Trump liegt op Twitter, Reuters slikt het als zoete koek

trumptweet1
38.000 keer geretweette leugens.
Dat alt-rechtse nazisites Trump’s gebazel als waar beschouwen is de aard van het beestje, maar dat vandaag eminente nieuwsorganisatie Reuters zonder een spoor van feiten gehinderd klakkeloos Trumpiaanse leugens verspreidde zou ons allemaal ernstige zorgen moeten baren.

Trump kan het namelijk niet laten, opschepperig liegen dat het gedrukt staat.

Zo claimde hij dit keer dat hij, en alleen hij verantwoordelijk was voor het behoud van een Ford-fabriek in Kentucky.

Een Ford-fabriek die niet zou verhuizen naar Mexico, zoals Trump claimt, die helemaal niet op de nominatie stond om überhaupt te verhuizen, sterker nog: die enkele jaren geleden voor een enorme som nieuw gebouwd is.

Het lijkt alsof we ons met deze president van Amerika nog dieper in het feitenvrije universum van de onderbuik aan het nestelen zijn: de valse claim van Trump werd direct overgenomen door de usual suspects, maar dus ook door Reuters, die pas uren na het melden van het nieuws met een correctie kwamen.

trumptweet2
21.000 keer…

En iedereen in de rechtse bubbel neemt het vrolijk over…

Het is dan ook de plicht voor iedereen die niet wil dat de wereld verzandt in leugens van fascisten om de komende jaren bijzonder kritisch te zijn over alle informatie die vanuit de nieuwsmedia tot ons komt. De gebeurtenissen van vandaag hebben al aangetoond dat zelfs de nieuwsbronnen die we als betrouwbaar plegen te beschouwen dat eenvoudigweg niet meer zijn.

Nou verbaast dat mij helemaal niets meer, tegenwoordig: na het Keulen-debacle, waar pers, politie en de rechtse onderbuik samenspanden om van een op vrij typische wijze verlopen Nieuwjaarsviering een orgie van vluchtelingengeweld te maken, weten we allemaal dat de ‘respectabele’ publieke opiniemakers soms net zo veel valse feiten de wereld in helpen als de nepmedia die de Oranje Führer in het zadel hebben geholpen.