De verjaardag van de executie van journalist Max Blokzijl

Max Blokzijl was een soort journalist/columnist en die vertelde afschuwelijke verhaaltjes. “What’s new?” zal je vragen, dat doen journalisten/columnisten toch altijd. Welnu Max Blokzijl had dus de pech dat hij zijn afschuwelijke rabiaatrioolrechtse tekstjes op de radio voorlas tijdens WOII.

Zo afschuwelijk waren die tekstjes volgens mij trouwens niet, het was gewoon gewoon pro-Duitse propaganda. En pro-NSB. Dus was na WOII Max Blokzijl de eerste Nederlandse landverrader die tegen de muur werd gezet.

Vandaag dus maar dan in 1946.

Hier is een radio-uitzending die erover gaat, ook met citaten en originele opnames.

9 gedachten over “De verjaardag van de executie van journalist Max Blokzijl”

 1. Hij lijkt wel een beetje op – daar heb je hem weer – Geert Wilders. Die kan ook zo goed uit zijn woorden komen. Hij heeft er zelfs een keer een prijs voor gekregen. Die radio-uitzending is eigenlijk wel schokkend. Ik schaam me plaatsvervangend, zoals voor een heleboel aanslagen. Achteraf moet je altijd concluderen dat het niet zo rechtvaardig was als het leek.

 2. G.B.J.Hiltermann is ook zo’n man die nu geraadpleegd zou worden als deskundige, dat kan echter niet meer want hij is sinds 2000 dood. Heeft toch heel wat decennia bruine shit in de hersens van mensen gestopt met zijn geleuter in het programma: de toestand in de wereld.

  “In juni 1998 haalde hij zich de woede van het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie op de hals door veel asielzoekers voor etnische profiteurs uit te maken. Ook zei hij dat etnische minderheden niets toevoegen aan de cultuur.”

 3. BREKEND: vanavond virtuele interview met Max Blokzijl bij Paauw & Witteman.
  De vragen worden exclusief door Geert Wilders persoonlijk gesteld!

  Kijk, luister en huiver.

 4. Gaan we binnenkort ook Rudolf Hess hier herdenken of zo ? De man was in 1941 naar Engeland gevlogen en zat de volgende 46 jaar, tot zijn dood gevangen.

 5. @K ’t Jong, en daarna bij Knevel en v.d. Brink en niet te vergeten bij Telegraaf-omroepje WNL. Verder zou ie een column krijgen in Trouw (…) en wie weet nog wel eens dat zogenaamde nieuwsrubriekje van die racistische hufteromroep POWNed me Weesie presenteren. Kortom: hij zou door Rutte gevierd zijn als een hele normale man met hele normale standpunten met wie het heel prettig is samen te werken.

Reacties zijn gesloten.