De echo van de trots van Van Baalen en Verhofstadt in Bretagne

Nederland heeft het buitenland afgeschaft, tenzij er oorlog gestookt kan worden en partij gekozen voor De Bombarderende Beschaving.
Een referendum over mogelijke onafhankelijkheid van Schotland komt bijna uit de helderblauwe hemel van het Vrije Westen, en men kan opgelucht adem halen, het gaat niet door. De Ot-en-Siensamenleving waar nazi 2.0 Wilders voor pleit blijft in zicht. Even doorbijten, wat massadeportatietjes misschien en dan is Nederland herrezen.

Inmiddels, in de grote boze buitenwereld rommelt het toch echt dichtbij. In Bretagne, nog zo’n Keltisch buitengewest waar het altijd regent, al een paar jaar. Onder andere vanwege een onnodig vliegveld.

Boze boeren hebben in Morlaix het kantoor van de belastingdienst en van de zogenaamde coöperatie (mutualiteit) in de fik gestoken en de weg geblokkeerd met overtollige landbouwproducten. Wat het Franse regime van harte aanmoedigt in Oekraïne wordt in “eigen land” afgewezen: brandstichting en barricades – al hangt het een met het ander samen.
De boze buitenwereld blijft namelijk voortbestaan, zelfs als je het niet wilt.

Het nieuws in het Frans, altijd duidelijker.
Dit maakt nu.nl er van.

5 gedachten over “De echo van de trots van Van Baalen en Verhofstadt in Bretagne”

  1. Ach, zoals de RABOBank coöperatief is, die zou in vergelijkbare Nederlandse actie de fik ingegaan zijn

  2. De rabobank vergelijkt zich met de credit agricole (je weet wel ,van griekenland, allebei idd) en de msa is de verplichte boeren-sociale premiesafdracht, wat dat in nl. is weet ik niet.
    ‘Grappig’ was ook de directeur van de msa in z-frankrijk, die de grootste tewerksteller van illegale werkkrachten in de landbouw was.

  3. Opmerkelijk dat in het Figaro artikel ook de landbouwoverschotten, als gevolg van afnemende consumptie (lees toenemende armoede) en de Russische (tegen) sancties, genoemd worden als reden voor de woede van de boeren.

    ‘la baisse de la consommation, la surproduction, la baisse des cours, l’embargo russe, les charges sociales de plus en plus accablantes’

    En dan Valls weer, de ‘socialist’ die zijn eigen volk bedreigt met justitie en ferme straffen.

  4. Het kan zijn dat die Mutualiteit te vergelijken is met voorheen het Nederlandse Landbouwschap, waartegen het oproer kraaide in 1963 (Nederland was in de voorhoede van de opstandigheid, met Provo maar ook met de Boerenpartij…).

Reacties zijn gesloten.