Frikschoten dood

Bij leven heeft hij een aantal keren onze kolommen gehaald, dus ligt het voor de hand dat we ook iets schrijven nu hij overleden is. Frikschoten is vanochtend, na een vergadering over zijn op te richten partij, aangereden door een vrachtwagen en dat heeft hij niet overleefd. Hij werd 46 jaar.

Frikschoten was eigenaar, en zo goed als enige bemanner, van de rioolrabiaatrechtse website “Amsterdampost”. Zelf heeft hij die site wel eens betiteld als “zwarte laarzen-blog Amsterdam Post”. Hij had ook veel humor, bijvoorbeeld toen Breivik 77 kinderen vermoordde werd Amsterdampost een tijdje een “tempeliersblog“, uit respect voor de dappere verzetsstrijder Breivik.

Kortom gewoon een dertien in een dozijn rioolrechtserd, populair bij Geenstijl en de haatkabouters van Die Tägliche Leibstandarte en zo, maar het moet gezegd worden: voor een extreemrechtse gek was hij niet verkeerd.

Hij was bijvoorbeeld een stuk minder achterbaks en anti-vrijheid van meningsuiting dan ik noem maar wat, de mondsnoerder Bert “Rifapen” Brussen, die zogenaamd “voorbij eigen gelijk” is maar waar je niks van mag zeggen waar hij het niet mee eens is, zodat ie bijvoorbeeld vice-premier Asscher gaat zitten ophitsen om ons “aan te pakken” samen met die andere griezel, zijn vriendje Paternotte, ook al zo’n “vrijheidslievend” persoon.

Over de doden verder niets dan goeds uiteraard bladiebla.

104 gedachten over “Frikschoten dood”

 1. Walgelijk respectloos.
  U zal een trots man zijn na het schrijven van dit kwaliteitsartikel.

 2. Jaap ‘Van Frikschoten’ Mollema is dood. RIP

  Ik zal de racisti/zio-fascist missen als kiespijn,,,

  En #1 en #2: nee geen respect! verre van dat voor zo een hufter zelfs!

  Om het maar bij Frikschoten zijn held (GBL) zijn eigen woorden te houden:

  „Mocht het ooit tot de dood van Frikschoten komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan”
  [vrijheid van meningsuitings etc…]

 3. http://www.hpdetijd.nl/2010-08-24/citeren-doe-je-zo/

  [oops ik moet wel volledig citeren:]

  “Wat wilt u dan dat ik zeg: landgenoten, trekt ten strijde tegen criminele zionisten? Ik zit hier juist om te voorkomen dat er rassenrellen uitbreken. Maar ik wil er dus wel iets aan toevoegen. Mocht het ooit de dood van Frikschoten komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan. Met die de dood van Frikschoten schudt de samenleving de politiek wakker en dwingt haar alsnog daadkrachtig in te grijpen tegen fascisme, voordat het echt te laat is en er misschien een revolte uitbreekt.” – aldus Wilders

 4. Weet je wat echt respectloos is #1:
  Ik hoop dat de truckchauffeur die hem kapot gereden heeft een Marokkaanse Moslim is. Tenslotte is de Islam een groter probleem dan economische crisis / verkeersproblemen en wat ook maar… aldus Wilders – en aldus Frikschoten.

  Dat jij het woord ‘respectloos’ durft te noemen wanneer het over de dood van een über-racist Jaap ‘Van Frikschoten’ Mollema gaat vind ik dan weer respectloos!

  /Pier

 5. Wat dan weer subliem is: Hij is een paar minuten na de ramadan kapot overreden…

  Prettig Suikerfeest Iedereen!

 6. Een net artikel over een onnet heerschap ..
  respectvoller dan het lijk bij leven ooit was …

 7. #1 #2 wat dacht je dan? Het is een soort Fotruyn? En dus respect (niet dat hij het verdient)? R4sp4ct voor zijn racisto gedachtengoed? Fuck No. Ieder zoeen pis ik op, en later draai ik nog een drol op hun graf. Dus ook by Frikschoten.
  Dat is respect: Schijt op fascisme/zionisme!

 8. Ach, je gunt niemand dood, maar een wereld zonder frikschoten is in ieder geval geen slechtere wereld.

  Er gaan al weer de meest wilde theorieën in de rondte:
  “Dit was moord. Hoe toevallig is het dat iemand die net een partij opricht door zo’n stom ongeluk komt te overlijden. Denk je nou echt dat iemand uit de grote stad niet weet wat een dode hoek is? Hij is geduwd. Dat kan niet anders. Door een van zijn linkse ‘vrienden’, die hem volgt op twitter.

  Dit ongeluk is veeeeel te ‘toevallig’. “

 9. Ik zie niet wat er respectloos is aan dit artikel. Er staat gewoon wat jvdheuvel van zijn ideeën vond, maar afgezien daarvan geen persoonlijke aanval, een beetje het tegendeel zelfs.

 10. Op zich wel sneu als je “op weg bent naar wereldheerschappij” en dan bij het oversteken niet goed uitkijkt.

 11. Ik had hem niet eens genoemd op je forum.

  Er gaan belangrijkere mensen dood. Of nog erger de Tijger, de Panda en tal van andere dieren die heel nuttig zijn voor het evenwicht in de natuur op deze planeet.

 12. Dus als iemand sterft en je praat niet over hem alsof hij heilig is, ben je “respectloos”?

 13. Waar komt toch het rare idee vandaan dat als iemand dood gaat die verwerpelijke ideeën had, dat men ná zijn/haar dood ineens ‘respect’ voor diezelfde miesgasser moet hebben, Van mij hoefde hij niet dood maar ik zal er ook geen traan om laten….

 14. @19 precies Stalin en Hitler twee van de meest vreselijke rechtse klootzakken uit de geschiedenis zijn dood. Maar verdienen ze respect ?

 15. Een aantal hier, Heuvel voorop, laten zien wat voor een diepgewortelde haat ze meedragen. Je laat zien wat voor mensen jullie zijn.
  Walgelijke schepsels. Laf. Zieke geesten.

 16. @23 We hebben het hier toch over de meneer die ‘best wel enig begrip’ kon opbrengen voor de daden van de heer Breivik? Over ‘diepgewortelde haat’ gesproken…..

 17. Natrappen naar iemand die zojuist overleden is. Dieper kun je als mens niet zinken. En zo laf hè, anoniem via deze site je gore haatpraatjes verspreiden.
  Jullie zijn geen mensen. Ongedierte, dat wel.

 18. @27 Iemand die in leven mijn respect niet verdient, moet die wel na zijn dood krijgen? Mollema wordt hier niet voor rotte vis uitgemaakt, integendeel. Maar niet treurig zijn om iemands, overigens niet toegewenste, dood, waarom is dat laf, walgelijk, ziek, enz?
  Als het je gerust stelt kan ik je zeggen dat het me natuurlijk spijt voor zijn familie en vrienden. Het is voor niemand leuk om dierbaren te verliezen. Wie denkt bv. ook aan de familie en vrienden van Breiviks slachtoffers?

 19. @33 Als we toch gaan mierenneuken:
  Begrepen! wil zeggen dat jij het hebt begrepen, Begrepen? vraagt of NRosa het heeft begrepen.
  Begrepen?

 20. Ach, de volstrekt niet-anonieme dappere vrijheidsstrijder Liera wordt boos.

  Er wordt hier helemaal niet nagetrapt, hysterische gek, ik denk dat dit respectvoller is dan Frikschoten doodzwijgen.

  We geven hem vanuit onze inderdaad volstrekt tegengestelde positie in elk geval nog het krediet dat hij niet onopgemerkt is gebleven. Of moeten we het nu ineens met hem eens zijn omdat hij dood is?

 21. Verkeerde vervoeging, u heeft gelijk, het is evenzeer een feit dat u uw mening verwarT met feiten…..

 22. Cornelis, het is daarom zo onsmakelijk omdat je met een dergelijk stukje natuurlijk nooit meer de overledene zélf raakt, maar wél diens nabestaanden.
  Daarom hebben fatsoenlijke mensen in dit land de gewoonte ontwikkeld om overlijdensvermeldingen juist niet aan te grijpen om je ongenoegen over de overledene zijn standpunten of handelen te ventileren.
  Juist uit respect voor de nabestaanden.
  Als je dit fatsoen blijkbaar niet hebt en zelfs bewúst probeert te kwetsen (zie reactie Grutte Pier) dan verdien je het niet om met respect benaderd te worden.

 23. @37 hoor ik nu dat u Frikschoten niet fatsoenlijk vond?, deze meneer had ook geen enkel mededogen met de nabestaanden van de door Breivik doodgeschoten kinderen. Of is dat anders?

 24. maar jij begeeft je op hetzelfde niveau. Dus je mag die kutsmoel van je wel eens dichthouden.
  En nu houd ik er mee op. (jazeker, houd, domme NRosa)
  Het menselijke uitschot dat hier op deze site ronddwaalt moet maar vooral gaarkoken in hun eigen haat.

 25. @38 Het uitroepteken is een leesteken en hoort zonder spatie direct achter de laatste letter van de zin, net als het vraagteken en de punt. Zo dus.
  Ik heb in de media en de diverse commentaren niemand over Osama bin Laden horen of zien rouwen. Hoe respectloos tegenover zijn familie.
  Ik denk dat Mollema’s familie en vrienden al op de hoogte waren van zijn activiteiten, ook zullen ze opgemerkt hebben, dat niet iedereen het met hem eens was. Niets nieuws onder de zon, dus.
  Respectloos daarentegen, neen, ronduit dom is het, om mensen vanwege hun mening argumentloos uit te schelden.

 26. @ Ik begeef mij helemaal niet op hetzelfde niveau, waar ziet u mij schelden?? U daarentegen……

 27. 40 – Liera

  Jij, als overvalste neo-nazi gaat nu dus een week van vasten en onthouding tegemoet vanwege het ontvallen van een geliefde mede grootsmoel en Breivik-adept? Mocht je niet meespelen op het extreem-rechtse bolwerk genaamd amsterdampost? En nu? Uithuilen bij medestrijders Niemoller en Brussen? Ik stel voor dat jullie teruggaan naar waar jullie vandaan kwamen. De drek! Inclusief kale kop en bomberjack!

 28. Gisteren overleed een neofascistische blogger die samen met zijn toenmalige maatje Martien Pennings graag mocht fantaseren over het uitmoorden van de mannelijke bevolking in Afghanistan, onder luid applaus van zijn lezers. Who cares. Next.

 29. Frik was overigens géén Breivik-apologeet, al trad hij soms wat halfslachtig op tegen reaguurders die Breivik bewonderden. Ik kan me nog wel een paar gevallen herinneren waarbij mensen die op AP hun bewondering voor Breivik kwamen uiten, een ban kregen.

  Raar genoeg was mijn eerste reactie gisteren toch eentje van schok, ondanks het feit dat ik zijn ideëen meestal abject vond en we in het verleden vaak ruzie hebben gehad. De heiligverklaring die hem nu ten deel valt, slaat echter nergens op. Zijn ideëen waren een warrig samenraapsel van halfverteerde quasi-socialistische denkbeelden en het als ‘islamkritiek’ vermomde racisme dat tegenwoordig zo in de mode is. Frik kon soms best grappig uit de hoek komen en hij bezat inderdaad niets van de achterbaksheid die zo kenmerkend is voor types als Bert Brussen. Laf was hij zeker niet en hij wilde altijd wel de discussie aangaan (ook al liep die meestal uit de hand).

  Eigenlijk dus gewoon gemengde gevoelens. Frik was één van die extreemrechtse types waarvan ik altijd het idee heb gehad dat ik er wel een pilsje mee kon drinken, iets wat ik me bij Niemöller en Livestro niet voor kan stellen. Aan de andere kant: zijn ideëen waren vaak abject (check ook zijn opvattingen over apartheid en Zuid-Afrika).

  En ja, ik realiseer me dat deze post ietwat haaks staat op mijn eerste post:P

 30. Een doorsnee ultrarechtse lafbek zou zeker niet zoiets als dit op zijn naam hebben.

  Ik schrik enigszins van het punt waar dit gebeurd is, heb daar vlak bij gewerkt, volgens mij is de wegindeling juist gericht op het voorkomen van ongevallen met fietsers. Maar om kwart voor zes ’s ochtends is het op een andere manier gevaarlijk op de weg dan in de avondspits.

 31. Zolang Stormfront, de NVU, Divisie Noordland en B&H op hun sites nog geen rouwadvertentie hebben staan voor hem is mijnheer van Frikschoten géén erkend Neo-Nazi.

  Rechts, extreem, radicaal ? Zeer zeker.

  En voor de rest van de trollen hier zoals Liera et cetera :

  Maul Halten.

 32. @48

  Die had ik destijds volledig gemist. Je hebt gelijk, dat is een overduidelijke Breivik-apologie. Ik vermoed dat Frik later een beetje geschrokken is en zich wat ging distantiëren van Breivik.

 33. @49

  Hij stond daar voor schut. Genante vertoning. Aan de andere kant: toen Barracuda daar een smalend stukje over schreef, kwam hij onmiddellijk zijn actie verdedigen.

 34. @52

  Link werkt niet, ik neem aan omdat de server overbelast is? En ja: er is in de loop der jaren de nodige bagger verschenen op AP. Frik verdedigde zich dan door te claimen dat hij niet per definitie achter alles wat op AP verscheen stond. Of hij ging – heel hypocriet – het bewuste artikel haastig verwijderen. Deed hij bijvoorbeeld ook met het voosrstel de mannenlijke bevolking van Afghanistan uit te roeien.

 35. @54 :

  Vreemd, bij mij werkt ie wel. Zal wel komen omdat ik PRISM geïnstalleerd heb.

 36. Zo,Zo jvdheuvel

  Wat voor een smerige lafbek ben jij, pas maar op stel dat je ook eens overreden wordt.

 37. Zo, dus.. ene ‘Liera’ heeft emoties over die rare frikandel? Wat is het twitteraccount van deze primaat?

 38. Maar als ik het goed begrijp zijn de mensen die ons hier uitschelden voor stront, insecten, en untermenschen en die willen dat ik ook overreden word dus beschaafd, en wij zijn onbeschaafd. Weer wat geleerd.

 39. Liera is net als die dode racist het niet waard. Rechts de dode tak….. Het kwade in de mens. Geen traan laten om Breiviks slachtoffers maar wel om een fan van dat monster. Ik had die frik…. Niet eens genoemd hier. Onbelangrijk…. Neem een Nelson Mandela als hij gaat dat is pas nieuws. Liera lacht zeker ook om dat uitgezette kankerpatientje. Over laf gesproken.

 40. Rechtse mensen lachen altijd om dode linkse mensen. Joshua Livestro van Die Tägliche Leibstandarte trok de champagne open bij de dood van Marcus Bakker. Ik schrijf hier dat Frikschoten voor zijn genre idioten niet eens verkeerd was en de mensen komen mij voor stront en Untermensch uitschelden.

 41. Dat komt omdat de meeste mensen niet lezen….. Die browsen even snel door een stuk en denken dan de kern en conclusie te begrijpen.

 42. Ik durf te wedden dat “ome frik” dit een uitstekende necrologie zou hebben gevonden.

 43. @62: JvdH

  Denk ik ook, niets mis mee. We zien ook weer vanuit welke hoek de scheldpartijen en zelfs verwensingen komen.

 44. D.G. Neree van “vrijechronikeurs” kwam nog melden dat wij schoften zijn maar die reactie heb ik niet losgelaten want dat gooit de nummertjes door de war.

 45. Ik kan echt niet geloven dat er mensen zijn die zo een comment kunnen schrijven, gaat mijn verstand te boven, waar is dit land in bezeild geraakt????

 46. @Avidia

  Breivikfan overlijdt en rechts Nederland gaat in de rouw. Dat vind ik eigenlijk wel vermakelijk. En hoogst illustratief natuurlijk.

 47. @jvdheuvel Ik denk dat de nummertjes in je hoofd in de war zijn.

  EDIT JVDH: en ik denk dat jullie in het verleden gewoon iets te veel hebben gespamd:

  EINDE EDIT JVDH

 48. @Avidia

  Op een enkel puntje gaf ik Frik gelijk.Maar wanneer hij als een zielige ouwe man de hysterische en opgeklopte teksten van Martien Pennings stond voor te lezen,had ik echt medelijden met hem.De man zag achter elke boom een boze moslim en zijn aluhoedje wapperde in de richting van de meest krankzinnige complottheorien.De man was een typisch figuur in de blogwereld en niet meer dan dat.

 49. In de link van @52 schrijft 1 van zijn bewonderaars :

  59 IK raak steeds meer familie, vrienden, kennissen kwijt vanwege mijn islam standpunten, maar het is niet anders. Ik ben zo overtuigd van mijn standpunten.

  ……..ehm nou ja, ’t zal wel aan mij liggen maar volgens mij ben je dan je realiteitszin behoorlijk zoek.

 50. Het natrappen of het te pas en te onpas aanhalen van dode rechtse intellectuelen is iets typisch links. Rechts laat dode linkse leiders gewoon links liggen. Dat geeft zo’n beetje wel het niveau verschil aan. Linkse gekkies gewoon negeren jongens.

 51. @67 :

  Lees eens wat kommentaren bij de krant van wakker Nederand. Dan zie je precies waar Nederland in VERzeild is geraakt.

  @73 : Rechts laat dode linkse leiders gewoon links liggen zeg je. Dat kan best kloppen, maar rechts loopt ook al jaren dode bejaarden zoals Rudolf Hess te pas en te onpas uit hun graf te lichten om hen te vereren op herdenkingen……

 52. Man, waar maken jullie je überhaupt druk om. Ga lekker porno kijken. Daar is internet voor bedoelt ipv kansloze reacties plaatsen op een bericht dat toch niemand leest, stumperts.

 53. 73 – Ben
  Rechtse intellectuelen? Waar in vredesnaam kun je die tegenkomen? Het enige wat men tegen kan komen van rechtse stumpers is een “breivikje” als reactie op links intellect! Ik hoef jou toch niet uit te leggen wat een “breivikje” is wel? Of is rechts zelfs daar nog te afgestompt voor!

 54. Ik vind Ben wel vermakelijk. Niet dat hij inhoudelijk iets te melden heeft, maar hé.: educatieve waarde heeft het alleszins. Verzoek mijnerzijds Be’s reacties niet te verwijderen:)

 55. @73 “Man, waar maken jullie je überhaupt druk om. Ga lekker porno kijken. Daar is internet voor bedoelt ipv kansloze reacties plaatsen op een bericht dat toch niemand leest, stumperts ”

  Ach 482 keer getweet, voor een kansloze reactie die toch niemand leest vind ik voorwaar geen slecht resultaat. 😉

 56. @83 typisch rechts. Ze doden nooit de kopstukken maar net als terroristen hun evenknie doden ze onschuldige omstanders. Kinderen.

  Rechts = Relifanten (in god en geld). Breivik goedpraten is precies worden zoals alle andere relifanaten. Laat die rechtsen elkaar maar opzoeken in een woestijn en elkaar het leven zuur maken en laat ons met rust.

  Las weer eens ergens dat facisten links zijn…. NEEN facisten zijn net als communisten rechts.

  Links is namelijk wetenschap, duurzaamheid, verdraagzaamheid, vooruit denken, sociaal bewogen, millieu bewust, liefde, kunst en cultuur. En vooral leven zonder dat ten kosten van een ander of het millieu te laten gebeuren. En dat is moeilijk maar het kan en enkel sterke geesten kunnen dat.

  Haat, angst en domheid zijn de pijlers van rechts en leid tot oorlog. Niet voor niets zijn rechtsen doelbewust bezig met ontbossing, wapenhandel, uitbuiting, millieu vervuilen, geweld propageren, oorlogen, geld, macht, graaien, egoisme etc… al het negatieve in de mens.

 57. 70 – laarmans – 10 aug 2013 at 12:04 pm –

  @Avidia \

  Jij bent onze bekende Laarmans die geweerd wordt op diverse blogs, nou, van jou is geen rieele reactie te verwachten, Amen!!!!

 58. Wat een walgelijke site, ik kan mijn ogen na het lezen van de reacties niet geloven, waar zijn we in Godsnaam beland????

 59. 88 – jvdheuvel –

  wat jullie allemaal voor zoete koek nemen, bedank ik voor, een reactie van Aividia

 60. Da’s goed dan ga je maar weer lekker terug naar je Breivik verheerlijkersholletje. En blijf daar dan ook want je voegt niet echt super veel toe.

 61. Ik lach me slap om jullie, wat een gewauwel, onbegrijpelijke, domme mensen, die we kunnen missen als kiespijn.

 62. man, ik vind het wel ergens kloote dat hier, op Krapuul, zoveel vergeleken wordt met Breivik in de reakties op maffe reaguurders. Heeft Breivik niet verdiend, streelt alleen zijn ego.

 63. Dat komt doordat je bij dat soort mensen alles 200x moet herhalen. Ik heb ze ook niet uitgenodigd.

 64. ik vind vind dat ook. waar het t e heeft mee maken, gelul van Link, ze lULLEN

 65. Op de kweekvijver-site voor nieuwe Breivikjes gaan ze ook weer lekker los.
  Reacties op artikel: 11 AUGUSTUS 2013-23:59
  FRANSE MILITAIR PLANDE AANSLAG OP MOSKEE

  Held !
  cookiemonster0 | 12-08-13 | 00:01 | niet ok!

  Iets met actie en reactie.
  Gortdroge Cobie | 12-08-13 | 00:10 | niet ok!

  Ach…Ik keur het niet goed. Omdraaien is echter well zo eerlijk.
  Ferus | 12-08-13 | 00:26 | niet ok!

  toch wel respect dat deze man het uberhaupt durft om dat te doen
  Eminemfan | 12-08-13 | 00:26 | niet ok!

  ja vind je het gek dat er ook lieden zijn die wat terug willen doen tegen de moslim overheersing.
  Dondiego españa | 12-08-13 | 02:06 | niet ok!

  Wat als dit door was gegaan? Dit zou dan EINDELIJK een signaal zijn geweest wat Pim Fortuyn had gezegd: C’est ça!
  RadicaalRuslandia | 12-08-13 | 03:52 | niet ok!

  Enz, enz.

  Bizar dat die fascisten omroep van belastinggeld betaald wordt…

 66. @82 – Vasti

  Hoe komt het toch steeds dat de Neo-Fascisten van tegenwoordig altijd omringt worden door Israëlische vlaggen?

  Is daar een verband?

 67. @Avidia

  De reden dat ik op rechts-extremistische geband ben ligt in het feit dat ik op een realistische en redelijke manier tegengas gaf aan angst,onwetendheid,vooroordelen,generalisaties en stereotiepen over minderheden, vooral moslims.Dat werd niet gepruimd, behalve op Art.7. Want de dames en heren populisten willen vooral onder elkaar blijven, onder elkaar vertellen over hun haat van alles wat niet christelijk en niet blank is in dit land.De keren, ook op het blog van van Frikschoten, dat men een burgeroorlog tegen moslims zou toejuichen, inclusief een Neurenberg 2.0 en rijdende guillotines om de multiculturele, linkse elite te berechten, zijn niet meer te tellen.Vind je het gek dat deze geluiden onveranderd uit PVV kelen kwamen? Recent onder zoek van sociologen van de Erasmus Universiteit bewees dat PVV stemmers niet mijn kernwaarden onderschrijven: Vrouwen-en homorechten,de vrijheid van meningsuiting, scheiding van kerk en staat,de democratie en rechtsstaat. Maar de afkeer van de diversiteit in cultuur en etniciteit.

  Populair gezegd: xenofobie, gelieerd aan racisme.Domboisme, noem ik het en wat ik mijn hele leven heb gedaan: opkomen voor minderheden en strijden tegen onrecht, blijf ik doen, op elk bruin blog ook.Wen er maar an.

 68. @100, Dat is een retorische vraag naar ik kan aannemen?
  Neo-Fascisten? Wat is dat voor een wonderlijke term? Fascisten zijn en blijven gewoon fascisten hoor.

Reacties zijn gesloten.