Bezet de straten en pleinen! Oproep tot een algemene staking, een walk out, een herfstexodus

‘Wij doen niet meer mee. Dit is niet de samenleving die wij willen’

Het regeerakkoord was een oorlogsverklaring, maar we hadden het nog niet goed door (lees daarover Ico Maly: Het Vlaanderen van de verliezers – en je zal zien: dat regeerakkoord is gewoon een duivelspact). Nu zijn we, sinds de septemberverklaring, plotsklaps wakker aan het worden in een andere wereld.

De kille en repressieve marktmaatschappij is een feit. ‘De neoliberale strafstaat’ is niet langer een overstatement, of de titel van een links, kwaad boek, maar gewoon de naakte, ondragelijke waarheid.

Men wil eerst en vooral het middenveld kapot maken. Niets minder. De cultuursector komt natuurlijk eerst aan de beurt, ze wilden er al jaren van af en de politieke klasse weet maar al te goed dat in brede lagen van de bevolking de sympathie voor de culturo’s op zijn zachtst gezegd aan de lage kant is. Dus de duimschroeven aan en daarna gedwee dansen naar de pijpen van de politiek: de Vlaamse identiteit uitdragen. Alles wat in de weg zit van dit dubbele programma: alles vermarkten en alles Vervlaamsen, moet eraan geloven, kapot of minstens onschadelijk gemaakt.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

1 gedachte over “Bezet de straten en pleinen! Oproep tot een algemene staking, een walk out, een herfstexodus”

  1. Er komt een moment dat de bom barst. Want de 1000 euro mensen zijn vooralsnog ook mensen. En gaan ze er in hele grote aantallen er ook aan geloven. Want ze krijgen ontslag, verliezen huis en haard. Ook zij kunnen chronisch ziek worden. Maf he…. Of kunnen hun kind niet meer laten studeren. En nog een 100 tal andere redenen.

    Rutte en zijn kliek. Zijn publieke vijanden nr. 1

Reacties zijn gesloten.