PVV programma Provinciale Staten 2011: Zuid-Holland

De Partij voor de Vrijheid doet dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Wat zijn de standpunten van de PVV? Wat beloven ze kiezers? Wat zijn hun plannen voor de verschillende provincies? Hebben ze een verkiezingsprogramma? Is er een website? Wij onderzoeken het per provincie. De voorlopige conclusie luidt als volgt: kennelijk vindt de PVV de Provinciale Staten verkiezing niet belangrijk genoeg om er een verkiezingsprogramma voor beschikbaar te stellen aan de kiezers. Als het er al is dan is in het gunstigste geval alleen de naam van het programma bekend en een beperkt aantal “hoofdpunten”. Zie voor toelichting dit bericht.

In dit bericht bespreken we de provincie: Zuid Holland.

PVV verkiezingsprogramma voor deze provincie: niet online te vinden. Ook een PVV website over deze provincie ontbreekt.

Kandidaten op de PVV lijst voor deze provincie: er zijn kandidaten bekendgemaakt (zie dit nieuwsberichtje) maar er is door de PVV verder geen bekendheid aan gegeven.

Standpunten van de PVV bekend voor deze provincie: niet bekend. Oh er is iets gepresenteerd inmiddels: islamisering tegen gaan.

Onderwerpen waarover geen standpunten van de PVV bekend zijn: asielzoekers, burgerinitiatief, duurzaamheid, financiën, goederenververvoer, jeugd, jeugdzorg, landbouw, luchtkwaliteit, luchtvaart, monumenten, natuur, nutsbedrijven, onderwijs, Ontbureaucratisering en deregulering, onderwijs, openbaar bestuur, ouderenbeleid, sport, vaarwegen, veerhouderij, veiligheid, vrijwilligerswerk, waterschappen, wegennet, woningbouw.

Bijzonderheden:
Hoewel er in Limburg een PVV kandidaat van de lijst is gegooid wegens het geven van een interview is er in Zuid-Holland toch een kandidaat die een interview heeft gegeven en niet van de kandidatenlijst is gegooid; Henk de Vree.


Lijsttrekker voor Z-H is Vicky Maeijer een 24 jarige deerne die tot voor kort de assistente van Ome Hero was. Zij heeft een interview gegeven “Geert gelooft in me” en zoals altijd bij PVV-mensen blinkt het van briljantheid.
Hoe willen jullie de provincie teruggeven aan de burger?

“De macht moet van onderaf komen en niet, zoals nu het geval is, van bovenaf. We willen bijvoorbeeld een gekozen Commissaris van de Koningin. Nu wordt die benoemd.

Deze is toch briljant voor een partij die slecht één lid heeft en geen democratie wil? 😀


Boze medewerkers vervoersbedrijven roepen op om níet op de PVV te stemmen!


Kandidatenlijsten/standpunten/verkiezingsprogramma’s diverse partijen voor deze provincie:
CDA: website met standpunten
PvdA: website met standpunten
PVV: –
SP: website met verkiezingsprogramma
Groen Links: website met concept verkiezingsprogramma
D66: website met verkiezingsprogramma
VVD: website met verkiezingsprogramma
ChristenUnie/SGP: website met verkiezingsprogramma
50plus: website met verkiezingsprogramma

Mocht u op- of aanmerkingen hebben of aanvullingen, gelieve dan contact op te nemen. U kunt natuurlijk ook gewoon reageren. Dit bericht zal in de aanloop naar de PS verkiezingen worden aangevuld indien daar aanleiding voor is.

30 gedachten over “PVV programma Provinciale Staten 2011: Zuid-Holland”

 1. Misschien krijgen jullie ook eindelijk eens in de gaten dat die mediastrategie van de PVV gewoon werkt. Moet je eens kijken hoe botergeil al die verslaggevers van plaatselijke suffertjes tot landelijk ANP-berichtenovertikkers op de presentaties van Geerts lijstjes voor de fucking provinciale staten af komen stormen. Met hun lul uit hun broek. Dat lukt geen enkele partij, maar voor Geert dansen ze desnoods de horlepiep met een fles Champagne in hun reet. Want al het “nieuws” over de PVV betekent kijkcijfers en daarom is alles rond de PVV “nieuws”.

  En dat noemen ze anno 2010 journalistiek.

 2. Sorry, ben ik weer. 😛 😛 😛 (De definitieve lijst zou idd vandaag bekend worden gemaakt.)

  Lijsttrekker Vicky Maeijer is 24 jaar en stond op plaats 31 bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ze is sinds het begin van de PVV in 2006 al bij de partij betrokken. Op dit moment is Maeijer beleidsadviseur van PVV-Tweede Kamerlid Louis Bontes.

  (Nummer 2 vond RTV Rijnmond niet interessant genoeg om te vermelden, want komt niet uit Rijnmond.)

  Nummer drie op de PVV-lijst voor Zuid-Holland is Henk de Vree uit Hardinxveld-Giessendam. Hij verlaat de Transparante Partij voor het Algemeen Belang, waarvoor hij sinds 2006 in de Hardinxveldse gemeenteraad zat.

  De 36-jarige Marc van den Berg is de nummer vier. De Rotterdammer stond op plaats 34 tijdens de Tweede Kamer verkiezingen en werkt nu als beleidsmedewerker bij de fractie van de PVV in de Kamer.

  Nummer vijf op de PVV-lijst is John van Assendelft. Hij is fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk.

  http://www.rtvrijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2011%2Fjanuari%2FLijst%20PVV%20in%20Zuid-Holland%20bekend

 3. Maeijer presenteerde tien speerpunten uit het verkiezingsprogramma. Ze vindt dat de provincie zich veel meer moet richten op haar kerntaken, namelijk ruimtelijke ordening, verkeer en milieu. ,,Veel taken moeten terug naar de gemeenten of het Rijk”, zei ze. Bovendien is Zuid-Holland volgens haar een subsidiefabriek geworden voor theaters en musea. Die belastingstromen moeten worden beperkt, zonder daarbij het cultureel erfgoed aan te tasten, aldus Maeijer.

  De PVV wil bovendien dat inwoners zelf de commissaris van de Koningin mogen kiezen en zich in referenda kunnen uitspreken over gemeentelijke herindelingen. Andere speerpunten zijn de aanleg van meer en bredere wegen, verlaging van de motorrijtuigenbelasting, meer toezicht in het openbaar vervoer en ,,het stoppen van de islamisering”.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2784/Verkiezingen/article/detail/1825402/2011/01/17/Fritsma-PVV-lijstduwer-in-Zuid-Holland.dhtml

  Een namencombinatie van reeds bekende kandidaten levert in Google geen nieuwe namen op (of er staat eentje alweer op straat 😛 ), dus 6-19 zijn kennelijk nog niet geopenbaard. Wel wat gemor van bezoekers van de bijeenkomst, die nog nét niet aan een holte-onderzoek werden onderworpen.

 4. Harm Beertema, Sietse Fritsma, en dat in Zuid-Holland.
  Spreekt de geachte afgevaardigde Wilders vooral de binnenlandse migranten aan?

 5. En de vrouw achter onze premier heet Markruttesma – het begint inderdaad op een soort infiltratie te lijken! 😯

 6. Hele lijst Zuid-Holland:

  1. Maeijer V. (v), Capelle aan den IJssel
  2. Beertema H.J. (m), Ouderkerk aan den IJssel
  3. de Vree J.H. (m), Hardinxveld Giessendam
  4. van den Berg H.W. (m), Rotterdam
  5. van Assendelft J.W. (m), Rotterdam
  6. Braam E.G.T. (m), Rijswijk ZH
  7. Jansen S.S. (m), ‘s-Gravenhage
  8. Brands B.J. (m), ‘s-Gravenhage
  9. Privé B. (m), ‘s-Gravenhage
  10. Kruis A.S. (m), ‘s-Gravenhage
  11. Solms N. (m), ‘s-Gravenhage
  12. Daalhuizen H.J. (m), Emmer Compascuum
  13. Vondeling M. (v), Rotterdam
  14. Moonen G.P.N. (m), ‘s-Gravenhage
  15. Eikelenboom A.J. (m), Rotterdam
  16. Handstede T.M. (m), Rotterdam
  17. Wulff A.I. (v), Zoetermeer
  18. Pires M. (m), Rotterdam
  19. Kenswil S.K.D. (v), Zoetermeer
  20. Fritsma S.R. (m), ‘s-Gravenhage

  http://www.denhaag.nl/web/file?uuid=4c4161d0-ca85-4541-8efb-09a54a181aaf&owner=b1261050-7a21-410b-97e1-b17d59609b12 (pdf)

  Helaas, nog geen rel voorhanden; de 1 à 2 namen waarvan ik wist dat ze een plekje ambieerden ondanks een enorm (zij het lastig te Googelen) skelet in de kast, zijn kennelijk niet door de selectie heengekomen. 😛

  (En ja, Neal, dit heeft iets te maken met waar we het onlangs per PM over hadden en waar misschien ooit nog een stukje over komt.) 😉

 7. Verkiezingsprogramma: http://www.pvvprovincialestaten.nl/index.php/provincies/zuid-holland/verkiezingsprogramma.html

  Enkele hoogstandjes hieruit (I use the term loosely):

  – Meer cameratoezicht voor verhogen openbare veiligheid
  – Van het Groene Hart naar het Kloppend Hart (als in “Klopt als een zwerende vinger”?)
  – Economische belangen gaan voor de belangen van natuur- en milieuclubs. De klimaathysterie en andere linkse waanzin mag de bevordering van werkgelegenheid en economie niet in de weg staan
  – Geen bemoeienis uit Brussel en geen geld naar Natura 2000
  – Geen windmolens
  – Stop de islamisering in de zorg
  – Op alle openbare gebouwen moet de Nederlandse vlag wapperen
  – Bescherm kunstenaars die bedreigd worden door de islamisering. (Kunstenaars bedreigd door christenificering en pvv-ificering moeten stoppen met handje ophouden en een baan zoeken)
  – Stoppen met provinciale ontwikkelingshulp
  – Geen euro subsidie naar projecten die de multicul en andere linkse hobby’s stimuleren (dus voortaan in yens en dollars)
  – Geen boerka’s (is ook echt veel kans op) en hoofddoekjes voor ambtenaren, Statenleden en Gedeputeerden
  – Geen dubbele nationaliteit voor de Commissaris van de Koningin, Statenleden en Gedeputeerden (behalve als het gewoon Nederlanders of westerse allochtonen zijn. Kandidaten met een Israelische vlag in hun werkkamer genieten zelfs enige voorkeur.)
  – Geen folders of andere overheidscommunicatie in talen anders dan het Nederlands (echt handig in een havenstad als Rotterdam)
  – Minimale reserves; gelden moeten terug naar de burger. (Mail uw naam, adres, geboortedatum, BSN, IP, etniciteit, strafblad en rekeningnummer naar pvvgeldterugaktie@hotmail.com)

 8. Een beetje meer respect graag naar Den Brabander. Gelieve geen naamplaatsjes uitdelen aan elkander.

 9. Ik vind dit een dom en vooringenomen artikel temeer omdat het programma van de PVV overal te vinden is, behalve door deze schrijver. Verder is verzwijgen of informatie weglaten ook liegen.

 10. Oh gutteguttegut het is niet in je opgekomen dat die PVV zooi nergens te vinden was op 17 januari toen dit artikeltje geschreven werd?

 11. JJ Schreef:

  Verder is verzwijgen of informatie weglaten ook liegen.

  Jij dicteert het! Staat er al straf op?

 12. En per 1 februari wel. Dus gaan we nu een paar A4-tjes discussiëren over de datum van publicatie terwijl de inhoud terloops even afgekraakt en uit zijn verband gerukt wordt. Succes verder!

 13. En per 1 februari wel. Dus nu even veel regels vullen met een discussie over de ingangsdatum en terloops de inhoud afkraken en alles uit zijn verband rukken. Succes hiermee.

Reacties zijn gesloten.