Nazi’s in Oekraïne zijn helden voor Europa, in Hongarije zijn ze dan weer anti-EU

Wonderlijk – het door de VS en de EU geïnstalleerde naziregime in Oekraïne wordt pro-Europees genoemd, en het verzet ertegen is dan automatisch anti-Europees althans anti-EU.

Dat is verwarrend, want de nazi’s van Hongarije zijn dan blijkbaar weer de vijand van “Europa” subsidiair de EU. Zij hebben meer dan een vijfde van de stemmen verzameld bij de verkiezingen gisteren. Jobbik wordt natuurlijk geen nazipartij genoemd, maar slechts “nationalistisch”. De zelf al ultrarechtse regeringspartij Fidesz, die zonder een absolute meerderheid gehaald te hebben wel een absolute meerderheid aan zetels wint, is dan weer niet echt anti-Europees.
De veelzeggende aanduiding Viktator voor de lijsttrekker van Fidesz is uit de verslaggeving over de verkiezingsuitslag schielijk weggehaald. Het Ministerie van Waarheid blijft het maar moeilijk houden.

8 gedachten over “Nazi’s in Oekraïne zijn helden voor Europa, in Hongarije zijn ze dan weer anti-EU”

 1. Maar zijn dat dan niet ‘hele normale partijen met hele normale standpunten met wie het heel prettig is samen te werken’?
  Disclaimer aan domrechts: dit is sarcastisch bedoeld.

 2. Uit de harde feiten blijkt dat de Ministerie van de Waarheid en Propaganda nog sinds de oorlog tegen Joegoslavië constant en structureel moeite met de Waarheidsbevindingen heeft.

 3. @Ralph, zou het een idee zijn een permanente disclaimer mbt tot de chronische gebruik van Sarcasme en Ironie op Krapuul te plaatsen?

 4. Beetje overdreven omdat niet elke anti Putin demonstrant in de Ukraine een NAZI is of zelfs maar rechts. Dat is alsof je elke Moslim bij Al Queida propt of over Syrië tekeer gaat dat alles wat tegen Assad is een Moslim extremist is (Beide gevallen gewoon pertinent niet waar).

  Zwart wit denken maakt dit conflict zeker niet beter, helemaal niet met een homohatende, concentratie kampen stichtende… crimineel (ja sorry ik moet PUtin niet) die daar misbruik van maakt.

 5. Bij alle sarcasme: Poetin en zijn vele Russische fans in Oost-Oekraïne noemen alle andere Oekraïeners in ieder geval al luid bandieten. Dat lijkt hetzelfde als het “minder, minder Marokkanen” van Wilders en zijn vele zgn echte Hollandse fans. Dit soort herkenbare freudiaanse versprekingen zou je als fatsoenlijke humanistische Rus en Nederlander bij voorbaat niet moeten vertrouwen. Wilders zegt wel dat hij alleen maar tegen rotmarokkaantjes is, roept dan (per ongeluk?) ineens minder Marokkanen. Blijkbaar heeft hij dan toch ondanks al zijn smoesjes een bloedhekel aan alle Marokkanen. Hij beweert wel dat hij alleen maar tegen rotmoslims is en niet tegen goede, maar roept al jarenlang dat islam gevaarlijk is, de koran verboden en moskeeën opgeruimd moeten worden. Blijkbaar heeft hij toch een bloedhekel aan alle moslims. Met jongens die alleen zichzelf geweldig vinden en een bloedhekel hebben aan teveel anderen, is het altijd oppassen geblazen. Wat in Oekraine en, als ik het goed begrijp, ook al in Hongarije gebeurt zou hier, als we niet oppassen ook zomaar kunnen gaan gebeuren. Het sfeertje daarvoor is er al!

 6. @Dehnus
  Het gaat ook niet om de demonstranten maar om het regime dat in Kiev geïnstalleerd is. De beeldvorming rond Poetin wordt in hoge mate door het Ministerie van Waarheid bepaald, waarmee ik allesbehalve wil zeggen dat het een viktator is die ik in dit geval waardeer. Dat is ook in het geheel niet ter zake. De homovriendelijkheid van het regime in Kiev is op geen enkele manier nieuwswaardig dezer dagen – toch opmerkelijk, nietwaar?

 7. @Dehnus, ga ik je niet vertellen wie je leuk moet vinden en wie niet – het is gewoon je eigen zaak om dit te bepalen.

  Daartegen zou ik zeggen, kijk naar de werkwijze waarop deze recente zaken gebeurd zijn. Voor het voorbeeld Kosovo moesten we 78 dagen zware bombardement op een onafhankelijke land buiten de toestemming van de veiligheidsraad moeten doen. Ziekenhuizen gebombardeerd, burges gedood en puinhoop achtergelaten.

  Een hele regio kon een fatsoenlijk referendum organiseren, de burgers vrij kiezen wat ze willen en vervolgens zonder enige schot, bombardementen en/of bloedbad werd vreedzaam alles geregeld. Op die manier functioneer de beschaving.

  Is het zo erg?

 8. Democratie kan zichzelf afschaffen. De liquidatie is nu aan de gang in Hongarije waar de pers is gemuilkorfd en alleen nog propaganda verschijnt. Rechts heeft voor zichzelf de macht gereserveerd.

  We kennen het verschijnsel van een kleine eeuw geleden in een aantal landen in Europa. Als het bruine monster er eenmaal is, hoe krijg je het weg? Dat is een bijzonder lastig proces.

Reacties zijn gesloten.