Turkije vindt Europa helemaal niet meer boeiend

Twee berichten laten zien dat de Nederlandse politiek echt ver staat van dat wat er werkelijk speelt.

De ChristenUnie vindt dat de VVD een duidelijk standpunt moet innemen over de vraag of Turkije ooit tot de Europese Unie moet kunnen toetreden. (Nu)

en deze

“Waarom zouden we nog lid willen worden van de Europese Unie, een zinkend schip? Waarom zou de vijftiende economie van de wereld zich aansluiten bij een club die tal van eisen stelt? De Europese Unie kan ons helemaal niets meer schelen.” (Trouw)

Die Nederlandse politici zijn dus echt niet op de hoogte van wat er speelt in Turkije. Turkije, het land dat eindeloos aan het lijntje wordt gehouden over toetreding tot Europa. Turkije dat er net niet bij hoort (of volgense sommigen h e l e m a a l NIET! ) Turkije dat wel braaf NAVO-hulpje mag spelen door van alles en nog wat op zijn grondgebied te moeten gedogen.

Dat Turkije wordt eindelijk volwassen en zegt nu zelf, bekijk het maar Europa! Wij hoeven al niet meer. En ik zeg dan:,, Eigen schuld Europa, iemand zo lang aan het lijntje houden, dat doe je niet.”

Mensenrechten? Tuurlijk! Maar we gaan toch niet beweren dat die in alle Europese landen, zélfs niet in Nederland!, worden gerespecteerd? Dus wie verwijt nu wie wat? Ik denk dat Europa eindelijk krijgt waar het om gevraagd heeft. Koekje van eigen deeg. Europa zal wat bescheidenheid moeten gaan betrachten wil het zich staande gaan houden in de wereld.

 

11 gedachten over “Turkije vindt Europa helemaal niet meer boeiend”

 1. Heb vernomen dat Turkije wil de grootste vlieghaven van Europa gaan bouwen en hebben ze ook tal van ambitieuze plannen in het verschiet en tevens geen banken en begrotingsprobleem.

  Bovenop kijken ze al jaren niet meer naar Europa die ze helemaal niet meer boeit met uitzondering van een gedeelte die nog met de zakenbelangen in Europa zit.

  ChristenUnie verdoet het geld en tijd van de burger met die onnozele vraagstelling.

 2. Turkije moet maar doen waar ze zin in hebben. Ik denk dat het voor de EU goed was geweest om via Turkije een brug te slaan naar het Midden en verdere Oosten.
  Van de andere kant maak ik me wel zorgen over de toenemende afwending van het secularisme door de regering Erdogan.

 3. Jammer, maar zij willen het niet meer. 🙂

  Wat moeten ze weer met oude azijnpissers met opgeblazen pretenties? 🙂

 4. @6 Cornelis, ik denk ook dat het goed zou zijn als Turkije bij de EU komt, maar als je iemand al maar aan het lijntje houdt, hem schoffeert, dan moet je niet vreemd opkijken als er een tijd komt dat diegene zegt; nee bedankt, toch maar niet.
  Eu heeft het aan zichzelf te wijten dat ze deze kans gaan missen.

 5. @9 Ik geef Turkije ook gelijk, maar vind het wel jammer. Inderdaad, gemiste kans voor de EU.

 6. ^@6 Je hebt gelijk, maar wij hebben Turkije wel bekeken vanuit onze cultuur, dat is stompzinnig. Daarom hebben we ze nog meer van ons vervreemd. Als iemand overvraagt, zeg je toch op een gegeven moment, Ik ga wel ergens anders kijken.

Reacties zijn gesloten.