Zwitserland stemt tegen graaiers

De Zwitsers zijn het zat dat managers zoveel geld krijgen als ze vertrekken. Een mevrouw zegt dat het ‘chantage’ is als een manager nog meer geld wil en anders vertrekt. Ben ik helemaal met haar eens. Hoe kun je in hemelsnaam het nut en het belang van iemands werk uitdrukken in geld?

Vuilnismannen zijn toch redelijk onmisbaar in onze wereld, krijgen die ook een giga-salaris? Of een bonus aan het einde van het jaar? Dacht het niet. Er wordt op neergekeken, want is vies beroep. Moet je eens opletten als ze het niet meer uitoefenen, hoe vies het dan wordt.

Nu is het wel zo natuurlijk dat die Zwitsers wat geldzaken betreft wel een beetje boter op het hoofd hebben, ze bestaan er van. Maar als zelfs zij het de spuigaten uit vinden lopen, denk ik dat het echt erg is. Van mij mag alles weer eens genormaliseerd worden aan de top, en doe dan ook gelijk iets aan die belachelijke bedragen in o.a. de voetbalwereld voor die over het paard getilde voetballertjes.

3 gedachten over “Zwitserland stemt tegen graaiers”

 1. Dit nieuws is opvallend want het gaat tegen de core-business van de managers-maffia: enorme salarissen en vertrekbonussen opstrijken onder het dreigement dat ze anders naar het buitenland vertrekken en nooit meer mensen voor deze klussen in Zwitserland gevonden zullen worden.

  Deze dreigementen hebben niet gewerkt want de burgers zijn er zat van deze Maffia.

  De beweging is gestart door een ondernemer en de burgers hebben meer dan 67% voor de voorgestelde beperking van de bonussen gestemd. De elite wordt dus beperkt in haar graaien.

 2. Mooi dat het taboe nu gebroken is. Hier kan Nederland weer eens een voortrekkerrol spelen. Dat doen ze zo graag. Rutte II regering flirt graag met populisme, dus hier is hun kans. Grijp hem!

 3. En de lonen van topbestuurders zullen nu wel explosief gaan stijgen.
  Lood om oud ijzer.
  Toch vind ik het prima dat Zwitserland burgers zich democratisch laat uitspreken.
  Zouden meer landen moeten doen.

Reacties zijn gesloten.