PVV programma Provinciale Staten 2011: Overijssel

De Partij voor de Vrijheid doet dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Wat zijn de standpunten van de PVV? Wat beloven ze kiezers? Wat zijn hun plannen voor de verschillende provincies? Hebben ze een verkiezingsprogramma? Is er een website? Wij onderzoeken het per provincie. De voorlopige conclusie luidt als volgt: kennelijk vindt de PVV de Provinciale Staten verkiezing niet belangrijk genoeg om er een verkiezingsprogramma voor beschikbaar te stellen aan de kiezers. Als het er al is dan is in het gunstigste geval alleen de naam van het programma bekend en een beperkt aantal “hoofdpunten”. Zie voor toelichting dit bericht.

In dit bericht bespreken we de provincie:Overijssel.

PVV verkiezingsprogramma voor deze provincie: niet online te vinden. Ook een PVV website over deze provincie ontbreekt. Wel hebben ze een twitter account (met 0 tweets).

Kandidaten op de PVV lijst voor deze provincie: er zijn kandidaten bekendgemaakt.

Standpunten van de PVV bekend voor deze provincie: meer asfalt, een gekozen commissaris van de koningin, meer ruimte voor boeren, minder ambtenaren, minder gedeputeerden, minder statenleden en geen minaretten in het landschap. (Zie)
.

Onderwerpen waarover geen standpunten van de PVV bekend zijn: asielzoekers, burgerinitiatief, duurzaamheid, financiën, goederenververvoer, jeugd, jeugdzorg, landbouw, luchtkwaliteit, luchtvaart, monumenten, natuur, nutsbedrijven, onderwijs, Ontbureaucratisering en deregulering, onderwijs, openbaar bestuur, ouderenbeleid, sport, vaarwegen, veerhouderij, veiligheid, vrijwilligerswerk, waterschappen, wegennet, woningbouw.

Bijzonderheden:
Dit is de lijst van Marcial Hernandez (de kopstootuitdeler)
1 van de kandidaten op de lijst woont in Duitsland en moet verhuizen indien gekozen.

CDA: website met standpunten
PvdA: website met standpunten
PVV: –
SP: website met verkiezingsprogramma
Groen Links: website met concept verkiezingsprogramma
D66: website met verkiezingsprogramma
VVD: website met verkiezingsprogramma
ChristenUnie/SGP: website met verkiezingsprogramma
50plus: website met verkiezingsprogramma

Mocht u op- of aanmerkingen hebben of aanvullingen, gelieve dan contact op te nemen. U kunt natuurlijk ook gewoon reageren. Dit bericht zal in de aanloop naar de PS verkiezingen worden aangevuld indien daar aanleiding voor is.

9 gedachten over “PVV programma Provinciale Staten 2011: Overijssel”

 1. Lara van Barneveld (34/35 jaar, wonende te Gronau, nummer 12 op de lijst) is een ex-Enschedeese, beschouwt zichzelf als lijstduwer, woont al 16 jaar met plezier in Duitsland “en niet alleen voor de goedkope huizenprijzen” en heeft een makelaarskantoor dat is toegespitst op Nederlanders die in Duitsland willen wonen. Het liefst zou zij Geert Wilders, Fleur Agema en Martin Bosma in een regering zien, maar “Hero Brinkman in ieder geval niet”.

  Lijsttrekker Edgar Mulder uit Zwolle (49, ex-VVD) zegt te kunnen bogen op “25 succesvolle jaren commerciële functies” maar dit schijnt neer te komen op “verkoper bij de Kijkshop e.d.”

  http://twitter.com/#!/Lijst12PVVov
  http://publitiek.nl/zoek?q=Lara+van+Barneveld
  http://forum.fok.nl/topic/1573334/2/50

 2. hoi:

  let op:

  in de lokale media wordt er melding van gemaakt dat de PVV lijsttrekker de politie weer terug wil in de kleine kernen!!! dus meer politiebureaus, ook in kleinere plaatsen!!!

  misschien kunne jullie hier meer over vinden

  vr. gr.
  johannes

 3. hoi

  er woont een kandidaat die op dePVV lijst van overijssel staat in friesland: deze is pianostemmer en voert actie voor het behoud van de muziekschool in het gehucht waar hij woont!

  zijn naam is Marcel de Walle
  en zijn mobiel is 06-51 38 92 59

  vr. gr.

  johannes

 4. nieuw programmapunt dat wordt genoemd: PVV wil verbouwing schouwburg Zwolle stoppen !!!!

 5. PVV Overijssel toch weer niet echt helemaal de grootste

  De eerste peilingen voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart laten voor Overijssel zien dat het CDA een flinke veer moet laten. De partij van lijsttrekker Theo Rietkerk heeft nu 17 zetels en komt volgens de peiling van het Zwolse bureau Right uit op 11. De PvdA gaat van 9 naar 10 en de VVD wint drie zetels en komt uit op 9.

  Voor de ChristenUnie ligt één zetel winst in het verschiet (6), de SP zakt van 5 naar 3. De PVV zou met twee zetels in de Staten komen. De SGP blijft op 2 en GroenLinks verliest een zetel.

  http://www.steenwijkercourant.nl/index.php?d_id=24&s_id=676&n_id=180619

  Dus:
  CDA 11 (17)
  PvdA 10 (9)
  VVD 9 (6)
  CU 6 (5)
  SP 3 (5)
  PVV 2 (-)
  SGP 2 (2)
  GL 1 (2)

  Volgens Wikipedia klopt de oude zetelverdeling niet helemaal en heeft de VVD nu 7, de SP 6 en de SGP één zetel.

Reacties zijn gesloten.