22 gedachten over “DwergnazischedelmetersEUburgerforum heeft 40.000 handtekeningen – en nou?”

 1. Doe als Geert Wilders en teken? Nog nooit een betere reden gezien NIET te tekenen.

 2. http://sargasso.nl/wvdd/burgerinitiatief-voor-referendum-over-eu-burgerforum-eu-nl-haalt-drempel-40-000-handtekeningen-maar-is-kansloos/

  Individueel ‘een eigen invulling gegeven’ aan dit “referendum”, voor de krabbel aldaar geplaatst te hebben … en verder dus helemaal niets.

  Lees vooral ook even het gelinkte artikel uit ’11, en welke partijen er zo enorm democratisch zijn.

  Ik heb oprecht medelijden met zo’n 40.000 Nederlanders, die overduidelijk een gebrek aan verstandelijke vermogens tonen.

 3. Ik vind het ook best wel sneu. Er zitten niet alleen maar randdebielen bij.

 4. @1, Goed gezegd. @3, Nee, maar al die lui die ‘als Geert Wilders’ deden en geen één uitgezonderd, stinken nu wel naar iets wat heel smerig bruin is…
  Iemand als Marianne Thieme of Harry van Bommel zou ik vanaf nu zéker nooit meer vertrouwen of serieus nemen.
  Waar je je al niet toe kunt laten verleiden door de nazaten van Julius Streicher en Joseph Goebbels zullen we maar zeggen.

 5. @2 Marc,

  Op Sargasso (je link):
  Want de regels zeggen nou eenmaal dat de Tweede Kamer er in de afgelopen 2 jaar niet over vergaderd mag hebben. Je kan het er niet mee eens zijn, maar behandeld hebben ze het wel zeker.

  En parlementariërs ondertekenen dit burgerinitiatief. Bijzonder sneu inderdaad. Om er maar niet van te spreken dat nog geen enkele indicatie is gegeven aangaande de tekst van het referendum.

 6. Sjaax, bepaalde politieke partijen hebben eerder de ‘regels omtrent’ dusdanig aangescherpt, dat zij door deze aanpassingen de Nederlandse democratie een volle vuistslag in het gezicht hebben gegeven.

  Dat er ‘enkele politici’ (understatement) zijn die ook een lesje (of tig) Staatskunde/ -recht nodig hebben, blijkt vrijwel dagelijks.

  Dat er meerdere burgers, zonder de verdere inhoud van dit “referendum” te kennen, hun krabbel hebben geplaatst, is uiteindelijk alleen maar enorm triest te noemen.

  Begrijp me niet verkeerd, ik ben voor referenda. Maar dit monstrum? Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht, nadat ik mij in deze had verdiept, om mijn krabbel te plaatsen. Het werd voor mij een definitieve ‘NEE’, toen bleek dat o.a. joost niemoller hieraan mee bleek te werken. En, zoals ik eerder al aangaf, direct een platform kreeg om zijn rechtsextremistische gedachtengoed te verspreiden, middels zijn ‘stukkies’ aldaar.

 7. Jee, je zal maar in dat rijtje genoemd worden. Krabt er nog wel eens iemand achter zijn/haar oren? Boeiende studiematerie die massapsychose, alleen liever maar als materiaal in een laboratorium, ze zijn ontsnapt met zijn allen geloof ik.

  Wat een domheid overspoelt dit land, ongelooflijk.

 8. Wat ik ook nog wel even een keer kwijt wil: ik ben ondanks alle boosheid over het totaal falen van de europese leiders toch voorstander van de EU, juist vanwege het enge geteisem dat dat schedelmetertjeslijstje ondertekend heeft.

 9. Ene Frits Jansen verwoordt het goed op Joop:

  “Dit betekent dat het uitermate droevig is gesteld met de democratie in Nederland. Maar niet omdat de voorstanders van een referendum ons kabinet tot de orde willen roepen en geen vertrouwen hebben dat het Parlement dat zal doen, maar omdat deze mensen blijkbaar niet begrijpen hoe de vork in de steel zit, en geloof hechten aan opruiende praatjes van giftige populisten.

  Het wordt trouwens steeds duidelijker dat de drijvende krachten achter dit referendum gelieerd zijn aan het bankwezen, dat vreest voor beter Europees toezicht en de EU dus wil verzwakken om ongestoord door te kunnen gaan met hun graaierij en hun ontwrichtende gespeculeer.”

 10. @11

  Gelieerd aan het bankwezen? Huh? Dat lijkt me sterk. Ik vind Ewald Engelen een naïeve sukkel die zijn vrienden niet weet te kiezen, maar gelieerd aan het bankwezen? Bewijzen, graag.

 11. @12 Pyt,

  Het gaat om krachten. Niet iedereen op de lijst is gelieerd aan het bankwezen. Er zitten ook naïeve sukkels bij, zoals je het noemt.

 12. @13

  Ja, maar dit suggereert een samenzwering. Daarvoor wil ik eerst concrete aanwijzingen zien, voordat ik er geloof aan hecht.

  Bovendien bewijs je jezelf als tegenstanders van dat clubje neocons geen dienst wanneer je het zonder bewijzen over ‘samenzweringen’ hebt. Dan kun je immers erg gemakkelijk weggezet worden als ‘complotdenker’.

 13. @14 Pyt,

  Misschien heb je gelijk. Ik heb geen bewijzen. Zolang je alleen maar sterke vermoedens hebt, lijkt het op ‘complotdenken’. En dat verwijt moet je voorkomen.

 14. Eh, Sjaax citeert hier ene “Frits Jansen”, derhalve is het volgens mij een beetje lastig voor Sjaax om bewijs van het e.e.a. te leveren.

  Let wel, bewijs/ bevestiging is zekers op zijn plaats, aangezien het nogal een krasse uitspraak betreft!

  Iemand met een joop.nl account, en willende om hiernaar te vragen?

 15. Dat Nederland er beter van zou worden door uit Europa te stappen en terug te keren naar de gulden, is natuurlijk onzin. Maar in dit verband is het net zulke grote onzin dat “we” niet zonder Europa zouden kunnen, want niets wijst er op dat het de bedoeling is dat Nederland zich volstrekt isoleert.

  Europa is -in ieder geval ten dele- een product van het starre neo-conservatieve economisch denken. Maar gelukkig zijn die neo-conservatieven wel heel flexibel, want daar probeert een neo-conservatief clubje nu weer een einde aan te maken.

  Daar zitten de banken achter, want die zijn van alles, behalve neoconservatief. Natuurlijk de banken, want die wilden graag een Europa zonder regels, maar als er in Europa regels komen, dan liever het belastingparadijs Nederland zonder regels.

  En die 40.000 Nederlanders zijn complete imbecielen, waaronder:

  Prof. dr. mr. Paul Cliteur
  Prof. dr. Arjan van Dixhoorn, historicus
  Prof. dr. Ewald Engelen, hoogleraar financiële geografie
  Dr. ir. Pepijn van Houwelingen, econoom
  Prof. dr. Arjo Klamer, hoogleraar culturele economie
  Prof. dr. Piet Moerman, emeritus-hoogleraar economie
  Prof. dr. Twan Tak, emeritus-hoogleraar staatsrecht
  Prof. dr. Jos Teunissen, hoogleraar staatsrecht
  Prof. dr. Ad Verbrugge, filosoof
  Prof. dr. Tom Zwart, hoogleraar mensenrechten
  Rene Cuperus, senior wetenschappelijk medewerker van de Wiardi Beckman-stichting.
  (lijstje op Sargasso)

  Verwarrend hoor. Mij doet het voorkomen dat sommigen hier een wereldbeeld hebben dat je kunt vergelijken met dat van Ptolemaeus: iets waarbij zijzelf het middelpunt zijn en alles om hen heen heel ingewikkelde banen volgt. Dat werkt ongeveer als volgt: ik ben goed en Niemöller is fout, hoe is nu de positie van de andere Nederlanders op die schaal en vooral: hoe komen ze daar in godsnaam terecht?

  Aan deze redenering klopt maar een (1) ding: Niemöller is fout, daar is geen twijfel over mogelijk.
  En de hele rest is onzin.

 16. En het ‘feestje’ gaat nog even door, “zodat we nòg sterker staan!”.
  https://www.burgerforum-eu.nl/
  En nog steeds weet geen hond, waarvoor hij nou precies getekend heeft.
  @18 Harm, alleen al daarom kan men de mensen uit jouw rijtje niet voor vol (meer) nemen.

 17. @19 Je hebt mijn commentaar blijkbaar helemaal niet begrepen.
  Ik wil daar wel -speciaal voor jou- iets algemeens aan toevoegen:

  Het domste wat je kunt doen is mensen niet voor vol aanzien,
  vooral als je het niet met ze eens bent.

 18. @16 Marc,

  Jesse Klaver heeft die vermoedens ook:

  “Recent onderzoek van de Volkskrant toont aan dat maar liefst 91 van de 100 grootste wereldwijd opererende bedrijven actief zijn in Nederland. Het woord “actief” slaat hier niet op het scheppen van banen, kennis of innovatie, maar op de aanwezigheid van zogenaamde brievenbusmaatschappijen. Firma’s die enkel op papier in Nederland gevestigd zijn en zo belastingontwijking op grote schaal mogelijk maken. In Nederland hebben we maar liefst 23.000 van zulke brievenbusbedrijven.”
  Bron: http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/19791_i_am_not_a_crook/

  Maar het is inderdaad nog steeds geen bewijs.

 19. @21 Jezus, dus dat referendum is gewoon gericht tegen Europese samenwerking?!
  Dat is natuurlijk wel van de gekke.

Reacties zijn gesloten.