PVV programma Provinciale Staten 2011: Friesland

De Partij voor de Vrijheid doet dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Wat zijn de standpunten van de PVV? Wat beloven ze kiezers? Wat zijn hun plannen voor de verschillende provincies? Hebben ze een verkiezingsprogramma? Is er een website? Wij onderzoeken het per provincie. De voorlopige conclusie luidt als volgt: kennelijk vindt de PVV de Provinciale Staten verkiezing niet belangrijk genoeg om er een verkiezingsprogramma voor beschikbaar te stellen aan de kiezers. Als het er al is dan is in het gunstigste geval alleen de naam van het programma bekend en een beperkt aantal “hoofdpunten”. Zie voor toelichting dit bericht.

In dit bericht bespreken we de provincie: Friesland.

PVV verkiezingsprogramma voor deze provincie: niet online te vinden. Ook een PVV website over deze provincie ontbreekt.

Kandidaten op de PVV lijst voor deze provincie: er zijn kandidaten bekendgemaakt (15 stuks) maar er wie dat zijn is nauwelijks te vinden, met uitzondering van de lijsttrekker in een paar nieuwsberichtjes, en de overigen op de lijst vindt u hieronder in de reacties.

Standpunten van de PVV bekend voor deze provincie: niet of nauwelijks bekend. Wel vonden wij “De PVV Friesland wil een onderzoek naar de ,,geldverslindende afvaloven in Harlingen” en dat de oven verdwijnt. Ook mag er wat de PVV betreft geen zout en gas meer worden gewonnen uit de Friese grond en moet het brug- en havengeld worden afgeschaft om meer toeristen te trekken.” in dit artikeltje in het AD.

Onderwerpen waarover geen standpunten van de PVV bekend zijn: asielzoekers, burgerinitiatief, duurzaamheid, financiën, goederenververvoer, jeugd, jeugdzorg, landbouw, luchtkwaliteit, luchtvaart, monumenten, natuur, nutsbedrijven, onderwijs, Ontbureaucratisering en deregulering, onderwijs, openbaar bestuur, ouderenbeleid, sport, vaarwegen, veerhouderij, veiligheid, vrijwilligerswerk, waterschappen, wegennet, woningbouw.

Bijzonderheden:
Begin januari kwam het een twitter account PVVFriesland in het nieuws, dit bleek te worden bemand door een tegenstandster van de PVV.

De lijsttrekker van PVV Friesland werd in 2003 veroordeeld wegens mishandeling.

Websites en programma’s van diverse partijen die meedoen in Friesland:
CDA: website met verkiezingsprogramma
PvdA: website met verkiezingsprogramma
PVV: –
SP: website met verkiezingsprogramma
Groen Links: website met verkiezingsprogramma
D66: website met verkiezingsprogramma
VVD: website met verkiezingsprogramma
ChristenUnie/SGP: website met verkiezingsprogramma
50plus: website met verkiezingsprogramma

Mocht u op- of aanmerkingen hebben of aanvullingen, gelieve dan contact op te nemen. U kunt natuurlijk ook gewoon reageren. Dit bericht zal in de aanloop naar de PS verkiezingen worden aangevuld indien daar aanleiding voor is.

23 gedachten over “PVV programma Provinciale Staten 2011: Friesland”

 1. Hopende dat niemand hier al spontaan koorts krijgt als ik bij “Laatste Reacties” sta:

  De Drachtster politieman Max Aardema trekt de PVV-lijst bij de statenverkiezingen op 2 maart. Op de naar de Leeuwarder Courant gelekte lijst, die vrijdag officieel wordt gepresenteerd, staat als nummer twee Otto van der Galiën uit Leeuwarden. Hij is oud-statenlid voor de ChristenUnie/SGP.

  De overige PVV-kandidaten zijn:
  3. P. Buisman, Drachten
  4. J. Hiemstra, Sneek
  5. C. Knol, Scherpenzeel
  6. C. Riezebos, Hindeloopen
  7. A. Melein, Heerenveen
  8. H. de Jong, Leeuwarden
  9. S. Terpstra, Beetsterzwaag
  10. G. Dolstra, Leeuwarden
  11. E. Konkelaar, Wolvega
  12. J. Bouius, Leeuwarden
  13. A. Huizeling, Nes (Ameland)
  14. A. Zijlstra, Ridderkerk
  15. J. Lautenbach, Aldwâld

  De nummers 5, 9, 10 en 11 zijn vrouw.

  http://www.lc.nl/friesland/regio/article12965471.ece/Max-Aardema-lijsttrekker-Friese-PVV
  en http://forum.fok.nl/topic/1573334/2/50

 2. In de Leeuwarder Courant van vrijdag: `,,We gaan Nederland bevrijden uit de greep van de linkse bende”, aldus Wilders. In de Friese campagne trekt de PVV de chauvinistische kaart.
  ,,Alle Friese tradities moeten blijven bestaan”, zei de partijleider. De Friese vlag moet volgens het programma verplicht op alle overheidsgebouwen in de provincie wapperen, naast die van het koninkrijk.

  Verder wat goedkoop gemonkel over het Fries, de 11-stedentocht. Zoals ze in Drenthe waarschijnlijk het klootschieten ophemelen en in Groningen de metworst.
  Interessanter is de actie van AFA-Fryslân:
  http://www.indymedia.nl/nl/2011/01/72974.shtml

  http://www.laatstenieuws.nl/archives/17679/extreem-links-verschuilt-zich-achter-%E2%80%98pvv-twitter%E2%80%99
  De wout Aardema uit Drachtem, lijsttrekker een, volgens mij helemaal geen Fries, begon meteen al te brallen over het Friese verzet:
  `Dit is blijkbaar wat er gebeurt met ons belastinggeld: extreemlinkse activisten voeren onder valse vlag actie tegen ons. Zij schreef bizarre dingen over ons, terwijl ze zich voordeed als PVV Friesland. Schandalig. Helemaal onacceptabel is het inbrengen van het nationaal-socialisme. ‘

  Aardema moet begrijpen dat er in Friesland een antifascistische traditie heerst, van oudsher.
  Bonifacius werd in Dokkum ook al niet verwelkomd met zijn reactionaire RK kerkdictaten uit het Zuiden.

 3. @2 Abdul Alhazred
  In de Friese campagne trekt de PVV de chauvinistische kaart, zoals ze ook doen in Limburg. Het is niet voor niks een populistische partij.

 4. @2 Aardema heeft het over mij, niet over de AFA. Ik ben vrijwilliger bij de lokale radio en dat wil hij in verband brengen met @PVVFriesland.

 5. Petra Schreef:

  @2 Aardema heeft het over mij, niet over de AFA. Ik ben vrijwilliger bij de lokale radio en dat wil hij in verband brengen met @PVVFriesland.

  @4 Petra, sorry, ja je hebt gelijk, weet wat je bedoelt. :mrgreen: Goeie actie!

  Neemt niet weg dat in de optiek van Aardema het AFA onder dezelfde noemer lijkt te vallen.

 6. @6 Met het verschil dat AFA geen subsidie krijgt. Verder is de kritiek van Aardema wel op hen van toepassing ja.

 7. “….en moet het brug- en havengeld worden afgeschaft om meer toeristen te trekken”

  Wow, dat spreekt mij als zeiler wel aan maar helaas slaat het nergens op:
  1) de gemeentehavens kosten bijna niks, daar lig ik met een puist van een zeiljacht voor 5..10 euro per nacht, de rest zijn prive jachthavens, daar hebben ze niks over te vertellen.
  2) bruggeld zie je niet op zo heel veel plaatsen meer.
  3) er zijn zelfs bruggen verdwenen de laatste jaren. Daarvoor in de plaats zijn dure aquaducten gekomen, speciaal voor het toerisme. En dat allemaal met heel erg veel EU subsidie!!!! Die gaat dus niet alleen naar de arme landen.
  4) ook die goedkope gemeentehavens zijn met EU subsidie flink opgeleukt. Dus super voorzieningen, warme toiletten, douches, water enz. Ook met veel EU subsidie meneer de pvv.
  5) watertoerisme bevorderen: ga eens in de zomer kijken op de friesche meren: DRUK!!!. En in de havens: VOL!!!
  Zelfs IJsselmeer en Markermeer zijn behoorlijk druk!

  Dus: geen punten die iets zinnigs toevoegen. Alle verbeteringen zijn al door de EU betaald. Dat zal toch niet toevallig diezelfde EU zijn waar de pvv zo op tegen is omdat het alleen maar geld kost neem ik aan?

 8. @11 Senf. Haha, Dolstra nummer 10!! Bralt: `Onze voorman Wilders! ‘ Ik ken haar nog uit de tijd dat Marijnissen haar voorman was (en iedereen daar met klèm aan herinnerd moest worden) en ze op de SP nieuwjaarsvergadering in Leeuwarden gevulde tomatenhapjes uitdeelde. Een jaar later zat ze alleen in de raad, omdat de SP de vergoedingen voor presentiegeld inhoudt, toch al gauw een duizend euri per maand, dus kon ze haar bijstandsuitkering opzeggen en nog meer vangen ook. Een van de politieke gelukszoeksters die vervolgens aanschuiven bij de geblondeerde nep-ariër uit Venlo en die dan napapagaaien over afknijpen uitkeringstrekkers.

 9. #My foot!
  Dit hou ik niet meer voor mogelijk……….
  Dank voor intelligentie zoekt bruin undercover raad … ook 🙁 last van?

 10. #13 Katja, denk toch dat dit soort twitteraccounts van grappenmakers zijn die Petra Kramer uit Friesland nadoen 😆

 11. Ja, dat denk ik , los van twitters Petra Kramers ,wel.
  No go, bruin maakt bruin af, we zullen het zien.

 12. @keira

  Volgen mij worden alle vogel vlieg hoog twitters totaal gestoord door media opvangen dat het westen zich zou laten overnemen door een theocratisch gestoelde Islam.
  No go , geen van beiden hebben daar baat bij.
  In klein neerlands vogel gebieden gaat het om elkaar opvangen en afmaken voor haagse centen.

  Los daarvan klopt een verWijzing naar macbeth nog steeds ‘

 13. Er is ook een Twitteraccount http://twitter.com/#!/frieslandpvv Het is alleen aangemaakt, verder geen enkele activiteit. Het account http://twitter.com/#!/pvvfryslan geeft het idee dat het echt van de PVV zou kunnen zijn. ‘Officiele Twitter account van de Friese Statenfractie van de PVV.’ Eén tweet. Wordt gevolgd door een kleinhandvol mensen waaronder regionale journalisten. De twitteraccount noemt de website http://www.pvvfryslan.nl; als je die aanklikt word je doorgelinkt naar de homepage van de (landelijke) pvv . Maar, @fryslanpvv is nog vrij… 😀

 14. GJ_ Schreef:

  ja, grappenmaker:
  “Oost-Vlieland voor de Oost-Vlielanders! Weg met de West-Vlielanders!”

  Prima zaak want West Vlieland is al zestig jaar domein van Defensie, schietgebied voor F-16 ‘s.

 15. Nummer 2 van de Friese PVV geeft hier een verrassend kijkje in de keuken. De oud-SGP’er zal geen moeite hebben het PVV geluid te vertolken omdat er in de provincie geen principiële zaken spelen.

  http://lyt.sr/zup7g

Reacties zijn gesloten.