PVV programma Provinciale Staten 2011: Drenthe

De Partij voor de Vrijheid doet dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Wat zijn de standpunten van de PVV? Wat beloven ze kiezers? Wat zijn hun plannen voor de verschillende provincies? Hebben ze een verkiezingsprogramma? Is er een website? Wij onderzoeken het per provincie. De voorlopige conclusie luidt als volgt: kennelijk vindt de PVV de Provinciale Staten verkiezing niet belangrijk genoeg om er een verkiezingsprogramma voor beschikbaar te stellen aan de kiezers. Als het er al is dan is in het gunstigste geval alleen de naam van het programma bekend en een beperkt aantal “hoofdpunten”. Zie voor toelichting dit bericht.

In dit bericht bespreken we de provincie: Drenthe.

PVV verkiezingsprogramma voor deze provincie: niet online te vinden. Ook een PVV website over deze provincie ontbreekt. Wel is er een twitter account met 0 berichten.

Kandidaten op de PVV lijst voor deze provincie: er zijn kandidaten bekendgemaakt (6 stuks) maar er wie dat zijn is nergens te vinden, met uitzondering van de genoemde 6 in een paar nieuwsberichtjes.

Standpunten van de PVV bekend voor deze provincie: niet of nauwelijks bekend. Met uitzondering van “versterken van de economie” en “tegen de verhuizing van de dierentuin in Emmen” (RTV Drenthe)

Onderwerpen waarover geen standpunten van de PVV bekend zijn: asielzoekers, burgerinitiatief, duurzaamheid, financiën, goederenververvoer, jeugd, jeugdzorg, landbouw, luchtkwaliteit, luchtvaart, monumenten, natuur, nutsbedrijven, onderwijs, Ontbureaucratisering en deregulering, onderwijs, openbaar bestuur, ouderenbeleid, sport, vaarwegen, veerhouderij, veiligheid, vrijwilligerswerk, waterschappen, wegennet, woningbouw.

Bijzonderheden:
Waar de andere Provinciale PVV clubs voor de bouw van nieuwe kerncentrales zijn, deze club is tegen de opslag van de opslag van CO2 en kernafval.

CDA: website met verkiezingsprogramma
PvdA: website met verkiezingsprogramma
PVV: –
SP: website met verkiezingsprogramma
Groen Links: website met verkiezingsprogramma
D66: website met verkiezingsprogramma
VVD: website met verkiezingsprogramma
ChristenUnie/SGP: website met verkiezingsprogramma
50plus: website met verkiezingsprogramma

Mocht u op- of aanmerkingen hebben of aanvullingen, gelieve dan contact op te nemen. U kunt natuurlijk ook gewoon reageren. Dit bericht zal in de aanloop naar de PS verkiezingen worden aangevuld indien daar aanleiding voor is.

9 gedachten over “PVV programma Provinciale Staten 2011: Drenthe”

 1. Op dringend verzoek van Keira 😛 (“Blijven posten!!!!!!! YEAH!!!!!”) 😆 heeeeeeere’s Drenthe!

  1. Ronald Beimers, Roden
  2. Nico Uppelschoten, Eelde
  3. Ad van Berkel, Eelde
  4. Frans van Rhee, Assen
  5. Bert Vorenkamp, Pesse
  6. Liesbeth Beving-Philips, Eelde
  7. Sylvia Gerrits, Emmen
  8. Thom Bosma, Nijensleek
  9. Lupko Beving, Eelde
  10. Marjet Zandstra-Peerdeman, Emmer Compascuum
  11. Stacey Chegodayev, Zwijndrecht

  http://emmen.nu/?n_id=176556&s_id=481&autostart=1
  http://forum.fok.nl/topic/1573334/2/50

  Nummer 11 is al eens belicht op GeenStijl: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/07/even_voorstellen_nieuwe_persch.html

 2. “Hoe de Drentse PVV terugliep van 60 man naar 11”

  Het heeft er tot op het laatst om gespannen of de Drentse PVV aan de statenverkiezingen mee zou kunnen doen. De partij van Geert Wilders, die met 50 tot 60 vrijwilligers aan het avontuur begon, leverde uiteindelijk een lijst in met slechts elf kandidaten. Door een collectief gevoelde weerzin tegen de landelijke coördinator, het kamerlid Johan Driessen, haakten velen af.

  Eén van hen, het Emmer raadslid voor de Drentse Ouderen Partij Ton Schoo, neemt geen blad voor de mond. “Driessen heeft enkele mensen geschoffeerd. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de PVV uiteindelijk maar een uiterst dunne lijst kan presenteren. Elf kandidaten is natuurlijk veel te weinig.”

  Schoo eiste minimaal de zesde plek op de lijst. “Lager kon ik aan mijn achterban niet verkopen.”

  http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/article6670890.ece/Drentse-PVV-ers-haken-af

 3. Spreekverbod voor PVV-kandidates uit Emmen

  EMMEN – De Emmense PVV-kandidates tijdens de Drentse statenverkiezing op 2 maart mogen niet met media praten. Interviews met Silvia Gerrits uit Emmen (nummer 6 op de lijst) en Marjet Zandstra-Peerdeman uit Emmer-Compascuum (nummer 10) werden geweigerd, omdat de PVV hun lijsttrekker in de publiciteit wil. “Verder geen speciale reden”, aldus Frans van Rhee, campagneleider van PVV Drenthe.

  http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1570474

 4. Hallo,
  Kan iemand mij even benaderen.
  Ik heb problemen met de gemeente Emmen.
  Over aanleg van een overstort vijver.
  Waar een overloop pijp in komt van het riool.

  Graag overleg hier over.
  Misschien kan iemand van de PVV mij helpen.
  Mij telefoon nummer is; 0650512882

Reacties zijn gesloten.