PVV programma Provinciale Staten 2011: Flevoland

De Partij voor de Vrijheid doet dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Wat zijn de standpunten van de PVV? Wat beloven ze kiezers? Wat zijn hun plannen voor de verschillende provincies? Hebben ze een verkiezingsprogramma? Is er een website? Wij onderzoeken het per provincie. De voorlopige conclusie luidt als volgt: kennelijk vindt de PVV de Provinciale Staten verkiezing niet belangrijk genoeg om er een verkiezingsprogramma voor beschikbaar te stellen aan de kiezers. Als het er al is dan is in het gunstigste geval alleen de naam van het programma bekend en een beperkt aantal “hoofdpunten”. Zie voor toelichting dit bericht.

In dit bericht bespreken we de provincie: Flevoland.

PVV verkiezingsprogramma voor deze provincie: niet online te vinden. Ook een PVV website over deze provincie ontbreekt. Wel hebben ze een een twitter account (met 0 tweets en 1 volger).

Kandidaten op de PVV lijst voor deze provincie: er zijn kandidaten (bekendgemaakt) en wie dat zijn ziet u hieronder in de reacties. De PVV vond het niet nodig daar zelf een webpaginaatje voor te maken.

Standpunten van de PVV bekend voor deze provincie: niet bekend, “maar thema’s als veiligheid en subsidies op het gebied van duurzaamheid zullen hoog op de lijst staan” (depers)

Onderwerpen waarover geen standpunten van de PVV bekend zijn: asielzoekers, burgerinitiatief, duurzaamheid, financiën, goederenververvoer, jeugd, jeugdzorg, landbouw, luchtkwaliteit, luchtvaart, monumenten, natuur, nutsbedrijven, onderwijs, Ontbureaucratisering en deregulering, onderwijs, openbaar bestuur, ouderenbeleid, sport, vaarwegen, veerhouderij, veiligheid, vrijwilligerswerk, waterschappen, wegennet, woningbouw.

Bijzonderheden:
De PVV Flevoland heeft onlangs een kandidaat (Martijn Hurks uit Dronten) van de lijst afgevoerd, de reden die is opgegeven is dat dit naar aanleiding zou zijn van actie die deze persoon zou hebben gevoerd tegen snelheids controles.

CDA: website met verkiezingsprogramma
PvdA: website met verkiezingsprogramma
PVV: –
SP: website met verkiezingsprogramma
Groen Links: website met verkiezingsprogramma
D66: website met verkiezingsprogramma
VVD: website met verkiezingsprogramma
ChristenUnie/SGP: website met verkiezingsprogramma
50plus: website met verkiezingsprogramma

Mocht u op- of aanmerkingen hebben of aanvullingen, gelieve dan contact op te nemen. U kunt natuurlijk ook gewoon reageren. Dit bericht zal in de aanloop naar de PS verkiezingen worden aangevuld indien daar aanleiding voor is.

20 gedachten over “PVV programma Provinciale Staten 2011: Flevoland”

 1. Ik durf bijna niet meer te posten 😈 maar hier zijn de kandidadidadidaten (ten minste, zoals de lijst er op 11 december uitzag) met enige background info:

  1. Joram van Klaveren (31), Almere. Voormalig docent middelbare school, stagiair ChristenUnie en gemeenteraadslid VVD (maart 2006 – juni 2009). Sinds 17 juni 2010 lid Tweede Kamer PVV
  2. Irene Joosse (36, elders 40/41), Almere. Manager bij de GGD, kandidaat-gemeenteraadslid PVV (16e plaats)
  3. Chris Jansen (43), Almere, gemeenteraadslid PVV
  4. Kees Kok
  5. Gerben Laagland
  6. Willem Boutkan, Almere. Ex-VVD, was tot laatste gemeenteraadsverkiezingen 12 jaar raadslid en fractie-assistent
  7. Arnold Karsies
  8. Jenny Zerfowski (29), Almere, gemeenteraadslid PVV
  9. Simone Pfeiffer (41), Almere. Juriste, kandidaat-gemeenteraadslid PVV (15e plaats)
  10. Arnoud Ravenstein
  11. Martijn Hurks zie “bijzonderheden” hierboven
  12. Sjaac van Ginkel
  13. Stephan van de Bosch
  14. Dennis Tcheng (41), Almere, kandidaat-gemeenteraadslid PVV (13e plaats). 15 jaar werkzaam bij Koninklijke Marine, daarna service engineer op Schiphol
  15. Richard Veldwijk
  16. Kaylee de Vries (22), Almere, kandidaat-gemeenteraadslid PVV (14e plaats)
  17. Toon van Dijk (41), Almere. Jurist(?), gemeenteraadslid PVV.
  18. Raymond de Roon (57), Almere. Jurist, gemeenteraadslid PVV, lid Tweede Kamer PVV

  http://zeewolde.flevopost.nl/?n_id=173420
  http://forum.fok.nl/topic/1573334/1/50

 2. @2: Nou, iedere keer ik weer, he? 😛 (“KOMT-IE WEER MET ZIJN $%&#@ LIJSTJES!!!!!!11”) 😆

 3. @6 Martijn
  @ Martijn:

  Beste meneer Hurks, ik ben eigenlijk we benieuwd naar de echte reden, waarom u toch niet besloot om met de PVV in zee te gaan. Bent u bereid dat te zeggen of mag u niks zeggen?

 4. Alleen klopt de reden dus niet. Niet afgevoerd vanwege de actie. Dat is allemaal netjes gemeld. Er was een foto van die actie waarop ik gearresteerd werd voor die actie en waarvoor ik ook netjes vrijgesproken ben. Waarschuwen voor controles an sich is niet strafbaar. PVV was bang dat die foto zou opduiken op de voorpagina Telegraaf en negatieve berichtgeving daarover, terwijl het dus juist als positief beschouwd werd door velen. Vele malen de term “Held” voorbij zien komen.

 5. @Justin, ik heb er niet voor gekozen. Ik wilde heel graag. Heb de PVV gezegd dat vroeg of laat de media erachter zal komen en dat de reden dan wel heel knullig zal worden ervaren. Op http://www.flitsservice.nl staat wat meer uitleg in middelste colom.

 6. @6 & 9 & 10: Mag ik trouwens even opmerken dat ik het zeer cool 😎 vind dat je dit persoonlijk komt toelichten? :mrgreen:

 7. Beste Meneer Hurks,

  Ik dank u voor uw verduidelijking. U bent niet toegelaten om de actie an sich, maar om de negatieve publiciteit. U bent in ieder geval mans genoeg om het uit te leggen. Communicatie is nou niet het sterkste punt in de partij.

 8. Ach, ik zocht het programma voor Flevoland. Zat er laatst 1 bijkanse de gehele inhoud te twitteren, maar kan het nergens vinden. Zag in die twitter al wel 1 bijdrage van mij: De automobilist is geen melkkoe!

 9. @13 Wat ik dus echt niet snap, zoals ik al mailde, is dat de PVV jouw actie niet (met foto’s en al) heeft gebruikt om te laten zien hoe pro-automobilist ze zijn.

  Ik kan er vanuit automobilistisch oogpunt niks nadeligs voor de PVV in ontdekken, eerder voordelen in zien voor de PVV.

  De PVV handhaaft zo veel mensen waar een smetje aan zit, en juist iemand die het opneemt voor een van de populairste dingen die er bestaan, die moet eruit.

  Ik vind het een onbegrijpelijke beslissing. Kan er echt geen touw aan vastknopen,

 10. Ik heb niets met automobilisme, maar waarschuwen voor flitsers vind ik geen slechte zaak. En daarom zijn ze natuurlijk juist teuge
  (net zoieets als fietsers waarschuwen voor smerissen die lichtcontrole houden verderop).

 11. @jvdh

  De PVV zal niks doen tegen automobilisten of bv de bio-industrie omdat dat de aanhang in het hart raakt. Henk en Ingrid willen fijn auto kunnen rijden, het liefst zo hard mogelijk met zo breed mogelijke wegen. Hetzelfde geldt voor de bio-industrie, want als je dat gaat bestrijden worden de kiloknallers bij de LIDL veel duurder. Vergeet niet dat het een populistische partij is die afhankelijk is van het volk.

 12. Af en toe valt er geen pijl op te trekken ❗ ❗ Ik heb op menig site gelezen dat Martijn uitgeroepen werd tot een held. Maar ik denk dat de schandalen van een paar maanden geeden nog te vers zijn en dat ze bang waren dat de media erop zou springen.

 13. #16 ‘Vergeet niet dat het een populistische partij is die afhankelijk is van het volk.’
  Nou geloof niet dat dat vergeten wordt op Krapuul hoor! 😀

 14. @Justin: Iedere partij is een populistische partij die zal roepen wat haar eigen aanhang wil horen. Ik hoorde gisteren een spot van de PvdA met als oplossing om het geld maar weer van de “rijken” te plukken. Dat klinkt heel goed in de oren van de PvdA kiezer, stukje jaloezie en afgunst etc erin.

  Over Henk en Ingrid en de bio industrie en wegen: In Duitsland kan het ook. Er kan makkelijk wat sneller gereden worden over de wegen. Nee, snelheid zorgt niet voor meer doden. Na 10 jaar Flitsservice durf ik dat wel te stellen. En wat is er mis mee dat we met z’n allen enigzins fatsoenlijk naar ons werk kunnen rijden? Als je eens op routes.tomtom.com kijkt naar hoe vroeg tot hoe laat het land vast staat. Onvoorstelbaar.
  En over de bioindustrie. Volgens heeft de PVV wel voor elkaar dat er een aparte tak bij de politie komt voor dieren. Daar wordt heel lacherig over gedaan, maar we hebben toch ook waterpolitie, milieupolitie, verkeerspolitie etc etc? Snap ik het hoongelach daarover niet. Maar de ins en outs ken ik daar niet precies van.

Reacties zijn gesloten.