Berlusconi vindt fascist Mussolini wel een toffe peer

En ook het feit dat Mussolini zich bij Adolf Hitler aansloot begrijpt Berlusconi wel. De fascistische leider van Italië gedurende de Tweede Wereldoorlog heeft veel goeds gedaan, aldus Berlusconi. Deze niet geheel onverwachte ontboezeming vond plaats tijdens een herdenking van de Holocaust in Milaan. Goede timing dus. Dat van die Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, ja dat was dan wel weer jammer maar verder waren de fascisten van Mussolini echt goed bezig, aldus Berlusconi (NRC).

4 gedachten over “Berlusconi vindt fascist Mussolini wel een toffe peer”

 1. Geen echt Nieuws , de partij van Mussolini is opgegaan in de coalitiepartner “Lega Nord “van Berlusconi , die dat een “heel normale partij “vond .. klink bekend …

 2. En bovendien werkte hij eerder samen met de neofascisten van Fini.

  Mussolini bewonderde Hitler.
  Berlusconi bewonderde Mussolini.
  Fortuyn bewonderde Berlusconi.
  En Nederland koos Fortuyn tot man van de vorige eeuw…

 3. @2 Nee, grootste Nederlander Aller Tijden! Je zou toch naar Antarctica verhuizen van schaamte…

 4. Het verbaast mij niet dat Mussolini niet zo erg als Hitler wordt gevonden. Boudewijn Buch prees Mussolini eerder al, als een belezen man. En het feit dat er in Italië ´minder´ joden werden gedeporteerd doet ook goed aan de heldenstatus van Mussolini.

  Wie het boek leest van Carlo Levi : Christus kwam niet verder dan Eboli, heb je toch een ander beeld. Maar voorwaar in Rusland wordt Stalin ook nog steeds op handen gedragen door diehard communisten. Wat zou je daar nou van moeten zeggen?

Reacties zijn gesloten.