Flikker op met je ge-homokleuter, Annabel Nanninga

Ik heb mijn laptop even op de tafel gezet. Om er eens goed voor te gaan zitten.
Want Poetin heeft de antihomowet ondertekend.

Op grond van de wet kan iedereen die ‘niet-traditionele seksuele relaties’ propageert tegenover minderjarigen, in woord, via de media dan wel internet een boete krijgen tot 5150 euro. De wet is bedoeld om kinderen te beschermen.

Erg triest natuurlijk, maar er is een die hier ontzettend blij mee is.
En dat is onze onvolprezen geenstijlkotsdame Annabel Nanninga.
Zij schreef namelijk het braakwerkje ‘Hou eens op met je homokleuter, Asha’

Waarin Nanninga stelt dat, ‘(ontluikende) seksualiteit, ho of hé, is privé.’

Kortom, Asha ten Broeke moet haar bek houden: ‘mag geen homoseks propageren,’ zoals Poetin dat noemt.
Asha schreef namelijk twee prachtig stukjes over de seksualiteit van haar dochter.
Deze en deze.

Zo rolt Geenstijl. Zo rolt Nanninga. Daar kan Poetin nog een puntje aan zuigen.

Mag ik twee teiltjes alstublieft? Eentje voor mij en eentje voor Asha.

27 gedachten over “Flikker op met je ge-homokleuter, Annabel Nanninga”

 1. Ik moet zeggen dat ik wel enigszins schrok van Asha ten Broekes idee dat seksuele “geaardheid” aangeboren is. Maar dat werkt twee kanten op. Niet zeuren dus.

 2. @1: Arnold

  Bedoel je in die zin dat dit niet eens een gedachte zou “horen” te zijn omdat het in dezelfde sfeer ligt als “aangeboren” criminaliteit bijvoorbeeld of andere genetische “eigenschappen”? Mensen zijn zoals ze zijn, in die zin kan ik je volgen, zonder wetenschappelijk gejengel over het hoezo waarom et cetera. Speelt bijvoorbeeld Putin in de kaart inderdaad. Je gaat Putin niet bestrijden met argumenten als “het is aangeboren”. Het doet er eenvoudigweg niet toe. Gelijke rechten voor iedereen wél.

 3. @2
  Dat, en wat men noemt homo-erotische gevoelens horen bijde jeugd. We noemen dat ook vriendschap, of isdatouderwets?

 4. Toen Thatcher “reclame” voor homoseksualiteit verbood hield (ultra)rechtszich muisstil.

 5. Sinds homorechten gekaapt zijn door extreem rechts zal het me echt een rotzorg zijn .
  En helemaal sinds homorechten worden gebruikt om Rusland eens de les te lezen terwijl het vrij westen mensen steunt overal ter wereld die homo’s opknopen aan de hoogste boom .
  Hypocriet gezanik dit artikel
  Leve Homorechten
  Weg met Gezanik over homorechten

  Homorechten zijn een wapen geworden en daar kots ik op net als op Geenstijl als de Frysk

  Dus echt waar rot eens een keer op met je ‘ homorechten’ want het gaat verdomme niet om ‘ homorechten’ het gaat om smerige uitbuiting van homo’s voor mensen hun eigen agenda .

 6. @3:

  Laat kinderen inderdaad maar kinderen zijn, en pedagogen, volwassenen, andere (gedrags)wetenschappers en wat dies meer zij, zich verre van alle duidingen houden. De jeugd redt zich ook wel zonder het etiketteren van hun gedrag.

 7. Ik weet het niet maar ik ben zo langzamerhand geneigd te denken dat de meest weerzinwekkende dictaturen in de wereld nog verre te verkiezen zijn boven de alles verstikkende, hypocriete, racistische en fascistische politiestaat Nederland waar een gelijkgeschakelde media, schedelmetende politici binnen en buiten een regering en een heleboel bruin NSB volk – ‘nâh…as je niks te verberreguh hep’ en ‘die luie buitenlanders motte se allemaal terugsture – de dienst uitmaken en mensen be (en vooral: ver-) oordelen op je huidskleur en je seksuele geaardheid.
  Waar inhoudsloze schreeuwers en haatzaaiers als die Nanninga, Bert-‘rifapen’- Brussen, Jan Bennink, Joost Niemöller, Telegraaf en POWNed de norm blijkbaar bepalen…
  Bovenstaand is in elk geval het zoveelste treffende voorbeeld van het feit dat de het gevecht tegen de stupiditeit van rechts niet met rede te winnen valt:
  http://www.krapuul.nl/overig/blog/111511/winnen-gevecht-volstrekte-stupiditeit-rechts/#sthash.Fhd4nz8h.dpbs

 8. Nu ben ik geen fan van die GeenStijl-club en toevallig ook niet van het geneuzel van Ten Broeke, maar als je de stukken GOED gelezen had zou je zien dat het helemaal niet over home-emancipatie gaat. De tegenreactie gaat ook helemaal niet over het homo-zijn.

  Ik zal het uitleggen: Ten Broeke leutert een verhaal aan elkaar over haar dochter, een kleuter die op meisjes valt. De kans dat dit waar is is klein, maar mooi dat ze van haar kind houdt ongeacht welke geaardheid ook. Dat siert haar, zoals het iedereen siert dat ze van hun kinderen houden (ongeacht wat). Echter heeft een kleuter nog geen seksuele gevoelens voor wie dan ook, het homoseksueel zijn doet daar niets aan af. Het is gewoon een lulverhaal dat Ten Broeke uit haar hele dikke duim heeft gezogen en ook werkelijk nergens op slaat (maar dat is mijn mening)

  Dan dat kleuterverhaal van Nanninga. Dat gaat niet over tegen homo-emancipatie zijn, maar het feit dat een moeder informatie over haar kind op het openbare internet flikkert. Ten Broeke is een publiek figuur, iemand die schrijft voor een landelijke krant en daar haar prive-zaken (verzonnen of niet) met de wereld deelt. Haar dochter kan (zeg niet zal, maar kan) daar last van krijgen in de toekomst. Er is op haar vijfde al beslist voor haar dat ze lesbisch is. Of het zo is en wat we daarvan vinden buiten beschouwing gelaten.

  Dus voordat je een verhaaltje gaat typen lees eerst wat er echt staat en ga niet op je onderbuik lopen reageren. Het is duidelijk dat GeenStijl niet deugt en alles wat daar verschijnt ook niet. Ook is het duidelijk dat je ek woord wat Ten Broeke opschrijft als zoete koek slikt. Een beetje kritiek naar wat je leest zou prettig zijn, net zoals het prettig is als er gelezen wordt wat er precies staat en geen lulverhalen verzonnen worden!

 9. Ach Jan Jurk, heb je dit gelezen? http://nos.nl/artikel/522167-transgender-6-mag-op-meisjeswc.html : Transgender joch van 6 mag naar de meisjes WC.
  Stel je voor dat dit was afgedaan met ‘Een 6jarige heeft nog geen seksuele gevoelens’ Flikker toch op. Alsof 5- en 6 jarigen niet masturberen en fantaseren. Alsof 5-en 6jarigen geen zelfbeeld hebben WAT EEN FUCKING ONZIN!! Jan Jurk. Word eens wakker, slaperige klootzak!

 10. @10: DeFrysk:

  Zou het zo kunnen zijn, dat een kind van 6 jaar nog geen identitieit heeft ontwikkeld met betrekking tot wat voor sexuele “voorkeur”, of voor geslacht “zijnde ” dan ook?

  Het lijkt me niet ondenkbaar dat een kind niet meer in vrijheid op kan groeien als op 6-jarige leeftijd al de diagnose ” verkeerd lichaam” wordt gesteld. Het hele bataillon “deskundigen” buigt zich over zo’n kind, waarna een self-fullfilling prophecy het resultaat zal zijn.

  Er zijn kulturen waar een tweeslachtig ( beperkt, misschien zijn er wel veel méér “soorten”) mens in hoog aanzien staat, en waar het hele probleem niet bestaat. Sexuele aantrekking zelfde laken een pak.

  Met betrekking tot dit voorbeeld én over sexuele “voorkeuren” op welke leeftijd dan ook, heb ik sowieso grote twijfels over het etiketteren. Immers, de hele kulturele, maatschappelijke en politieke context wordt over het hoofd gezien. In veel kulturen doet het er eenvoudigweg niet toe welke gender men heeft, en ook in dit land bestaan de woorden homo/efebe/lesbo/gender et cetera nog niet zo lang. Toen het etiket uitgesproken werd begon het gelazer. Het benoemen van de zaak zorgt voor de vorming van een probleem in deze.

  Een kind dat opgroeit met het idee een keuze te moeten maken ( roze of blauwe ballonnetjes bij de geboorte daar begint het gedonder al mee) zal dat ook gaan doen, ingebed door een rivier van maatschappelijke dwang. Misschien kan het ook geen kwaad om eens te kijken naar de dijken die deze rivier inbedden, misschien zijn die wel te dwingend en onjuist. Als een rivier overstroomt zijn de dijken misschien het probleem, en niet de rivier zogezegd.

  In die zin ben ik het dus _ gedeeltelijk_ met Jurk hierboven eens. Je zal maar als kind van 6 door je moeder als lesbo de wereld ingegooid worden.
  Je reactie tegen Jan Jurk, quoot:

  [ “WAT EEN FUCKING ONZIN!! Jan Jurk. Word eens wakker, slaperige klootzak!”]

  vind ik zwaar over de top. Zo ga je niet om met mensen die onderbouwd een andere mening hebben dan de jouwe lijkt me.

 11. Ontwikkelingen in standaard jasjes gieten , dat is een veelgemaakte fout , er zullen kinderen van 6 zijn met een duidelijke ontwikkeling , er zullen on-ontwikkelde kinderen zijn en er zullen kinderen met een héél brede interesse voor alle soorten seksualiteit in elke mogelijke combi ..

  We lijken overal weer in de “je bent A of B “modus te komen .. Mijn collega gaf aan Bi-seksueel te zijn , en een andere , in dit geval Homo collega bleef maar op hem inzeuren dat dit niet waar was maar dat X een homo was die nog niet écht uit de kast durfde de komen ..

 12. @12 Je hebt gelijk, LRD en Jan Jurk ook. Zelfs De Frysk een beetje.
  Maar jullie gaan er volledig aan voorbij, dat het de kinderen zelf geen reet interesseert hoe ze al of niet geaard zijn. Ook hun leeftijdgenoten niet. Dat doen alleen volwassenen, zie Asha, die het nodig vindt haar dochter in alle openlijkheid te stigmatiseren.

 13. Een beetje introspectie kan geen kwaad, maar gaat men daar ook voor zitten? Vriendschapsgevoelens kun je erotisch noemen, en naar mijn ervaring zijn ide ongediferentieerd. Misschien wel altijd, maar zeker als je kind bent.

  De binaire redenering, daar wilden “we”. Toch juist van af in de roemruchte jaren zeventig?

 14. @14 Excuus. De metafoor van de rivier en de dijken is eigenlijk te mooi om te overlezen.

 15. @15: Arnold:

  Misschien is het niet-binair proberen te denken en te handelen toch te vermoeiend omdat het angstig maakt, dus snel weg ermee.
  Vrijheid heeft mijns inziens toch alles te maken met het “lef” het wél te doen, alles voortdurend te onderzoeken en van gebaande wegen af te durven gaan, zónder dat deze nieuwe paden ook weer direct worden ingekaderd, of in een boek verschijnen als olifantenpaadjes.

 16. @16: Corneilis:

  Eigenlijk is het Zen, door mij een beetje aangepast maar aangezien er geen Zenbaas is mag dat allemaal ; )

  “Niet de kolkende rivier is gewelddadig, maar de bedding die de stroom indamt”.

 17. @9 dat van slaperige klootzak neem ik terug. Excuus daarvoor.
  Maar de taboe om op te merken waar de seksuele interesse van je kind ligt en je mond maar te houden vind ik onterecht. Ouders mogen wel trots vertellen dat hun dochter met poppen speelt, Maar als het graag met meisjes knuffelt moeten we nog steeds doen alsof dat vanzelf wel overgaat . 3werf Bah!

 18. “Maar de taboe om op te merken waar de seksuele interesse van je kind ligt en je mond maar te houden vind ik onterecht.”
  Is De Plank Misslaan tegenwoordig een nieuwe Friese sport? Dat Nanninga vaker haar mond moet houden klopt wel, maar in dit geval moet ik haar (helaas!) gelijk geven. De (al dan nietvoorhande) geaardheid van Asha’s dochter gaat niemand wat aan, behalve Asha’s dochter. Punt.

 19. 21: J:

  ” Wat is het omgekeerde van-een- zen(master) ? ”
  Als je het goede antwoord geeft schiet je regelrecht de eeuwige verlichting in, das tognie mis ; )

Reacties zijn gesloten.