PVV tot aan elleboog in Radio Westerwolde

Bijgaand een “nieuwsbericht” over een PVV-bijeenkomst in Oude Pekela waar de kruiperigheid en slijmerigheid t.o.v. de PVV vanaf druipt maar dat terzijde.

Opvallend is dat in dit stuk propaganda het woord islam ontbreekt. Maar dat is uiteraard geen beletsel om de xenofobe onderbuik lekker te laten pruttelen. Nederlanders goed – buut’nlaanders slecht. Wij zijn geen racisten maar wij koesteren de klassieke Nederlandse kernkwaliteiten zoals keihard werken en niet de hand op houden. Migranten daarentegen daar willen we van af. Er komen ondanks toezeggingen van Asscher geen banen bij maar wel veul asielzoekers. Asielzoekersindustrie is bah: “Inmiddels bivakkeren ruim 165.000 asielzoekers en oostblokkers in Nederland”. Wat oostblokkers met asiel te maken hebben, nobody knows.

Dan nog die mafkees Beertema die PvdA beschuldigt van “klassenverraad”. Zelf staat ie naast Machiel de Graaf, die voor de gelegenheid een t-shirt met de beeltenis van Ronald Reagan heeft aangetrokken, zie de (enorme hoeveelheid) foto’s bij het artikel.

Overigens viel ons nog een ander verslagje op over deze bijeenkomst:

Machiel de Graaf had het in zijn ellenlang betoog bijna alleen maar over de islam en wat deze betekende voor zowel Nederland als de wereld. Statistieken en cijfertjes van subsidies aan islamitische stichtingen vlogen de zaal in zonder vergelijkend materiaal (groningerkrant).

Dat had de schrijver van Radio Westerwolde blijkbaar gemist 😉

Tenslotte vond ik de laatste zin van het Radio Westerwolde artikel erg curieus:

Opvallend was dat geen van de plaatselijke partijen de moeite had genomen om eens in discussie danwel de standpunten van de PVV aan te horen. Terwijl bij de laatst gehouden landelijke verkiezingen in 2012 wel zo’n 14% van de Pekelse bevolking koos voor de PVV. Vergelijken we dit met de gemeenteraadsverkiezing in 2014, dan had men met 3 zetels in de raad gezeten.

Opvallend dat lokale partijen ontbreken op een sympathisantenavond van een landelijke partij, sure. Wat opvallend is, is dat in dit artikel de indruk wordt gewekt dat PVV misschien wel eens met 3 zetels in de raad had kunnen zitten, terwijl de PVV wegens gebrek aan talent en wegens te dictatoriaal ingericht organisatiemodel bijna nergens in staat is om in een gemeenteraad te zitten, laat staan in Oude Pekela.

Grappig ook om alle partijen behalve de PVV de schuld te geven van het ontbreken van “discussie” op een PVV-sympathisantenavond, laatste citaatje dus maar voor de groningerkrant:

De avond verzande dan ook in een typisch cliché PVV-optreden waarbij geen mogelijkheid was voor vragen of discussie tijdens de betogen. De avond werd muzikaal omlijst door Groningse zanger, Harm Jan de Ruiter.