Bolkestein haalt in de Israël-discussie nog eens de argumenten van gisteren van stal

Terwijl de kater sliep en de pendule liepen de kanarie sprak: “Tsjiep, tsjiep, tsjiep, tsjiep”. Dit is het refrein van een liedje van Drs P. Ik moest eraan denken toen ik zaterdag in NRC Handelsblad een gewichtig betoog las van een andere doctorandus, namelijk Frits Bolkestein. Het refrein van Drs P. ademt de bezadigde sfeer van een huis waar de tijd is blijven stilstaan. Dat kan ook gezegd worden van het stuk van de voormalige leider van de VVD, al was dat waarschijnlijk, anders dan bij Drs P., niet echt de bedoeling.”Het Westen laat zich ringeloren door Arabische propaganda tegen Israel” luidt Bolkesteins kop. ”Een geweldig stuk,” twitterde Bas Paternotte (The PostOnline) meteen. Dat vond ik ook, als was dat om een andere reden. Het artikel is één lange opsomming van clichés uit de oude doos, zoals je het nog maar weinig zult tegenkomen. Leerzaam voor startende Midden-Oosten journalisten: deze ”don’t’s” van het vak. Het zou verplichte lectuur moeten worden op scholen voor de journalistiek, opdat de aankomende journaliste deze argumenten uit het verleden uit hun hoofd kunnen leren teneinde ze in hun loopbaan te kunnen vermijden, (of om ze te kunnen gebruiken als je bij ThePost Online aan de slag wilt, natuurlijk).

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

3 gedachten over “Bolkestein haalt in de Israël-discussie nog eens de argumenten van gisteren van stal”

  1. Men kan nu wel zeggen dat de man malende is, maar dit is het niveau waarop deze Intellectueel in de Nederlandse Politiek al die jaren gefunctioneerd heeft. Hetgeen alles zegt over de Nederlandse Politiek.

  2. “De islam wil de vernietiging van de joden”? Je moet maar durven als iemand aan wiens handen direct dan wel indirect het bloed kleeft van honderdduizenden en zelfs miljoenen. Wiens hele leven één groot bloedbad is geweest omwille van een stel luizige dollars en guldens….
    Laten we het daar eens over hebben in Nederland: het verleden van een slager die in zijn partij als ‘coryfee’ wordt opgevoerd. Helaas valt te vrezen dat v.d. Kluft hierboven gelijk heeft met zijn constatering….
    http://www.krapuul.nl/overig/blog/105012/wanneer-gaat-journalistiek-eindelijk-werk/#sthash.Oi1Av9Fy.dpbs

  3. Bolkestein is een van de meest bekende pseudo-intellectuelen van VVD die de copy/paste methode gebruikt hebben met betrekking tot Duitsland van de jaren 30 van vorige eeuw om de nationaal-socialisme van Wilders/PVV in huidig Nederland te mogen lanceren. Zijn enige sterkte overigens is dat VVD aan de macht is en dat hij voor de schaduwmacht gewerkt heeft.

    Het rest proberen Teeven/Opstelten met het hulp van gelijk denkenden uit andere partijen te bereiken en af te ronden.

Reacties zijn gesloten.