Nacht und Nebel in Griekenland: online rtv-station “uit de lucht” gehaald

Om tien voor half vijf vanochtend heeft een overmacht aan politie een einde gemaakt aan het zelfbeherende radio/tv-station ERT dat tot vanochtend online bleef doorzenden.
ERT was het nationale (staats-)netwerk dat op last van IMF, Berlijn en Brussel op staande voet gesloten is sinds juni jongstleden. Het in zelfbeheer doorgaan door een aantal betrokkenen (bijna drieduizend personen werden op slag werkloos dankzij de officiële sluiting) had het paradoxale resultaat dat het staatsmedianetwerk tegen de staat gericht was. Commerciële stations volgen uiteraard braaf de regeringslijn van bezuinigen en privatiseren.

De overval werd uitgevoerd in een wolk van traangas, journalisten zijn opgesloten, het hek rond het studiocomplex is met handboeien afgesloten…

De laatste minuten op de radio:

Verhaal over de overval en nog een [in het Engels, in NL bestaat er geen buitenland].

1 gedachte over “Nacht und Nebel in Griekenland: online rtv-station “uit de lucht” gehaald”

  1. Beetje offtopic maar las ergens een bericht dat het met Frankrijk ook niet goed gaat. Logisch. Natuurlijk dat rechts de nu zittende “linkse” regering te schuld geeft net als destijds met Obama na 8 jaar Bush en 8 jaar Reagan. Maar men weet dondersgoed dat net als alle PIIGS landen daar rechts de boel heeft verkloot net als hier in Nederland.

    Vond toch dat het weer even gezegd moet worden. De puinhopen van Rechts gaan ons allen opbreken. Vooral door gaan met PVVDA en daarna Wilders I en de gristenfundies.

Reacties zijn gesloten.