Krijgen we een koude winter?

EU-landen hebben ingestemd met sancties tegen Rusland. Die hebben consequenties. In een fijne zomer als deze denken we niet aan winter, maar er zijn er die het koud kunnen krijgen.

Veel Europese landen zijn zwaar afhankelijk van gas uit Rusland. Finland krijgt zelfs al zijn gas uit Rusland, terwijl dat bij Bulgarije en Tsjechië voor nagenoeg het hele gasaanbod geldt. In onder meer Griekenland, Oostenrijk, Polen, België en Duitsland komt 40 tot 60 procent van het gebruikte gas uit Rusland.
(NU.nl)

In Nederland zal de kou meevallen. Desnoods pompen we wat meer gas uit de Groningse bodem en nemen we extra aardbevingen op de koop toe. Dat Rusland ons (EU) zal treffen waar we kwetsbaar zijn, moge duidelijk zijn.

3 gedachten over “Krijgen we een koude winter?”

  1. Wie op internet regelmatig leest weet allang dat Rusland steeds waarschuwt dat deze zogenoemde sancties, eigenlijk het juiste benoeming is Economische oorlog, zijn zeer onverantwoordelijk, kortzichtig en uiteindelijk zullen ons met boemerang-effect zwaar gaan treffen. In onze economieën mat name. Maar goed, men mag zelf de conclusie trekken of er gezond verstand in het hoofd van onze leiders overgebleven is.

    Als antwoord op deze Economische oorlog heeft reeds Rusland aangekondigd dat ze overwegen marktconform met een verhoging van de gasprijs voor deze winter op de proppen te willen komen.

    Wie gaat deze infernale spiraal doorbreken?

Reacties zijn gesloten.