NCRV dumpt racist/schedelmeter/Breivikfan Niemoller

Ik ben echt enorm voor vrijheid van meningsuiting. Waar ik echter HEEL ERG SLECHT tegen kan is wanneer rabiate extremisten bij de publieke omroep net alsof ze volstrekt normaal zijn gezellig komen keuvelen over huis tuin en keuken onderwerpjes zonder dat er 1 journalist is die iets vraagt over het “gedachtegoed” van de hufter en/of extremist. Van MIJN belastingcenten. Maar nu heeft NCRV dus besloten de krankzinnige gek Niemoller overboord te kieperen. Mooi, dat is een begin. Who’s next.

Van mij mocht Niemoller best bij NCRV lunch. Om zijn rabiate denkbeelden te openbaren. We hebben nog meer van dit soort gekken die iedere week op de radio zitten of in Volkskrant of Trouw staan. Ik noem geen namen.

Wie pakt ze aan?

24 gedachten over “NCRV dumpt racist/schedelmeter/Breivikfan Niemoller”

 1. Ja, dat was één schedeltje teveel dat-ie gemeten heeft in zijn artikel over Martin Luther King.

 2. “Op dezelfde wijze zijn andere Twitteraars al maanden bezig om de NCRV te bewerken. Of ze daar wel weten dat ze met mijn persoon een “schedelmeter” in dienst hebben.”
  (Et tu, jvdheuvel? 😉 )

  “Het ging over dit stukje over Martin Luther King.” http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/08/welkom-in-de-gelijkheidsdroom-van-king (Over de gebruikelijke kwaliteit en het waarheidsgehalte van dit prutserijtje hoeven we het niet meer te hebben.)
  De NCee!RV is dus eindelijk wakker geworden, heeft na lang aandringen, naar ik ,hierboven, aanneem o.a. van jvdheuvel eens een stukje Niemöller-DDS gelezen, een beetje meer gelezen en wellicht geconcludeerd, dat Niemöller toch niet zo de christelijke traditie representeerd.Wellicht. Stelletje Journaille.

 3. Ik heb ook niet gezegd dat ze m moesten ontslaan, ik heb gezegd dat ze hem moesten ondervragen.

 4. Hulde v.d. Heuvel. Well done.
  De volgenden? Nou…iemand die naast heel veel verschrikkelijks mensen wegzet als ‘rifapen’ bijvoorbeeld?
  Of iemand die anderen in een voormalige verzetskrant antisemitisme op volstrekt uit de lucht gegrepen gronden aanwrijft wellicht.
  POWNed en ‘schaamtemuurtje’ gemankeerde Jan Bennink die blijkbaar vindt dat racisten en massamoordbewonderaars, Breivik-adepten en ander fascistisch tuig ‘moedig’ is…

 5. “Every valley shall be exalted, and every mountain and hill shall be made low: and the crooked shall be made straight, and the rough places plain,”

  “Laat elke vallei verhoogd worden en elke berg en heuvel verlaagd, laat ruig land vlak worden en rotsige hellingen rustige dalen,”

  is een citaat uit het Oude Testament, Jesaja 40:4.

  Voor de NCRV was dat het foutje teveel van Niemöller om daar kritiek op te uiten.

 6. Dan is er verder uiteraard nog de Joap waar ene Bart Schut onder de verschillige vleugels van publieke omroep VARA en Franscico van Jole massamoord kan aanprijzen als Endlösung voor een vermeend probleem.
  Ook hebben we uiteraard nog Neerland’s nationale huilbaby Lodewijkje met dezelfde hobbies als Stuckart en Heydrich Asscher die begint te blêren als ie gewezen wordt op de consequenties van zijn fascistische plannetjes. Plus natuurlijk dat hele legioen van gemankeerde nietsnutten die Wilders’ mannetje in Seys-Inquart III dan bijvallen in de hoop wellicht op een goed betaald baantje als de Neue Ordnung eenmaal daar is.

 7. Ja er zijn er genoeg. Maar de kans dat je @lodwijka kan categoriseren als de vieze goorlap die hij is is vooralsnog nihil.

 8. @15, Inderdaad. Maar ik hoop net als oa Laurent dat er ooit een soort “Neurenberg 2.0” voor dat soort goorlappen komt.
  Trouwens…Schreibtischmörder Teeven…nog zo eentje…

 9. RalphvanderGeest

  Op racistische en extreem-rechtse webblogs als die van E.J.Bron wordt al jarenlang gepleit voor rijdende guillotines en Neurenberg 2.0. Jij gaat toch niet dezelfde fout maken als deze foute mannen?

 10. @Laarmans: nou, als ik dat zeg bedoel ik het niet met doodstraffen, maar wel dat die lui ooit eens ter verantwoording zouden geroepen moeten worden.

 11. @17, Zoals Laurent het bedoelt, bedoel ik het ook. Er moet recht gedaan worden aan de slachtoffers van de regering van schedelmeters en hongerstaker-folteraars die zich graag spiegelt aan dat van Seys-Inquart.

 12. Ik zou graag een zichtbare emoticon willen plaatsen, incl. ‘de allerkleinste’ viool.

  Coke ‘Schuivers & Snuivers’, zoals daar ‘schedelmeter’ niemoller (bolle harses, (mede) door gebruik van) ís, moeten z.s.m. wegspoelen in het digitale putje aka internets.

  Zijn geneuzel is op meerdere niveaus volledig weerlegbaar.

  Same goes for Martin Bosma (PVV). 😆

 13. ralph

  Neurenberg 1947/1948 werd gevolgd door doodstraffen.Als je een links hart hebt, ga je niet mee in de ziekelijke geweldsfantasieen van extreem-rechtse PVV ers.

 14. @21 , wat een politiek correct gemekker , Groen Linkser of PvdAr soms ?? 😥 wat moeten we dan zeggen om uwe Sociaal Democratigheid van dienst te zijn : ” Wij wensen in de toekomst een serie rechtzaken te zien in de trant van de Neurenberg processen , maar uiteraard zonder doodstraffen want dat is inhumaan ” De Neurenberg processen strafte inhumaan gedrag en zijn als voorbeeld ideaal om aan te geven dat het hier fascisten betreft die nu ze hun misdaden tegen de menselijkheid begaan denken hier zonder uiteindelijke straf mee weg te komen …

 15. Al bakrastani

  Als je je verlaagt tot het niveau dat je bestrijdt, heb je geen recht van spreken meer.Extreem-rechts wil moslimknuffelaars en linkse landverrajers voor een Neurenberg 2.0 tribunaal brengen. Jij en Ralph willen hetzelfde voor extreem-rechtse PVV ers. Waar is het argument om extreem-rechts neer te sabelen? Waar blijft in dit verhaal de geweldloosheid, de redelijkheid, de rationale, het beroep op mede-menselijkheid? Het is er niet meer.
  Verlaag je nooit tot het niveau van je tegenstander.

 16. @23 .. Problemen met begrijpend lezen ?? A) Jij hebt niet uit te maken met wie of wat wij de de hedendaagse fascisten en hun uiteindelijke berechting wegens misdaden vergelijken … B) nogmaals : ” De Neurenberg processen strafte inhumaan gedrag en zijn als voorbeeld ideaal om aan te geven dat het hier fascisten betreft die nu ze hun misdaden tegen de menselijkheid begaan denken hier zonder uiteindelijke straf mee weg te komen .” Waar roep ik hier op tot neersabelen ??” Neurenberg berechte misdaden tegen de menselijkheid door fascistisch tuig binnen een rechtsstatelijke context .. Dát is wat we wensen te zien , de uiteindelijke straf is aan de rechters .. Voor Samsom mag een dwangarbeidstraf wat mij betreft .. 30 jaar gehandicapten verzorgen die dankzij zijn bezuinigingen op een lager niveau functioneren dan anders mogelijk was geweest lijkt me wel toepasselijk … en , ben je een groen-linkser of PvdAr ?? aan je politiek correcte geblaat te horen wél .. Ik vind het trouwens verdomd onbeschoft , die vergelijking die je hier zo graag maakt “dan ben je geen haar beter ” Mijn grootvader en oud-oom schuwde geweld niet tegen de Fascistische bezetters .. waren die dan ook “geen haar beter ” dan de Nazi’s ??? “

Reacties zijn gesloten.