  Doch in de strijd naar Macht waarbij deze Kerk zijn positie als hulpdienst van de Keizer kreeg werd, later uitgesloten dat vrouwen of anderen enige leiding zouden kunnen krijgen.

  Machtspelletjes die veel later geïnstitutionaliseerd zijn.

Reacties zijn gesloten.