Donald Trump maakt mediastrategie duidelijk: angst en beven

By Kowloonese at English Wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38866286
Trump Tower door Kowloonese, CC BY-SA 3.0

In een artikel in The New York Post, nota bene een van de weinige kranten platvloers en rechts genoeg om Trump nog een beetje te zien zitten, klapte een van de aanwezigen bij de Trump-mediatop van maandag de 21ste november uit de school.

Het was een fucking vuurpeloton.

Trump begon al direct met Jeff Zucker, grote baas van CNN: “Ik haat je netwerk, en iedereen die bij CNN werkt is een leugenaar je zou je moeten schamen.”

“De bijeenkomst was een complete ramp. De TV-bonzen en presentatoren dachten dat ze zouden bespreken hoe, en hoeveel toegang ze tot de Trump-organisatie zouden krijgen, maar in plaats daarvan werden ze op z’n Trumps toegeblaft en gekleineerd.” aldus de -uiteraard anonieme- bron.

Trump zou de hele bijeenkomst gevuld hebben met bijtend commentaar en rechtstreekse aanvallen op de meest gerespecteerde namen in de Amerikaanse journalistiek, iedereen van NBC’s Deborah Turness, Lester Holt en Chuck Todd via ABC’s James Goldston, George Stephanopoulos, David Muir en Martha Raddatz tot CBS’ Norah O’Donnell John Dickerson, Charlie Rose, Christopher Isham en Gayle King, Fox News’ Bill Shine, Jack Abernethy, Jay Wallace en Suzanne Scott via MSNBC’s Phil Griffin tot CNN’s Jeff Zucker en Erin Burnett.

Allemaal werden ze uitgemaakt voor leugenaars en bedriegers, gedurende de een uur durende bijeenkomst.

Als deze bijeenkomst een teken is van de rol die Trump ten opzichte van de Amerikaanse media wil gaan spelen gaan we wat dat betreft een bijzonder interessante -en, om heel eerlijk te zijn amusante- tijd tegemoet.

Trump maakt zich op om de meest vijandige houding ten opzichte van de nieuwsmedia in te nemen die enige president ooit verkozen heeft, en uit geluiden die ik opmaak uit de media zal deze beslissing met gelijke munt terugbetaald worden.