‘De Correspondent’, nieuwe site van Rob Wijnberg

Rob Wijnberg was hoofdredacteur bij nrc.next. Moest daar weg, want had een droom en die mocht hij daar niet waar maken van hoofdbaas NRC, Vandermeersch.

Maar Rob hield vast aan zijn droom en probeert die nu te verwezenlijken. Geen waan van de dag-nieuws, maar informatie om over na te denken. Onderzoek en achtergrondinformatie, geen ANP-berichtje overtikken of hijgjournalistiek maken. Gewoon gedegen werk leveren met opinies die tot nadenken stemmen. Soort Krapuul, maar dan met ‘grote’ namen en veel meer geld.

Wel jammer dat Femke Halsema ook al is aangeschoven, maar goed je kunt niet alles hebben. Als ze een echte nieuwe baan *kuch* vindt, dan zal ze vast wel stoppen.

39 gedachten over “‘De Correspondent’, nieuwe site van Rob Wijnberg”

 1. Lid worden voor dat je zeker weet wat zal worden aangeboden is een moeilijke keuze, hoor.

  Femke is geen reclame voor Rob Wijnberg.

 2. It will be a cold day in hell voordat ik 60 pleuro ga betalen om het geneuzel van Femke Halsema te lezen.

 3. Ik leef gewoon gevaarlijk en heb € 60,– betaald. Als het feest niet doorgaat, krijg ik het terug. Heb er geen naar gevoel over. Maar kan me vergissen. Ik ben wel fan van Rob Wijnberg. Integere jongeman, volgens mij. Gun hem een kans. En ja Femke, ach iedereen maakt wel eens een foutje. Niets is 100%.

 4. “Soort Krapuul, maar dan met ‘grote’ namen en veel meer geld.”

  Karakterisering die afbreuk doet aan de unieke positie van Krapuul. Ik vermoed dat ‘De Correspondent’ niets toevoegt aan het medialandschap. Er zijn al een handvol opiniebladen met een website.

 5. @2, Inderdaad. ’t Idee zeg dat ik een beetje dat gezwatel van die twittemuts met haar meninkje over van alles en nog wat ga zitten te subsidiëren.
  Ik neem trouwens aan dat haar stukjes niet langer zullen zijn dan de hersenspinsels van die geblondeerde ‘verzets’-gek: 140 tekens.

 6. @3, Ik kan je zeer goed in je redenering volgen.
  Doch als echte Nederlander ben ik gewend eerst de kat uit de bom te kijken voor dat ik iets ga doen. Ik wacht het rustig af.

  Iedereen verdient een kans.

 7. Al is het nog zo’n goede wijn , als er een vlieg van het type Halsema in rond zwemt drink ik het niet ..

 8. Ja en dit is nog maar een piepklein clubje daar krijg je echt geen journalistiek medium mee vol. En als ik zie wat voor geteisem tegenwoordig overal mag schrijven in alle “kwaliteitsbladen” dan begrijp ik best goed dat mensen als laatste strohalm maar naar een hoopgevend alternatief rennen met hun centen maar tegelijk denk ik dan ja maar wie komen er straks nog meer in dit clubje. Ik kan de usual suspects nu al opnoemen.

 9. @11, Daar ben ik het zeker mee eens. Ik maakte een grap over die op zich terechte opmerking van Al Bakrastani maar hij heeft absoluut gelijk.
  Bovendien is een column schrijven nog wel iets anders dan degelijke journalistiek. En behalve Halsema die ik echt niet zie zitten, valt er op Jelle Brandt Corstius bijvoorbeeld ook zeker wel het één en ander aan te merken.
  Als de BBC een serie maakt over India, gaat de serie over India.
  Als JBC een serie maakt over India….staat Jelle Brandt Corstius in the picture…
  Daarom..hoe goed bedoeld ook: laat maar zitten met dat blad of wat het ook is.
  Er zijn kwaliteitsstes en nieuwsmedia in de wereld genoeg en…meestal nog gratis en voor niks ook.

 10. Ach wat is het verschil?
  Femke Halsema doet stukkies op De correspondent en heer Bemmel doet stukkies op Krapuul. De meerwaarde is evident.

 11. Hebben ze die halsema uberhaupt gehuurd om stukjes te schrijven vraag ik me af. Niet echt een veelschrijver.

 12. @14 inderdaad en dat ze ook niet worden gezien het “motto” op De Correspondent

  “Femke gaat schrijven over nieuwswaardige ontwikkelingen die het nieuws niet hebben gehaald. ”

  Dat kan dus letterlijk over alles zijn, geen specialisme.
  Vroeger had je in de Libelle een pagina ‘prietpraat” daar kan je het waarschijnlijk mee gaan vergelijken

 13. @13 Van Bemmel pretendeerd niet links te zijn .. Liever een openlijk rechtse dan een als links verkleedde stiekeme rechtse .. Liever iemand gewapend voor me , dan in mijn rug gestoken door iemand die doet of hij/zij een medestrijder is …

 14. Volgens mij is Femke in deze situatie gewoon een PR-dame voor de nieuwe initiatief.
  Mooi lachen en kiekjes ervan laten maken.

 15. @16 de typering van mevrouw Halsema onderschrijf ik ten volle. Of heer Bemmel openlijk rechts is betwijfel ik. Hij is eerder een windvaan-opportunistisch-onderbuik politicus geweest die de weg naar de staatsruifwei heeft ingeslagen en de politiek aan de wilgen gehangen.

 16. @13,’t Kan aan mij liggen maar in een bij zijn Führer uit de gratie zijnde
  fascist die hier af en toe zijn geneuzel opschrijft, zie ik niet direct meerwaarde.

 17. @17 nesxus m ben het helemaal met je eens. en je opmerking bij @8 Dan ben ik geen echte Nederlander 🙂

  @9 en @ 10 😆

 18. @13 Amstel,

  Met je eens. Je kan vanwege Halsema toch niet een hele website beoordelen. Ze is in ieder geval geen stiekeme racist zoals Holman in Het Parool.

 19. @22, Een druppel teer verziekt een heel vat met honing. En je moet toch wel tamelijk wanhopig zijn als je besluit Femke-ik twitter net als Geert Wilders overal te pas en te onpas mijn nihilistische meninkje over – Halsema aan te trekken voor wat een kwaliteitssite moet worden op het gebied van nieuws en nieuwsduiding.

 20. @19 De meerwaarde voor Krapuul is, dat Jhimbo met zijn stukjes een ander geluid laat horen. Dat werkt verfrissend en houdt de redactie en reageerders scherp. En natuurlijk een alibie voor de vrijheid van meningsuiting bij Krapuul. Een Token Righty 😉

 21. @25 Fascisme werkt bij mij zeer verfrissend. Het helpt me enorm bij het vinden van argumenten tegen extreemrechts en brulapen. Het is de condensatie van alles waar ik het niet mee eens ben en wat er fout gaat in de wereld.
  Ik denk overigens niet, dat Jhimbo een fascist is.

 22. Mweh…Jhim is geen fascist. Jhim is een charmante opportunist. Wanneer dat zo uit zou komen, zou Jhim onmiddellijk overstappen naar de Internationale Socialisten. Ik mag Jhim wel. Maar ik zou wel al mijn vingers natellen nadat ik Jhim een hand had gegeven.

 23. Ik zou er iig beslist geen 60 pleuro voor over hebben. Maar mee eens dat het geen fascist is. Beetje een scharrelaartje.

 24. @28
  bedoel je een markthandelaar met een partij boekkies over hardcore bondage discipelen en zo tegen weggeefprijs terwijl de koopman elders een uitkerinkkie ontvangt?

 25. @29, zou dit niet de definitie voor fraude zijn? 🙂

  Kan mensen niet waarderen waarbij ik steeds mijn vingers moet blijven natellen.

 26. Je ziel verkopen aan iemand die het heeft over ‘het deporteren van tientallen miljoenen criminele moslims uit Europa’….buitengewoon verfrissend en charmant.
  In my book heet zoiets fascisme. Period.

 27. Wat betreft #Jhimbo.

  Het gaat hier op de site om de argumenten die hij te berde brengt. Niet om wat hij daarnaast uitspookt. Als was hij een crimineel die in de bajes zat, dan nog kon hij interessante stukjes produceren.

 28. @36,Sjaax “Het gaat hier op de site om de argumenten die hij te berde brengt” (gaat over jhimhh, dus)

  Waar heb je die gezien of gelezen?

  Zover dat ik die teksten gelezen heb, houden ze geen steek.
  Noppes.

Reacties zijn gesloten.