De Standaard en VRT framen Ahed Tamimi in ‘gewapend verzet’

Ik ben al wat gewoon over de manier waarom zowat alle grote Vlaamse media de bezetting van Palestina framen. Toch viel ik om van verbazing toen ik een artikel opensloeg in de weekendbijlage van De Standaard door VRT-journaliste Phara de Aguirre. Dat gaat over ‘vrouwen die de wapens opnemen’, met een prominente rol voor Ahed Tamimi, symbool van het ongewapend Palestijnsverzet. Jawel.

Hallucinant is het enige woord dat ik kan bedenken.

Ik verwacht geen degelijke, evenwichtige informatie van De Standaard en van VRT NWS over Palestina (en van De Morgen al evenmin). Desondanks was ik toch weer stomverbaasd om in de weekendbijlage DSWeekblad het artikel ‘Onze kameraadschap is duizend families waard’ te lezen. Ondertitel ‘Van Farc tot PKK: vrouwen nemen de wapens op’.

Journaliste Phara de Aguirre spreekt in dit artikel over een reeks (wanneer is niet duidelijk in het artikel, ze begint nu dinsdag 20 februari) met een aantal vrouwen die in gewapende guerrillabewegingen hebben gestreden. Eerste pagina lijkt OK tot je de pagina omdraait en daar een volle pagina foto’s van vrouwen ziet met prominent als eersten bovenaan Ahed Tamimi en haar nichtje Janna Tamimi. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be