PVV programma Provinciale Staten 2011: Gelderland

De Partij voor de Vrijheid doet dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Wat zijn de standpunten van de PVV? Wat beloven ze kiezers? Wat zijn hun plannen voor de verschillende provincies? Hebben ze een verkiezingsprogramma? Is er een website? Wij onderzoeken het per provincie. De voorlopige conclusie luidt als volgt: kennelijk vindt de PVV de Provinciale Staten verkiezing niet belangrijk genoeg om er een verkiezingsprogramma voor beschikbaar te stellen aan de kiezers. Als het er al is dan is in het gunstigste geval alleen de naam van het programma bekend en een beperkt aantal “hoofdpunten”. Zie voor toelichting dit bericht.

In dit bericht bespreken we de provincie: Gelderland.

PVV verkiezingsprogramma voor deze provincie: niet online te vinden. Ook een PVV website over deze provincie ontbreekt. Wel hebben ze een een twitter account (met 0 tweets).

Kandidaten op de PVV lijst voor deze provincie: er zijn kandidaten bekendgemaakt (eentje eigenlijk) maar er is verder nog geen bekendheid aan gegeven. Dit schijnt 21 januari te gaan gebeuren.

Standpunten van de PVV bekend voor deze provincie: niet bekend. Worden mogelijk 21 januari bekend gemaakt. Inmiddels hebben ze iets laten doorschemeren over natuurbeleid.

Onderwerpen waarover geen standpunten van de PVV bekend zijn: asielzoekers, burgerinitiatief, duurzaamheid, financiën, goederenververvoer, jeugd, jeugdzorg, landbouw, luchtkwaliteit, luchtvaart, monumenten, natuur, nutsbedrijven, onderwijs, Ontbureaucratisering en deregulering, onderwijs, openbaar bestuur, ouderenbeleid, sport, vaarwegen, veerhouderij, veiligheid, vrijwilligerswerk, waterschappen, wegennet, woningbouw.

Bijzonderheden:
Het CDA in de provincie Gelderland heeft laten weten een grotere afstand tot de PVV te willen gaan innemen dan we van het CDA gewend zijn. (Gelderlander)

CDA: website met verkiezingsprogramma
PvdA: website met verkiezingsprogramma
PVV: –
SP: website met verkiezingsprogramma
Groen Links: website met verkiezingsprogramma
D66: website met verkiezingsprogramma
VVD: website met verkiezingsprogramma
ChristenUnie/SGP: website met verkiezingsprogramma
50plus: website met verkiezingsprogramma

Mocht u op- of aanmerkingen hebben of aanvullingen, gelieve dan contact op te nemen. U kunt natuurlijk ook gewoon reageren. Dit bericht zal in de aanloop naar de PS verkiezingen worden aangevuld indien daar aanleiding voor is.

12 gedachten over “PVV programma Provinciale Staten 2011: Gelderland”

 1. Lijsttrekker wordt Marjolein Faber uit Hoevelaken. Zij was al eerder kandidaat voor de Tweede Kamer, maar stond toen op een onverkiesbare plaats. Op nummer twee staat Daniel ter Haar uit Barchem en op drie Dierenaar Fennema.

  De bekendste naam op de lijst staat op vier: Olof Wullink uit Velp. Hij zat van 2003 tot 2007 in Provinciale Staten namens de LPF. Nadat die partij was geïmplodeerd probeerde hij het in 2007 met zijn eigen partij, Een voor de Vrijheid. Hij probeerde daarvoor destijds al de goedkeuring van Geert Wilders te verkrijgen, maar dat lukte niet en evenmin slaagde hij er in een zetel te bemachtigen. Hij zegt ontzettend blij te zijn met zijn plek op de lijst en beschouwt zijn positie als een rehabilitatie door Wilders.

  Op de vijfde plek staat Marc van Kampen uit Harderwijk. Hij heeft vooruitlopend op de officiële presentatie van de lijst en het programma komende vrijdag al een verklaring omtrent het gedrag online gezet.

  Op de PVV-lijst prijken zestien namen.

  http://www.destentor.nl/algemeen/binnenland/7996219/Veel-nieuwe-namen-op-lijst-PVV-in-Gelderland.ece

 2. Quote uit link bericht #2: “Maar als er op het terrein van integratie niet keihard wordt opgetreden, zullen de gevolgen voor de samenleving ongekend blijken. Dan is over dertig jaar de sharia ingevoerd en moeten alle vrouwen een hoofddoek dragen.”

  Kortom, weer zo’n idioot die denkt dat NL in 2050 minstens 50% moslims zou kunnen tellen, die allemaal ook nog eens de sharia willen. Hoe vaak moeten we dat nou nog onderuithalen? 😐

  (En goh, een ex CPN’er, is weer eens wat nieuws. 😛 )

 3. PVV Gelderland: stem op ons, dan krijg je ruim 2000 euro per gezinslid!

  De PVV in Gelderland wil de ruim 4 miljard euro die de provincie verdiende door de verkoop van energiebedrijf Nuon „teruggeven aan de Gelderse burger”. Dat maakte de partij vrijdag bekend tijdens de presentatie van de PVV-kandidatenlijst voor de provinciale statenverkiezingen op 2 maart. Het huidige provinciebestuur besloot dat geld op de bank te zetten en van de rente projecten te financieren.

  De Gelderse PVV wil onder meer extra ruimte voor verkeer en verscherpt toezicht op onderhoud en aanleg van dijken. Verder moet er een einde komen aan „snoepreisjes door ambtenaren en bestuurders” en moeten subsidies in hoogte en aantal worden teruggeschroefd.

  De kandidaat-Statenleden lieten verder weten trots te zijn op het „mooie“ Gelderland. De PVV wil echter ook een einde aan het huidige natuurbeleid, dat volgens Europese normen is opgesteld. Toch moet het landschappelijke karakter van de provincie behouden blijven.

  Geert Wilders was niet aanwezig bij de presentatie in Arnhem, omdat er volgens de PVV geen locatie was die veilig genoeg was.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8800674/__Nuon-miljarden_terug__.html?sn=binnenland

 4. PVV Gelderland wil half afgebroken onrendabele kerncentrale opnieuw in gebruik nemen

  De kerncentrale in Dodewaard moet weer in gebruik worden genomen. Daarnaast kan er best nog een tweede kerncentrale bij. Dat zegt de lijsttrekker voor de PVV in Gelderland Marjolein Faber, meldt Omroep Gelderland. Faber wil inzetten op kernenergie in plaats van windmolens. Die zijn volgens haar niet rendabel.

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/426034/1/1/50/pvv-wil-kerncentrale-dodewaard-heropenen.html

  Klein detail: Dodewaard is destijds gesloten omdat het maar een kleine centrale was en niet rendabel meer en is al voor de helft afgebroken (de rest mag pas over 40 jaar).

 5. Tja ,je financiers willen wat terug hé , dus ben je voor een “oplossing ” waarvan de brandstof ook binnenkort op is , maar dan heeft je financier flink aan de centrales verdient én ben je nog steeds van het buitenland afhankelijk voor je energie…

 6. @7: Dat moeten dan wel erg schimmige financiers zijn. :mrgreen:

  Finaciering van windmolens en windmolenparken is goed te doen: weliswaar nog niet rendabel maar met goede vooruitzichten. Kom je echter aanzetten met plannen voor een kerncentrale….

  “U wil dus 1 miljard euro lenen voor iets waar de eerste 10 jaar alleen maar geld IN moet, wat de daaropvolgende 10 jaar geen winst oplevert en waarvan U geen idee heeft of er daarna nog betaalbare brandstof voor is? Hallo, we zijn de DSB niet!” 😛

 7. Verhagen: “PVV-idee Dodewaard ondoordacht”

  Het idee van de Gelderse PVV om de kerncentrale in Dodewaard nieuw leven in te blazen is ondoordacht en komt neer op het weggooien van belastinggeld. Dat zegt minister Verhagen van Economische Zaken.

  Volgens Verhagen is de centrale al vrijwel ontmanteld en technisch gesproken stokoud. De centale sloot in 1997.

  http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/846971/PVVidee-Dodewaard-ondoordacht.htm

  “Ondoordacht” nieuw eufemisme voor “knettergek”? 🙂

 8. #9 Ja en zo komen we weer terug in de gewone taal? Dat zou toch mooi zijn. Zou de slinger weer de andere kant op gaan slaan? 🙂

 9. @10: Aardig detail hierbij is dat Wilders voor het eerst wilden weten of enkele ministers “knettergek” waren geworden naar aanleiding van een krantenartikel waar de Telegraaf twee verhalen door elkaar had gehaald, namelijk over die criminele hangjongeren die op staatskosten gratis op vlinderjachtvakantie in Marokko mochten.

  Uiteindelijk bleken ze niet crimineel, waren het geen hangjongeren maar juist jongeren die zich voor hun wijk hadden ingezet, was het een normale gesubsidieerde studiereis waaraan moest worden meebetaald (ze mochten er op inschrijven als beloning voor hun inzet) en werd er niet op vlinders gejaagd.

  Wilders nam toen zijn woorden terug (een zeldzaamheid, hoewel die nooit door zijn achterban is opgepikt die het dus nog steeds over die “vlinderreisjes” heeft), al zei hij wél dat hij gesubsidieerde studiereizen sowieso onzin vond.

Reacties zijn gesloten.