Hoe zou het toch komen dat die e-sigaret zo vreselijk gevaarlijk is?

Sig
Sig
Net als de Nederlanders laten ook de Belgen zich adviseren door kundige mensen. Zo heeft er op 11 december een zogenaamde “Hoge Gezondheidsraad” een zeer kritisch advies over de e-sigaret gegeven aan minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS). 2 van de 6 leden van deze raad staan overigens op de loonlijst van farmabedrijven en 1 van de 6 is afkomstig van tabaksproducent Philip Morris.

Janssen brengt de nicotinepleisters Nicorette op de markt en Eli Lilly verkoopt medicijnen tegen longkanker die – volgens een Franse tabaksexpert – vijftig keer winstgevender zijn dan de anti-tabaksmimddelen. Beide bedrijven hebben dus, volgens Marianne, geen belang bij het verspreiden van de e-sigaret. (demorgen)

Kanker is gewoon veel winstgevender!

Nu weet u waarom u bang wordt gemaakt voor de e-sigaret.

7 gedachten over “Hoe zou het toch komen dat die e-sigaret zo vreselijk gevaarlijk is?”

 1. Dat geeft idd maar weer aan hoe dit soort ”onderzoeken” in elkaar zitten. Jammer dat de burger hier altijd de dupe van worden. De esigaret is de beste uitvinden in tijden voor de volksgezondheid. En wat doet de overheid en EU? echt ongelofelijk dit.

 2. Geen beter middel dan gewoon stoppen met roken.
  Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen!
  Na vijftig jaar roken als een ketter, drie pakjes camel of een pak shag op een dag en dan aangevuld met pijp, mag ik me toch een ervaringsdeskundige noemen.
  Tot ik op een dag de knop kon omzetten en ik nooit meer heb gerookt.
  De e-sigaret is niet alleen een gevaar voor je portemonnee het lijkt mij ook echt niet veel gezonder dan gewoon roken. Nee ik heb daar geen wetenschappelijk bewijs voor, daarom schrijf ik ook “lijkt mij”.
  De smoezen om niet te stoppen met roken, ik ken ze allemaal en ik heb ze allemaal gebruikt en m.i. is ook de e-sigaret een smoes om de verslaving niet te hoeven bestrijden.
  Van mij mag iedereen roken zoveel hij/zij wil, ik hoef het niet te bekostigen.
  Laat ik u mijn laatst gebruikte smoes vertellen, dan kan u die ook gebruiken als u wil.

  Wilskracht om te stoppen met roken??
  Weet je waar je wilskracht voor nodig hebt?
  Als je in de ochtend, goed blauw aanloopt van het hoesten en je bijna geen asem meer hebt, om dan een peuk op te steken, dat kost wilskracht, dat wil je niet weten.

 3. De tabakslobby en big pharma mogen liegen en bedriegen en ze worden geholpen door de diverse antirooknazi’s die vinden dat iedereen moet zijn zoals zij.

 4. Helemaal gelijk Jan Rutgers, gewoon stoppen met die troep. Maar is dat niet een beetje hypocriet? Want jij hebt zelf een halve eeuw nodig gehad om zover te komen. In die tijd zijn er 50 x 20.000 dat is 1 miljoen rokers voortijdig aan tabakgerelateerde ziekten overleden. 1 miljoen tabaksdoden alleen al in Nederland in 50 jaar. Niet elke roker heeft zoveel mazzel gehad als jij. Als de e-sigaret er nu voor kan gaan zorgen (en dat kan dat ding) dat het cijfer tabaksdoden over vijftig jaar is gedaald naar “NUL”. Waarom dat dan door de overheid laten tegenweken? Waarom de jongere generaties die kans ontnemen?

  Oh, en mocht je het vandaag of morgen niet meer volhouden dat niet-roken (95% van de stoppers gaan immers binnen 2 jaar weer roken)dan kan ik je van harte een damper aanbevelen. Veel lekkerder dan een sigaret en, dit is wel wetenschappelijk vastgesteld: minder giftig dan een zakje chips of een flesje cola.

 5. Dan nu nog even gaan regelen dat de damper ook het aantal tabaksdoden door tabaksrook tot nul gaat reduceren. Maar daarvoor zal wel eerst onze overheid uit de wurggreep van de tabaks- en kankerpillenindustrie moeten worden gered.

Reacties zijn gesloten.