5 gedachten over “Jan De Wilde: de fanfare van honger en dorst”

  1. Indrukwekkend. Klinkt nogal naar Tom Waits, dacht nog even dat het een vertaald nummer was. Maar dit is de schrijver van dit lied, die het niet origineel heeft opgenomen overigens, Lieven Tavernier.

  2. De melodie heeft inderdaad wel wat van “In the Neighbourhood”, en de instrumentatie is ..ermm… “Waitsiaans”. Ik vind at dit zich kan meten met het werk van Waits.

  3. Ik heb een tijdje gehczot naar wat je bedoelde met “uit de constituerende raad zijn ze weggelopen toen duidelijk werd dat ze er voor spek en bonen bijzaten.” omdat ik in eerste instantie dacht dat je het over de Shura Raad had. Ik zie nu in recentere posts dat je ook aan de intenties van het leger begint te twijfelen. Ik ben het met je eens dat een aantal van Morsi’s acties niet erg productief voor de democratie waren (en andere acties ook niet productief voor dingen als de economie) en ook met Daniella wat betreft de volgorde van de verkiezingen, maar mijn punt was meer dat de democratische weg er nog was, en dat die daarom zeker te prefereren was boven een staatsgreep. Hamdeen Sabbahi was dus een van de leden van de NSF die wel meededen aan de verkiezingen en verloren heeft, het ging me vooral om mensen als ElBaradei en de FEP, die herhaaldelijk hebben opgeroepen om verkiezingen te boycotten. Dat (een deel van) de oppositie dat gedaan heeft bij het referendum over de grondwet kan ik echt niet begrijpen, als je tegen de grondwet bent, stem je toch gewoon tegen? Boycotten doe je als je geen goede mogelijkheden in de verkiezingen aangeboden krijgt, maar de oppositie kreeg exact de mogelijkheid die ze wilde aangeboden: om tegen de grondwet te stemmen. Ik heb wel het idee dat het land zich op een moeizame manier aan het democratiseren en losrukken van het Mubarak-apparaat was, hoewel ik zoals hierboven gezegd erken dat Morsi zeker fouten heeft gemaakt. Mijn punt is alleen dat de oppositie nog steeds de democratische weg had kunnen kiezen, bijvoorbeeld door middel van de lagerhuisverkiezingen die dit jaar plaats zouden vinden, en dat dat veel beter was geweest dan de staatsgreep van nu.

Reacties zijn gesloten.