CIDI spreekbuis van ultra rechtse NGO Monitor

Hanna Luden CIDI
Hanna Luden CIDI
Sommigen hadden wellicht gedacht dat toen de rustige Hanna Luden, lid van de PvdA en lid van de redactie van het Jiddische tijdschrift ”Grine Mediene”, de rechtse, lawaaiige om niet te zeggen hysterische, Esther Voet opvolgde als directeur, ook de koers van onze eigen Israël lobby in Nederland, het CIDI, zou veranderen.

Dat nu is een illusie gebleken. Het lawaai is weliswaar wat verstomd, schrille uithalen naar alles en iedereen worden niet meer zo vaak gehoord, maar verstandiger of kritischer is het CIDI niet echt geworden. Wie de website volgt zal nooit kanttekeningen opmerken bij nieuwe maatregelen als het verder verlagen van de leeftijd waarop kinderen in hechtenis mogen worden genomen, of voorgenomen belangwekkende wetsontwerpen als het verbieden van het gebruik van luidsprekers voor de adhan (de islamitische gebedsoproep) of om alle ”illegale” outposts te gaan legaliseren (volgens het Israëlische recht dan wel, het enige ter wereld volgens hetwelk de nederzettingen in bezet gebied legaal kunnen zijn).
Ook de politiek om de verdachten van aanvallen met messen (of gevallen waarin zulke aanvallen alleen maar gevreesd worden) meteen maar dood te schieten, wordt niet van kanttekeningen voorzien. Ze worden niet eens gemeld. Om nog maar niet te spreken van die gevallen waarin mensen aantoonbaar niet gewapend waren en tóch werden gedood.

Informatiever of opener dan onder Voet is het CIDI onder Luden dus niet echt geworden. Ook is het niet minder rechts activistisch. Deze week werd dat duidelijk uit een verwijzing naar een rapport van NGO Monitor, de ultra rechtse, Israëlische semi overheidsclub die als zelf geïnstitueerde waakhond over de Israelische ”civil society” alle Israëlische (en buitenlandse) mensenrechtenorganisaties in Israel het liefst nog morgen voor altijd het zwijgen zou willen opleggen.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist