Oekraïne in de greep van fascistische terreur

Sinds de staatsgreep van 22 februari is er een golf van fascistische terreur tegen de Oekraïense bevolking die zeker al aan honderden mensen het leven heeft gekost. Voornaamste doelwit van de terreur is het Russisch sprekende deel van de bevolking, communisten en joden, maar ook politieke tegenstanders en gewoon publiek dat op straat in elkaar wordt geslagen of geïntimideerd.

Er is een orgie van geweld losgebroken, met als gruwelijk hoogtepunt de massamoord in Odessa op 2 mei jl, waar meer dan 40 mensen levend verbrand werden toen het vakbondsgebouw, waar vele demonstranten tegen de junta in Kiev een heenkomen hadden gezocht tegen de aanvallen van fascistische benden en voetbal hooligans, in brand werd gestoken. Zij die uit het gebouw vluchtten, werden door de hysterische meute doodgeknuppeld.

Lees verder bij de bron van dit artikel.
Via De Waarheid.

3 gedachten over “Oekraïne in de greep van fascistische terreur”

 1. De goebernator van Herson (Oekraïne) heeft op 9 mei de kroon gespaand door in de bekende Martin Bosma stijl te verklaren dat Hitler de echte bevrijder tijdens WOII. Het is niet bekend of Hans van Baalen ook op die bühne aanwezig is geweest.

  Ik hoop dat deze goebernator wordt niet op D-day viering uitgenodigd, anders krijgt hij zeker de subsidies van de EU.

 2. Wie denkt dat onze Westerse beschaving hier stopt moet gaan kijken naar de meest verzwegen nieuws uit Midden-Europa waar paar dagen geleden de skinheads-Fuhrer tevens neo-naziTamas Sneider zijn leidende positie in de Hongaarse Parlement ingenomen heeft.
  Waarschijnlijk weer iemand waar Wilders/PVV gretig mee sou willen werken.

  Je-weet-wel, de Parlement in Hongarije (Europa) waar men proudly rondbazuint dat ze geen joodse mensen in hun Parlement willen toelaten.

  Tja, het heeft nooit opgehouden, hè?

 3. Ik vertrouw geen enkele krant die zichzelf “De Waarheid” noemt.

  Blijft overigens wel een feit dat er bewezen fascisten in de nieuwe Oekraïense regering zitten.

  Maar om nu de raddraaiers in het oosten te gaan steunen en Putin gaat mij ook wat ver.

  Ik zou liever zien dat de EU niet achter de US aanloopt en gewoon een keer zegt, zoek het lekker zelf uit.

Reacties zijn gesloten.