Regering van economische zaken voor eurozone

De 14e juli (quatorze juillet) heeft nog altijd een revolutionaire uitstraling. Wat doe je dan als impopulaire Franse president? Je gedraagt je quasi-revolutionair.

In zijn interview op 14 juli heeft de president van de Republiek lessen getrokken uit de Griekse crisis en hij wil de integratie van de eurozone verdiepen. “We moeten vooruit en daarom stel ik voor dat we veel verder kunnen gaan, in overeenstemming met Duitsland, wat betreft de regering van economische zaken voor de eurozone,” heeft François Hollande gezegd. “In een tweede fase is een budget voor de eurozone nodig om investeringen te kunnen doen met inbegrip van die voor de minst ontwikkelde landen,” heeft het staatshoofd tevens gezegd.
(BFMTV [vertaald uit het Frans])

François Hollande behoort tot dezelfde politieke familie als Dijsselbloem. Woorden dienen daar op de eerste als camouflage voor onverkwikkelijke politieke daden. Maar toch… De Franse president heeft gemeend dat hij iets anders moest inbrengen tegen de economische wraakactie van Schäuble, Duitse minister van Financiën, en consorten jegens Griekenland.