Het is nu officieel: Joop vindt genocide het overwegen waard

Het is tamelijk vervelend zichzelf te citeren, maar het moet maar even. Bij het illustere gezelschap van Eric van der Burg, topwethouder van de VVD te A. (N.H.) en oud-politica Femke Halsema, heeft zich de bekende oud-Volkskrantmedewerker, thans redacteur van VARA-opiniesite Joop! gevoegd: schrijver dezes blokken op Twitter omdat de boodschap hun niet bevalt. De gewraakte tsjilpen op een rijtje:

1. Naar aanleiding van rondgestuurd blogstuk over het gemak waarmee een Joop-columnist over uitroeien praat:

Het kan zijn dat @2525 inmiddels iets heeft geschreven over zijn genocideoproeper maar ik ga er niets om verwedden http://www.krapuul.nl/blog/97319/varasite-joop-denkt-makkelijk-uitroeien/

2. Na een dag zonder reactie:

Heb ik iets gemist? Heeft @2525 inmiddels afstand genomen van de oproep tot genocide van zijn vriendje BP Schut?

3. Volgende dag:

You can run but you cannot hide @2525 @hanvanderhorst http://tinyurl.com/bfcdgd3

4. Een weblog dat inhaakt op de teneur van mijn stuk zonder dit te noemen:

“De ultieme oplossing die men voortdurend suggereert maar nog niet openlijk durft te verdedigen” http://hollandsehufters.blogspot.nl/2013/01/zeg-het-dan.html … … Zeg @2525 BP Schut?

5. Het wachten wordt een beetje opvallend:

Nou mijnheer Van Jole, iemand die oproept tot massamoord althans daarmee instemt, blijft niet onopgemerkt. http://tinyurl.com/bfcdgd3 @2525

Toen ik gisteravond laat keek of Van Jole überhaupt actief was geweest als twitteraar kwam ik er achter dat hij mij geblokt had.

Ik begrijp dat @2525 door mij te blokken instemt met het oproepen tot genocide en daar zijn Joop voor openstelt. De echte Joop tolt in graf

De boodschap is niet welkom, maar wie zwijgt stemt toe. Wie blokt nog meer. Joop! stemt in met oproepen tot genocide.
Ook collega @jvdheuvel67 is geblokt, dus van toeval kan geen sprake zijn (niet dat dit in aanmerking kwam).

De vraag is: hoe staan de enkele als beslist integer op te vatten regelmatige scribenten op Joop!, zoals Han van der Horst en Zihni Özdil, hier tegenover? Hoe lang kunnen zij het voor zichzelf verantwoorden zich tussen de collaborerende “intellectuelen” op te houden?

Solliciteert Han van der Horst niet naar een schop met het voetje? Als het zo ver is, is hij welkom…

4 gedachten over “Het is nu officieel: Joop vindt genocide het overwegen waard”

 1. Het is wel opvallend dat politicie en ex politicie net als van ziengst ook vvd .opeens zich roeren omtrend hetgeen er op bepaalde weblogs over hun geschreven word .Het begon met spekman in na volging rutte .En nu maar afwachten wie volgt .Maar het is nu eenmaal zo wat je zaait zal je oogsten .Maar als donner zijn zin krijgt hoeven ze daar mischien zich daar niet druk meer over te maken .

 2. Oh oh oh wat was het moeilijk voor @2525 om even “eens” of “oneens” met BPSchut te twieten. Beter blokken he lafbek?

 3. Ik kan me nog herinneren dat genocide-en massamoord-propagandist Bart Schut op JOOP! een artikel schreef. Toen ik in een reacte me afvroeg of Schut wel op JOOP! thuishoorde en verwees naar dit artiekl op FrontaalNaakt:http://www.frontaalnaakt.nl/archives/heeft-bart-schut-een-racismeprobleem-nou-en-of.html werd die reactie niet geplaatst.
  Ik moet zeggen, mij bevalt die site al een hele tijd niet en ik wil hem net als de Volkskrant’ van Philippe-huilie-huilie-Remarque verder ook niet onder ogen zien.
  En het lijkt me zo toe dat iedereen – schrijver of reageerder – die nú nog op JOOP! zijn opvattingen verkondigt over wat dan ook, in feite gewoon instemt met Schut en van Jole en hun oproep tot genocide.
  Ook Julius Streicher’s wens tot “Ausrottiung unerwunschtes” werd ooit tot uitvoering gebracht….
  Men zij gewaarschuwd.

Reacties zijn gesloten.