Kersverse Japanse premier snapt het wel

Het Japanse Kabinet is akkoord gegaan met nieuwe investeringsuitgaven van meer dan 100 miljard euro in een poging de derde economie van de wereld uit zijn recessie te trekken. (nrc)

Dat wat iedere beginnende economiestudent leert, bij recessie moet de overheid investeren, gaat Japan doen. Snappen ze het daar wel?

Wat me dan alleen wel zorgen baart, is dat er ook veel geïnvesteerd gaat worden in defensie. Voor mij een eufemisme ‘voor zorgen dat je leger en wapenarsenaal in topconditie is’, om oorlog te kunnen voeren.

4 gedachten over “Kersverse Japanse premier snapt het wel”

 1. Da’s het verschil tussen een gecreëerde en een echte recessie , Japan is echt , het Kapitaal moet daar investeren om te handhaven , hier is gecreëerd en het Kapitaal gaat pas investeren als rechten en levensstandaard van de werkenden zijn afgebouwd …

 2. Tja , Japan zit al 20 jaar in moeilijkheden.
  Dan weer economische krimp en dan weer groei.
  Kwakkelen dus.
  Dit noemt men het Japan scenario.
  Wat Japan nu al 20 jaar meemaakt, is het hoogst haalbare voor ons.
  Ik ben wel benieuwd naar de uitkomsten op lange termijn ( niet na 1 jaar kijken ).
  Want Japan begeeft zich op nieuw terrein.
  Misschien kunnen we hier ons voordeel mee doen.

 3. @2: precies, het is niet bepaald een snelle reactie. Daarbij is de Japanse samenleving zeer corrupt – vandaar dat alles neurotisch schoon geboend wordt en men alles met witte handschoentjes vastpakt – dus voorlopig zijn ze er nog niet uit.

Reacties zijn gesloten.