Neelie Kroes: Bolkestein moet niet zo populistisch doen

Het is flink bonje in de liberale tent, ze vliegen elkaar flink in de haren die mummies. VVD-Kamerlid Mark Verheijen zei onlangs dat eurofielen als Guy Verhofstadt gevaarlijker zijn dan rechtspopulisten als Geert Wilders of Marine Le Pen van het Front National. Oud VVD-leider Frits Bolkestein is het met Verheijen eens en zei:

“Alleen de Belgen denken dat Europa een oplossing is voor hun communautaire problemen. Verhofstadt blaft tegen de maan.”

Neelie Kroes is het daar helemaal niet mee eens. In Buitenhof zei ze: “Ik hou niet van populistische oneliners. Doorgewinterde politici moeten nadenken voordat ze zulke oneliners debiteren. Als je populisme beantwoordt met populisme maak je een immense fout.”

Verheijen bood zijn excuus al aan, gaat Bolkestein dit nu ook doen? Laat hij zich uitmaken voor populist? Wordt vervolgd.

7 gedachten over “Neelie Kroes: Bolkestein moet niet zo populistisch doen”

 1. In een verstandige leefbare samenleving is geen ruimte voor VVD. Dus wat zij onderling uitvechten is niet van belang. Het is longkanker vs leverkanker.

 2. De VVD doet me altijd aan een figuur uit de Fraggles denken , de pratende vuilnishoop …

 3. De EU staat nu voor de wegsplitsing. Een federaal Europa met de euro gebaseerd op een Europese belastingheffing en centraal bestuur, of handhaving van een EU met natiestaten en afschaffing van de euro. Dit moet voor alle Europeanen duidelijk zijn. Daarover gaat de discussie en dit scheidt de geesten in Europa.

  In de VVD, maar niet alleen in partij, loopt die scheiding in de personen van Verheijen/Bolkestein versus Kroes.

 4. sjaax
  Klopt helemaal.
  En daarom zijn VVD maar ook de SP ongeloofwaardig.
  In dit dossier zweven ze.
  Timmermans heeft in buitenhof gezegd ( ong 1 jaar geleden ) dat de vorming van een Federale staat nog 20 a 30 jaar gaat duren.
  Dus die Euro is niet houdbaar.

Reacties zijn gesloten.