Het grote zwijgen over massale demonstraties voor de Palestijnen

Een trotskistische site die meldt dat er zo’n honderdduizend mensen demonstreren op zaterdag 19 juli 2014, tegen de aanval op Gaza. “Zal wel overdreven zijn” zou je denken.

De BBC, ooit een baken van behoorlijke berichtgeving [en wanneer was het afgelopen? in ieder geval is het voorbij], ondanks alles, meldt over een demonstratie in Parijs dat die “verboden” was en dus in schermutselingen eindigde.

En het stuk dat de Parijse demonstratie al geen recht doet heeft een laatste alineaatje. Met deze zin:

In London, thousands of people also took part in a protest, calling for an end to Israel’s ground campaign and rocket attacks on Gaza.

Dit is het. Daar moet men het wat Londen betreft mee doen op de ooit gerenommeerde nieuwssite van de BBC. Het is duidelijk dat het Toryregime behoorlijke censuur heeft ingesteld op de staatsomroep, maar dat die zo ver gaat…

10 gedachten over “Het grote zwijgen over massale demonstraties voor de Palestijnen”

 1. Onzin. Ik heb de hele dag in allerlei media en online kunnen lezen over de demonstraties waarvan er een paar enigszins uit de hand liepen.

  Dat de Fransen deze demonstraties verboden is erger te noemen.

 2. De BBC moet even wachten tot de Tory zaak rond kindermisbruik behoorlijk is losgekomen , dan kunnen die hun niet langer bedreigen met het arresteren van meer BBC kopstukken uit de jaren 70 op grond van “verdenkingen “

 3. Niet lang geleden was er voor de deur van de BBC een demonstratie van duizenden mensen tegen de uithongeringspolitiek van de regering en de BBC zweeg….kwam pas met een paar regeltjes toen mensen hun verontwaardiging over het doodzwijgen uitten via twitter e.d.

 4. Ik heb net Figaro, Liberation en Le Monde bekeken, die op hun manier (rechts, links, midden) verslag doen van de verboden ‘manifestatie’ en het politiegeweld. Tsja, BBC daar kan je toch niet teleurgesteld over zijn? Overigens de Franse regering die een demonstratieverbod heeft afgekondigd noemt zichzelf socialistisch.

 5. Wanneer een paar honderd mensen demonstreren voor de underdog en tegen het buitensporige en willekeurige geweld van een superieure krijgsmacht, dan word je in de verdachte, antisemitische hoek geduwd.Wanneer een paar honderd mensen demonstreren voor een land dat al jarenlang de mensenrechten vertrapt van een underdog en met buitensporige militaire middelen dood en verderf zaait onder een burgerbevolking die zich niet kan verdedigen, is het allemaal halleluja rotte peren voor de God van Israel.Wat een gekke wereld en wat een idiote mensen, vooral die met een blauwwitte vlag zwaaien.

 6. Vandaag een stuk op Joop.nl gelezen van Merijn Oudenampsen. Daarna de walgelijke commentaren van duidelijk uitvaagsel! De Joop.nl is verworden tot een smerig forum met duidelijke ultra rechtse mensen met een duidelijk smerige mening. Het venijn tegen de Palestijnen in het algemeen en de Islam, in al zijn belevingsvormen, in het bijzonder maakt dat de Joop.nl trekken vertoond van Stormfront! Joop.nl heeft het recht verspeeld zich een forum te noemen voor mensen met een sociale inslag! Joop.nl vertoond de zelfde smerige trekken als de PVV! Joop.nl een namaak sociaal keffertje met leerling nazi reaguurders!

 7. Even de regels lezen de volgende keer Kim. We houden niet zo van het gebruik van jullie om iedereen maar te veroordelen.

  Ik weet zelf weinig over de Bihari, maar gezien je reactie neem ik aan dat jij daar alles over weet. Dus bij deze nodig ik je uit om een vlammend betoog te schrijven ten gunste van de Bihari.
  Mail het naar krapuul2009@gmail.com en dan kunnen wij het plaatsen

 8. Je kan demonstraties verbieden, maar ik denk dat de veranderingen in de wereld er niet door tegengehouden worden. Ik zag gisteren een filmpje uit Gaza dat weleens hetzelfde effect kan hebben als “het napalm meisje” uit de Vietnam oorlog. Ze schieten op ongewapende mensen die proberen slachtoffers te helpen. Als dat geen oorlogsmisdaad is, dan weet ik het niet meer.

Reacties zijn gesloten.