Krapuul.nl verdwijnt achter betaalmuur

LOL
LOL

In deze tijden van zware economische malaise hebben ook wij moeite om het hoofd boven water te houden. En als we niets doen wordt dit alleen maar erger. Het is om deze reden dat onze Raad van Beroerten in alle wijsheid heeft besloten ook voor deze website de Betaalmuur in te voeren, in navolging van vrijwel alle andere serieuze media, die dit jaar hetzelfde doen.

Kwaliteitsbloggen is niet voor iedereen weggelegd, vechten tegen den bierkade, de strijd tegen Het Kwaad, het gaat je niet in de koude kleren zitten, daarom moeten onze bloggers natuurlijk beloond worden.

We hebben een te laag celeb, bier en tieten gehalte om voldoende kwantiteit qua bezoek binnen te harken. Dit model is voor ons dus niet rendabel.

Weliswaar zouden wij ook een subsidie kunnen aanvragen en dan onderzoeksjournalistiek kunnen doen over “is het koud in januari” of “Nederlanders ergeren zich aan poep op straat”, maar NEEN. Dit is onze eer te na.

Gezien de kwaliteit van onze reageerders denk ik dat we met een betaalmuur een heel eind kunnen komen.

Met een betaalmuur kunnen we ook wat van dat freelance kwaliteit inhuren wat tegenwoordig nergens aan de bak schijnt te kunnen komen. En zelf heb ik het bijvoorbeeld veel te druk met werk. Maar als ik een betaalmuur maak kan ik misschien wel een soort Kuifje de wereld laten rondreizen op zoek naar nieuwe avonturen, in plaats van alleen maar lamlendig een stukje duiding in te tikken over iets wat we in een andere krant gelezen hebben.

Kortom ik zie legio mogelijkheden. Goed idee van al die kranten, betaalmuur. Iedereen doet het wij kunnen dus niet achterblijven.

Betaal-muur.