De Telegraaf Oorlogshitsers doen er nog een schepje bovenop vandaag…

Ben benieuwd wanneer de eerste body bags binnen gaan komen.

Volgens de krant van Bruinhemd Nederland gaan er dit weekeinde al MILITAIREN naar de Oekraïne om de crashplek van vlucht MH17 te beveiligen.

Ik ben eveneens benieuwd met wie er allemaal afspraken zijn gemaakt en of de Separatisten hier ook vanaf weten.

Dat wordt een gezellige boel daar.

Schijnbaar volgens die krant niet in VN verband maar op eigen houtje.

Erg slim lijkt het me niet.

Het kan overigens zo zijn dat dit Telegraafbericht walgelijke wishful thinking is van de kant van de oorlogshitsers.

Dat hoop ik eerlijk gezegd.

Maar iedere missie ZONDER VN-MANDAAT is bij voorbaat gedoemd of te mislukken of dermate riskant te zijn dat deze tot onvoorspelbare consequenties kan leiden.

De Russen en Separatisten lezen dit soort nieuwtjes ook namelijk, en die tweede groep heeft al laten weten dat ze inmenging niet zo maar zullen pikken. Zeker niet als er ook assistentie komt van Oekraïense troepen.

Hoe men bij Defensie zal reageren op dit bericht van riooljournalist Charles Sanders weet ik nog niet. Dat merken we later vandaag wel.

25 gedachten over “De Telegraaf Oorlogshitsers doen er nog een schepje bovenop vandaag…”

 1. Dus “De Telegraaf” doet op deze platvloerse manier aankondigen dat wij van voornemen zijn om de WOIII in Oekraïne op te starten.

  Zombie rulez!

 2. Wat is de bedoeling van het politieke debat indien men bij de NAVO blijkbaar nog voor de aanslag weet wie heeft het gedaan?
  De politici hebben geen beslissende woord, toch?

  1. We praten over een oorspronkelijk “ongewapende” missie waarbij onze jongens zouden in een veld komen tussen snijpers en artillerie van verschillende groepen te zitten.
  Mogen sommige gaan sneuvelen (tot gisteren waren er berichten in de Internationale pers dat de staatstroepen van Poroshenko het gebied regelmatig onder vuur nemen om de zoekacties te doen bemoeilijken en vervolgens dit op de rebellen te mogen aanrekenen), dan weten we weer van tevoren wie heeft het gedaan, blijkbaar.

  2. Uit citaat van de Telegraaf blijkt ineens dat men gaat daartoe om zogenoemde rebellenleiders te doen arresteren en helemaal niet om de wrakdelen te onderzoeken. In wezen verklaart hiermee Defensie dat ze de oorlog van Poroshenko en zijn facistische tuig overnemen om namens Nederland/NAVO tegen de federalisten aldaar te gaan vechten.

  Wat is waar in dit regen van leugens en verdraaiingen zoals we van de NAVO steeds gewend zijn?
  Zijn de duurbetaalde muppets van de Tweede kamer überhaupt in staat om enige duidelijkheid in deze situatie te verschaffen die ver boven hun polderpet gaat?

 3. Haha,
  Nou het ad kan er ook wat van hoor..
  Met de kop..nederlamders willen geen russisch gas meer!

  Wat erg,zelfs fora van energieleveranciers zouden vol anti rusland staan.
  De mensen willen een hogere energierekening

 4. Dat mandaat komt eraan. Dit wordt in een VN resolutie door NL en Australie voorbereid. De Nederlanders gaan niet alleen maar in gezelschap van 90 Australiers. Volgens RT gaan de Nedelandse KM deels ongewapend (40 m/v) en deels gewapend (23 m/v). De Aussies zijn allen bewapend. Dit alles schijnt ook met Putin en Perechenko besproken te zijn.

  http://rt.com/news/175444-armed-police-ukraine-mh17/

  Ik denk niet date deze uitzending tot een begin van WW3 zal leiden. Aangezien er na WW3 geen geschiedenisboeken meer zullen bestaan, zal men daarna niet kunnen lezen welk moment als feitelijk begin ervan zal moeten worden geidentificeerd, zoals achteraf bij WW1 de aanslag op de aartshertog in Serajevo in juni 1914. Toendertijd waren er talrijke incidenten en uitdagingen die aan de aanslag vooraf gingen, maar de implicaties werden genegeerd, tot opeens de vlam in de pan vloog. De reeks van ‘incidenten’ waar we nu tegenaan kijken, begon al in 1991/2 in Joego-slavie, gevolgd door een reeks van Amerikaanse en Nato-interventies na 2001. Ik zie de uitdaging aan Rusland door Saakhasvil van Georgie in 2008 als een belangrijk moment en dit jaar de Maidan affaire (F… EU, we want Yatz) gevolgd door de re-integratie van de Krim in Rusland. Dus ze zijn eigenlijk al bezig.

 5. Mijn Natuur wetmatigheid (Ik krijg er op een dag de Nobelprijs voor) gaat WEER OP. Die dode tak blijft maar door gaan.

  Oorlog de corebusiness van rechts.

 6. @ Nexus NL verkoopt wapens als warme broodjes, laat SHELL zijn gang gaan in in olie landen en dan is het weer huilie huilie als we klappen krijgen. Wat is dat toch met rechts. Wat je zaait zul je oogsten kennen ze dat niet ?

  Ben er echt helemaal klaar mee. En dit is gewoon olie op het vuur. Ik ben benieuwd zo beginnen Wereld Oorlogen.

  WO I daar hoefden ze enkel een keizer dood te knallen. Nu “onze” jongens. Geen VVDer aan het front natuurlijk dit zitten lekker ver weg te praten over oorlog alsof het een spelletje is.

  Rechts ze haten het leven.

  SPINDOCTOR JULLIE DAAR MAAR EENS UIT RECHTS WARMONGER TUIG!

 7. Tot nu lijkt het erop dat de TeleGetver zijn artikel volledig uit de duim heeft gezogen. Misschien vertolken ze slechts de wens van nationalistisch en neo-liberaal Nederland en brengen het als De Waarheid. Bestaan er geen straffen voor oorloghetzerij? Oplichters.

 8. Blood & Honor! (Wij über alles!)

  Is het niet tijd dat de tokkies hun Polenmeldpunt.nl nu in Russenmeldpunt.nl gaan omdopen om de AntiRussische Hysteria goed te kunnen opvangen en misbruiken?

 9. Als blijkt dat Rusland een groot aandeel heeft in deze ramp (waar het wel naar uit ziet)
  zal reageren op een militaire manier de domste actie zijn die er is.
  Geweld is de taal die Poetin vloeiend spreekt, hij stuurde 50000 soldaten de dood in
  in Tsjetsjenië zonder met zijn ogen te knipperen.
  Een gevecht of oorlog maakt van hem alleen maar een grotere man in Rusland.
  Boycotten is de enige manier, sta je als president toch flink voor lul in aanzien als
  tijdens het WK 2018 alleen Ethiopië en Nigeria komen opdagen
  maar tegen die tijd zit ons koningshuis al weer lang en breed gezellig met Poetin aan de Wodka
  naar een wedstrijdje voetbal te kijken.

 10. @Johan, “waar het wel naar uit ziet” – hoe kom je erbij? (Afgezien van je eigen irrationele haat die mogelijk opspeelt)

  Thuis-aan-thuis blaadje? Kun je iets specifieker zijn op welke bron doe je uitspraak baseren? (Telegraaf uitgezonderd omdat leesvoer voor bewezen cognitieve dissonantie gevallen)

 11. Nexus, mijn haat? Een veronderstelling die nergens op slaat. Ik zeg ook “waar het naar uit ziet” ik zeg niet dat het feitelijk is vastgesteld.
  Ik ben persoonlijk van mening dat al het zware oorlogsmateriaal dat daar aanwezig is niet zonder behulp of medewerking van Rusland is. Het is een tactiek die ze ook toepasten in Georgië.
  Is Rusland daarbij al schuldig? Zeker niet, die fout zagen we ook in Irak met de zogenaamde “massavernietigingswapens” die Saddam zou hebben.
  En nogmaals, ik haat niemand, heb wel mijn bedenkingen over de machthebbers in Rusland.o

 12. Dit is je goede recht, hoor. Blijf het houden, doch is de stelling “waar het naar uit ziet” zonder enige bewijs bij voorbaat gekleurd, om die uitdrukking te gebruiken.
  Je mening staat al vast voordat je enige fact/bewijs heb kunnen beschouwen.

  Dit kun je niet ontkennen. Het duidt op vooroordelen. Daar heb ik het over.

 13. Ik heb vanuit Defensie de melding gekregen dat de dienst Directe Communicatie (DCo) in Den Haag de zaak hoog opneemt.

  Wat de Regering besluit weet ik niet. Of er een VN mandaat komt ook niet.

  Maar een beetje eenzijdig gaan lopen klooien daar is niet echt verstandig en dat is, zoals boven al geschreven was, direct partij kiezen. Dan worden Nederlandse Militairen ingezet om dat gebied in te nemen waarna als het onderzoek zogenaamd klaar is de Oekraïeners het gebied zouden willen overnemen. Denk niet dat enig Separatist of zelfs maar de Russen daar blij mee zouden zijn.

  Zoals gezegd, die riooljournalist krijgt hopelijk op zijn lazer voor het uit zijn duim zuigen van deze gevaarlijke onzin. Alhoewel op de achtergrond van de journalist bij het NOS journaal vandaag wel het personeels-transporttoestel van De Luchtmacht (DC-10) te zien was. Maar die is gewoon gestationeerd op Eindhoven bij 334 SQN aldaar dus voor hetzelfde geld was dat voor het mooie plaatje :

  http://www.defensie.nl/organisatie/luchtmacht/inhoud/materieel/vliegtuigen-en-helikopters/mcdonnell-douglas-kdc-10-dc-10

 14. Die DC-10 kan ook voor de 40 m/v Kmar zijn. Die vertrekken vanavond naar het rampgebied.
  Deze 40 lui, plus de Australiers, zijn niets anders dan even zoveel paar extra (ongewapende) handen. Rusland, Kiev en naar verluid de separatisten zijn met hun aanwezigheid accoord.

  Overigens is dit, en Eindhoven, precies hoe ik het leger graag zie: hulp bij catastrofen.

 15. Cornelis, volledig met je eens. Het Nederlandse leger dient of defensief, of humanitair ingezet te worden en niet aan vechtmissies en oorlogen mee te doen.

  Helaas is dit door de eenzijdige verandering van de NAVO, die zich niet meer aan haar oorspronkelijke handvest houdt (Iraq, Afghanistan en Libië) vrijwel onmogelijk geworden.

  Maar Politieke leugens als “Opbouwmissie” “Reconstructiemissie” zoals we in Afghanistan regelmatig om onze oren kregen terwijl het om Oorlogshandelingen ging zouden we als burgers niet meer moeten pikken van Den Haag.

  Helaas is er vaak de idee dat een Leger niet kan of mag weigeren. Dat zou ondemocratisch zijn. Nou als het aan mij lag mocht het Leger zeer zeker wel belachelijke opdrachten, eisen en ideeën van Politici weigeren. Doe het maar lekker zelf, wij gaan niet want wij zijn er voor de Verdediging van het Nederlandse grondgebied en niet voor uw prestige.

 16. @JJB, Inderdaad zou het een goed idee zijn dat de Ministerie van Defensie op belangrijke momenten met officiële statements naar voren komt naar wat bij deze gerespecteerde institutie toehoort.

  Het is ook niet anders dat een trotse militair moet steeds naar de politici luisteren, doch is het van belang dat men goed overleg pleegt.
  Je laat onze jongens niet tussen wal en schip in de verre Oekraïne stranden.

  Van mijn kant zie ik geen enkel perspectief voor niemand in de Cold War Reloaded:

  http://www.infowars.com/breedlove-or-strangelove

 17. Dit rioolblad brengt op deze manier de Marechaussees en onderzoekers die daar ongewapend hun werk doen direct in gevaar aangezien de Separatisten dit echt ook wel ter oren komt.

  En dan is de éérste Nederlandse gesneuvelde daar geheel en al te wijten aan de Telegraaf zelf.

Reacties zijn gesloten.