Vanavond op TV: Doe Maar

Vanavond op NL3: 20:25 – 22:00. De documentaire: Doe Maar: Dit Is Alles.

Bijna net zo controversieel als de Beatles denk ik. Qua discussie-onderwerpje. Ben je 20 of 30 of zo dan zal Doe Maar je niet veel zeggen. Ben je 50 of ouder dan denk je waarschijnlijk GATVERDAMME dit is voor 12-jarigen of zo. Soort K3.

Ben je net als ik halverwege de 40 dan weet je wat een impact Doe Maar had op, inderdaad, de 12, 13, 14-jarigen. Ik moet bekennen dat ik in die tijd sommige liedjes zoals De Bom of Doris Day best wel leuk vond. Ik geef het toe. Er was in die tijd veel aanbod qua NL-talige muziek en dat vond ik meestal gewoon afschuwelijk. Doe Maar stak daar wel boven uit. Vond ik.

Pas later heb ik meegekregen dat de hysterie rondom Doe Maar nog veel groter was dan ik destijds wist.

Dus denk ik dat ik die docu dadelijk even ga kijken.

5 gedachten over “Vanavond op TV: Doe Maar”

  1. Op ons toch beslist als “alternatief” aan te duiden radiostation werden liveconcerten van Doe Maar – nog zonder Henny Huisman of hoe heet hij ook weer, geloof ik – uitgezonden. Toen was het een soort nederreggaeband.
    Daarna werd het door Henny Thijsselmonde of hoe heet hij ook weer tot een teenybopperband, bemand door luitjes die zeker zo oud waren als ik. “Ik wou dat ik in Doe Maar zat dan kreeg ik alle meiden plat” dacht ik heimelijk maar dat heeft u mij natuurlijk niet horen zeggen… ;(

  2. Ik weet toevallig dat mensen rond de twintig heel bekend zijn met Doe Maar! De impact kan rond die tijd groot geweest zijn, maar nog steeds worden de hits meegezongen. Ik kijk ook vanavond!

Reacties zijn gesloten.