PVV programma Provinciale Staten 2011: Utrecht

De Partij voor de Vrijheid doet dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Wat zijn de standpunten van de PVV? Wat beloven ze kiezers? Wat zijn hun plannen voor de verschillende provincies? Hebben ze een verkiezingsprogramma? Is er een website? Wij onderzoeken het per provincie. De voorlopige conclusie luidt als volgt: kennelijk vindt de PVV de Provinciale Staten verkiezing niet belangrijk genoeg om er een verkiezingsprogramma voor beschikbaar te stellen aan de kiezers. Als het er al is dan is in het gunstigste geval alleen de naam van het programma bekend en een beperkt aantal “hoofdpunten”. Zie voor toelichting dit bericht.

In dit bericht bespreken we de provincie: Utrecht.

PVV verkiezingsprogramma voor deze provincie: als je heel erg goed zoekt kan je het vinden, zie reacties hieronder. Een PVV website over deze provincie ontbreekt. Wel hebben ze een een twitter account (met 0 tweets en 0 volgers).

Kandidaten op de PVV lijst voor deze provincie: er zijn kandidaten bekendgemaakt (drie stuks) maar er wie dat zijn is nergens te vinden, met uitzondering van de top 3 in een paar nieuwsberichtjes..

Standpunten van de PVV bekend voor deze provincie: Nauwelijks iets bekend. “Belangrijke thema’s van de partij zijn economie en mobiliteit. Daarnaast wil de PVV de uitgaven van de Provincie goed in de gaten houden. Zo is het nieuwe Provinciehuis de partij van Geert Wilders een doorn in het oog.” (rtv utrecht)
Iemand heeft iets gevonden, waar weet ik niet, maar als dit waar is, is het inderdaad klinkklare onzin!

Onderwerpen waarover geen standpunten van de PVV bekend zijn: asielzoekers, burgerinitiatief, duurzaamheid, financiën, goederenververvoer, jeugd, jeugdzorg, landbouw, luchtkwaliteit, luchtvaart, monumenten, natuur, nutsbedrijven, onderwijs, Ontbureaucratisering en deregulering, onderwijs, openbaar bestuur, ouderenbeleid, sport, vaarwegen, veerhouderij, veiligheid, vrijwilligerswerk, waterschappen, wegennet, woningbouw.

Bijzonderheden:
Geen bijzonderheden

CDA: website met verkiezingsprogramma
PvdA: website met verkiezingsprogramma
PVV: –
SP: website met verkiezingsprogramma
Groen Links: website met verkiezingsprogramma
D66: website met verkiezingsprogramma
VVD: website met verkiezingsprogramma
ChristenUnie/SGP: website met verkiezingsprogramma
50plus: website met verkiezingsprogramma

Mocht u op- of aanmerkingen hebben of aanvullingen, gelieve dan contact op te nemen. U kunt natuurlijk ook gewoon reageren. Dit bericht zal in de aanloop naar de PS verkiezingen worden aangevuld indien daar aanleiding voor is.

7 gedachten over “PVV programma Provinciale Staten 2011: Utrecht”

 1. Dit is van de nummer twee op de lijst, hij wil graag intensief contact met zijn kiezers, vandaar waarschijnlijk zijn laatste bericht uit 2009:

  ” Welkom op mijn website

  Ik wil via mijn site intensief contact onderhouden met zoveel mogelijk burgers. Dat kunnen in principe alle geïnteresseerden zijn, die mijn doen en laten als volksvertegenwoordiger en bestuurder willen volgen.

  Persbericht: Oud-wethouder van de VVD Han IJssennagger sluit zich bij Bilts Belang aan

  Oud-wethouder van de VVD Han IJssennagger verlaat de VVD en sluit zich voor de gemeente­raadsverkiezingen van 3 maart 2010 bij Bilts Belang aan. Hij heeft geen vertrouwen meer in de VVD. Het huidige VVD-bestuur wil geen afstand nemen van de personen die IJssennagger vier jaar geleden bij de vorige kandidaatstelling misleid hebben. De toenmalige voorzitter (de huidige VVD-wethouder Ditewig) zette zijn handtekening onder een overeenkomst met IJssennagger, waarin hij verklaarde dat het bestuur er voor zou zorgen, dat IJssennagger in 2006 weer tot wethouder zou worden benoemd. Na de verkiezingen negeerde Ditewig deze overeenkomst en liet zichzelf met steun van fractievoorzitter Doedens gewoon tot wethouder benoemen.

  IJssennagger denkt ook dat de huidige landelijke koers van de VVD met Mark Rutte niet succesvol kan zijn. Veel VVD-kiezers overwegen bij de komende verkiezingen de overstap te maken naar een andere partij, met name naar de PVV, om daarmee het signaal af te geven dat Mark Rutte weg moet. Gezien de uitslag van de Europese verkiezingen lijkt dat ook in De Bilt het geval te zijn. IJssennagger wil voorkomen, dat deze kiezers bij de Gemeenteraads­verkiezingen in 2010 bij gebrek aan beter weer op hun oude partijen gaan stemmen en wil Bilts Belang helpen om deze kiezers binnen te halen. Hij heeft vertrouwen in de huidige fractievoorzitter Ebbe Rost van Tonningen, die veel bestuurservaring heeft.

  IJssennagger trad in 2004 voor de tweede keer aan als wethouder voor de VVD en heeft in korte tijd door forse bezuinigingen de basis gelegd voor een gezonde financiële positie van De Bilt. Volgens hem zal de gemeente in de komende tijd door de kredietcrisis weer structurele bezuinigingen moeten doorvoeren. Om als zelfstandige gemeente te kunnen blijven voortbestaan moet De Bilt weer sterk en vitaal worden met een minder betuttelend en meer daadkrachtig bestuur, met een realistische visie en een duurzaam sterke lokale economie.

  Persbericht van 25 september 2009.”

  Inmiddels is het heibel in “leefbaar de bilt”, Rost van Tonningen is opgestapt omdat IJssennager voor de PVV in de Staten wil.

 2. Utrecht is een uniele provincie waar men de tering naar de nering weet te zetten en zich van oudsher niets aantrekt van kerkelijke autoriteiten. De provincie moet zich sterk maken voor een kerncentrale in Bunschoten en we ook een open oog hebben voor typische Utrechtse volksgebruiken als klootschieten en voooral ook moortjebranden. Daar hebben we in het Nederland van 2011 wat aan!

Reacties zijn gesloten.