Trump liegt nog steeds dat het gedrukt staat

cyexcqgweai8exeEn CBS laat het in de kop achterwege: die schrijven botweg zijn claim over: “Donald Trump: “Miljoenen” hebben illegaal gestemd in de verkiezingen.”

Een volstrekt onhoudbare claim, die door CBS als bijna-feit wordt gebracht: het is immers, in onze tijd van media-overvloed heel normaal voor mensen om het bij het zogenoemde ‘koppensnellen’ te houden bij hun dagelijkse rondje nieuwsconsumptie. En het ergste is nog dat het niet eens gaat om nieuws dat door de man met het rare haar via een officieel kanaal de wereld in wordt geholpen.

De Amerikaanse mediagigant baseert zich op een aantal tweets die de megamaniakale mentale mug de wereld inslingerde, omdat hij blijkbaar toch wel erg nerveus wordt van de door Jill Stein getrokken hertellings-kar. Eerder was de man met de obsessieve twitter-verslaving al geruime tijd aan het ouwehoeren over hoe het allemaal een oplichterstruc van Stein was (hoezo, projectie,) en toen Clinton zich uiteindelijk verwaardigde om ook te zeggen dat het wellicht nuttig zou kunnen zijn om na te gaan waar die statistisch bijzonder onwaarschijnlijke afwijkingen in districten waar stemcomputers werden gebruikt in de drie staten onder discussie vandaan kwamen ging hij al helemaal loos. Toen was Clinton ineens een slechte verliezer. En dat van een man die al voor de verkiezingen riep dat hij de resultaten enkel zou accepteren als-ie won.

Nu zegt Trump dat de gigantische hoeveelheid stemmen die Clinton meer kreeg, maar die door het idiote kiesmannenstelsel in de VS net zo goed hadden kunnen worden vergeven aan, ik noem maar wat, de Party for Socialism and Liberation, allemaal door illegale stemmers veroorzaakt zijn:

trtwetetUiteindelijk moet ook CBS wel toegeven dat “de president-elect geen enkel bewijs levert voor deze claims.”

Het toont echter de staat van de Amerikaanse journalistiek in een helder voorbeeld van normalisatie van het bizarre gedrag -op twitter, maar ook daarbuiten- van de mislukte zakenman en oplichter die onderweg is naar het Witte Huis. Het feit dat een man die een fraude-zaak schikte voor 25 miljoen dollar de pers weet af te leiden door kabaal te maken over de uiterst beleefde reactie op het bezoek van homo-hatende, HIV-epidemie veroorzakende, mislukte Hitler-kloon Mike Pence aan een Broadway musical is tekenend voor de manier waarop het hand over hand toenemende fascisme in de VS door de massamedia wordt gefaciliteerd.

https://youtu.be/GMp6WHWJHf4

cyexx13wiaaroopIn plaats van een continue en niet aflatende kritiek op elke misstap die de Oranje Ruiter van de Apocalyps en zijn bende van criminelen, roofkapitalisten, onderwijsmoordenaars en samenzweringsgekken te leveren doen de media net alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat een Amerikaanse regering gaat bestaan uit compleet ongeschikte en kwaadaardige kleptocraten die zelfs in de Amerikaanse geschiedenis hun gelijken niet kennen.

Zoals ik eerder al eens over de Nederlandse media schreef: als de media dag in dag uit een bepaald liedje ophangen, kun je het mensen bijna niet meer kwalijk nemen dat ze gaan geloven wat er gezongen wordt. En om die reden is het straks, als de Amerikaanse rechtsstaat (of wat daar nog van over is) in een rap tempo sneuvelt onder de incompetente, maar in- en inslechte leiding van de opgeblazen low-rent Mussolini die de VS in een operettestaat vervormt, minstens net zozeer de schuld van media die hun maatschappelijke verantwoordelijkheden niet hebben weten te vervullen als van de machtsdronken half-apen die aan het roer komen te staan.