Nederland is wereldnieuws dankzij “Sarah”

Want “we” nemen het hoog op als naar American Airlines een twiet wordt gestuurd met de tekst

hello my name’s Ibrahim and I’m from Afghanistan. I’m part of Al Qaida and on June 1st I’m gonna do something really big bye

Tenslotte is zo’n tekst uiterst geloofwaardig en u kunt niet zomaar de kachel aanmaken met de Nederlandse politie.
Wat ieder normaal mens zou denken: geintje, geslaagd of niet, daar kom je niet mee weg.
Enfin, zie waar Nederland de internationale pers mee haalt.

5 gedachten over “Nederland is wereldnieuws dankzij “Sarah””

 1. Da’s wel lullig want de tijd die de plantjesjagers aan Sarah besteden kunnen ze niet besteden aan…plantjes jagen. Kei- maar dan ook keihard aanpakken die kleine terrorist. Oh…en meer data verzamelen van mensen om herhaling te voorkomen. Meer cameratoezicht en uitbreiding bevoegdheden politie en veiligheidsdiensten lijkt me zeer gewenst.
  (Ik verwijs uiteraard naar mijn disclaimer in deze)

 2. Man, man, man, voor ze verdere acties gaan ondernemen, willen ze eerst weten waarom ze deze tweet heeft verstuurd. Nou misschien gewoon balorig? Pfffffff! Koddebeiers. Geen wonder dat die Wilders nog steeds wordt bewaakt, die zal wel dagelijkse zijn dosis puistjestweets krijgen. Zijn allemaal hele serieuze aanslagplegers natuurlijk *braak*

 3. Het moet als algemeen bekend worden verondersteld dat luchtvaartmaatschappijen wat betreft bedreigingen geen gevoel voor humor hebben. Een ‘grap’ als ‘Ik heb een bom in m’n koffer’ leidt gegarandeerd tot urenlange ellende, eindeloze visitatie, vertraagde vliegtuigen en enorme schadeclaims. Een veertienjarig meisje weet daar natuurlijk helemaal niets van. Die vindt het helemaal tof om te dreigen met verschrikking en zich voor te stellen als afgevaardigde van Al Qaida. Ik vind het heeelemaal niet grappig.

 4. @Andreas
  Een VS-ingezetene van Arabische herkomst werd gevraagd wat er zo’n herrie maakte in zijn koffer.
  “A bomb” was zijn antwoord. Dit werd uiteraard hoog opgenomen tot zijn onbegrip.
  Het bleek – ik had er nog nooit van gehoord – een POMPje te zijn waarmee een man zijn lid in de houding kan brengen. Het had zichzelf in werking gezet. Nogal opmerkelijk in het algemeen en voor een twintiger in het bijzonder.
  Maar goed, bij iemand voor Arabisch de eerste taal is komt het woord “pomp” er als BomB uit, bij gebrek aan p.
  Hoe de zaak is afgelopen weet ik niet. Bedreiging was het niet. Men kan toch al aan de tekst van de twiet van “Sarah” nagaan dat dit niet serieus kan zijn geweest.
  Zij is inmiddels vrijgelaten.

Reacties zijn gesloten.